עדשות למצלמה

חגינול

New member
עדשות למצלמה

שלום שלום, שאלה לי לפורום יש לי מצלמת מינולטה שקניתי לה מזמן פילטר 81A העדשה לפי המלצה נמצאת כל הזמן על המצלמה. לא מזמן קניתי גם מקטב האם אני אמורה להשתמש עם שניהם יחד? האם אני צריכה להרכיב את המקטב על פילטר (מה שכמובן אפשרי טכנית). אם כן מה קודם הפילטר או המקטב? ועוד שאלה, אני נוסעת לטיול בדרום הודו, אם אני לא טועה חלק מהזמן מעוננן שם ולח מאוד. אני מעדיפה להשתמש בסרטים של 400 אס"א. מה דעתכם במקרה זה?? תודה רבה חגית

חגינול

New member
טעיתי בכותרת,...

התכוונתי פילטרים למצלמה

ted

New member
אין צורך להרכיב פילטר על פילטר בפרט

שזה עלול לפגוע באיכות התמונה.

Zooming 1

New member
פילטר על פילטר לא פוגע באיכות

הוא רק גורם להשחרת הפינות בצילום.

ted

New member
עם כל הכבוד, זה פשוט לא נכון.

כל אלמנט של זכוכית שנמצא לפני העדשה מקלקל. הפילטר הטוב ביותר איננו מושלם ופניו לא מלוטשים בשלמות, ולכן הוא פוגע באיכות האופטית של העדשה המקורית. פילטר על פילטר לא רק שפוגע פעמיים באיכות האופטית אלא גם מוסיף אלמנט של החזרות אור במשטחים בין הפילטרים לבין עצמם שמוריד את הקונטרסט. השחרת הפינות איננה פונקציה של הזום, אלא של זוית הראייה של העדשה. אם זו עדשה אולטרא רחבת זוית, עובי הפילטר ושוליו בדרך כלל קריטיים והם אלו שיוצרים את ה VIGNETTING. זהו סימן הכר של עדשה עם טווח רוחב אפס - שתוכננה לתקציב מוגבל. עדשת זום שאיננה כל כך רחבת זוית לא תושפע מעובי הפילטר.

Cik

New member
81A + מקטב

בגלל שהשילוב הזה מאד מוצלח, מישהו כבר חשב על זה קודם. קוראים לו Moose Peterson, והוא - בשיתוף חברת HOYA, הוציאו פילטר, שנקרא (במפתיע) Moose. היתרון בפילטר זה (פרק לאפקט היפהפה של "מקטב מחמם"), הוא שהוא מיועד לעדשות רחבות, ואינו גורם ל Vigenette. אפשר להשיג פילטרים אלה ב B&H וב Adorama. ולפתרון הזול יותר - קודם ה 81A, ואחריו המקטב.

הבחירה בסרט נראית לי מתאימה לפי

התנאים שציינת,לגבי הפילטר - מרכיבים כל פעם פילטר אחד,למניעת האפלה בקצוות העדשה.

Cik

New member
הנה הקישור (מחזיק אצבעות...)

http://www.moose395.net/gear/moosefltr.html

למעלה