עדשה

-איל-

New member
עדשה

שאלה אולי כללית מדי, אבל אנסה בכל זאת. יש לי אפשרות לקנות עדשה בניו יורק (קרוב משפחה שיהיה שם). על איזו עדשה הייתם ממליצים לי ? אני בכוונה מנסח את השאלה באופן כללי כי לא בטוח מה "צריך" או מה "כדאי" ... היום יש לי עדשה של ניקון 28-200.

LazyGecko

New member
זה מאוד תלוי בך

איזה טווח חסר לך ? זום ? רחב ? מאקרו ? רוצה צמצם יותר גדול ממה שיש לך עכשיו ? יותר חד ? אתה צריך להיות יותר ממוקד לפני שנוכל לעזור. ציין גם איזו מצלמה יש לך ואיך אתה אוהב לצלם.

© DrorZi

New member
מה לאכול לצהריים ../images/Emo35.gif

אני במקרה באזור של מסעדות טובות אבל אני בכוונה מנסח את השאלה באופן כללי בלי להגיד לכם מה אני אוהב לאכול וכמה אני רגיל לשלם, אבל בבית אני אוכל שניצל. מה זה בכוונה
אתה עושה לנו מבחן
תגיד איזה גוף יש לך, ממה אתה לא מרוצה מה 28-200 (חסר לך טווח רחוק, חסר לך טווח קרוב, חסר לך חדות בתמונות, חסר לך צמצם יותר נמוך) כמה כסף יש לך להשקיע ואז נוכל בטח לעזור לך יותר.
דרור זי.

מה התקציב?מה הדרישות?מהם נושאי

הצילום? המבחר הוא עצום. אני למשל בעד עדשות פריים.מה דעתך?

-איל-

New member
אנסה לתחום ...

מצלם בעיקר שני נושאים - נופים ואנשים. כל אחד לחוד או ביחד ... לדוגמא אנשים על חוף הים. ה 28-200 לא רעה בכלל אבל לעיתים פוזלים גם לעוד דברים ...

-איל-

New member
תגובה מוזרה ....

מסתדר די טוב עם העדשה. רציתי פשוט המלצות על עדשות אחרות שיקחו אותי לכיוונים אחרים בצילום. הכוונה לצילומי נוף או אנשים אבל עדשות שיתנו לכך מימד אחר או איכות טובה יותר. מצטער על הבאלאגן ... :)

לא מוזרה-מבררת.לי למשל מוזר שאתה

מרוצה מה28-200 שיש לך.יש לי כל כך הרבה סיבות לא-וניסיתי אותה וקיבלתי אפילו תוצאות 'לא רעות' . אבל - כל אחד ודרישותיו. הצעות - לכיוונים אחרים - ונוספים: רחבת זוית - כזו המתחילה ב15 מ"מ (יש כמה זומים,בהם זולים ופשוטים) עדשת טלה - 100-300 לצילום נושאים מרוחקים יותר,ואם אתה חובב צפרות אז עדשת 400 מ"מ. עדשת מקרו אמיתית - 105 מ"מ צמצם 2.8 או אפילו 'סתם' עדשת פריים רגילה,50 מ"מ צמצם 1.8 או 1.4 - שהאיכות בה היא ממש מעולה,ומתאימה לצילום נושאים שונים.

© DrorZi

New member
טוב, מכיוון שאתה לא ממש רוצה עזרה

אני ממליץ לך על סיגמא 13MM למה
כי זה מה שקפץ לי לראש...
דרור זי.

למעלה