עדכוני ערב 12Z.

shlomobar

New member
בבקשה,

זה עדיין לא מתקרב למה שכיבד אותנו אי-סי בשתי ההרצות האחרונות. נראה עוד כשעתיים את הרצת 12Z.

חזאייטק

New member
ערב טוב שלמה

3 שאלות: (1) מה הסיבה לקורלציה ההפוכה בין T500 ל-T300 בעת מעבר שיא האפיק? (2) מה החשיבות של T400? (בפעם הראשונה אני רואה שאתה מציג פרמטר זה); כמו כן T400 הולך יחד עם T500 ולא עם השכבה שמעליו... (3) אחרי מעבר האפיק T300 צונח! לא זוכר שראיתי פרמטר זה יורד לערכים קיצוניים כל כך (50- !!!) תוכל להסביר את הסיבה לכך ואת הקשר לשאלה ה-1? תודה מראש

shlomobar

New member
תשובות

אין לי השכלה מטאורולוגית פורמלית וגם לא נסיון בחקירת המשוואות הדינמיות של המודלים. ה"יידע" שלי, אם ניתן לכנות את זה ידע, מתבסס על סטטיסטיקה עצמית זעירה ולא מבוקר. שמתי לב כבר הרבה שנים לקורלציה ההפוכה בין T500 ל- T300 (או מפלסים קרובים בסביבתם, 500 ו-300 זה סתם מפלסים "עגולים"). נראה לי שזה נובע מאדבקציות שונות עקב גזירות רוח שונות במיקומים שונים באיזור אפיק רום, שהם פחות או יותר חוזרים מאפיק רום למישנהו. לגבי T400 - סתם הוספתי אותו (כמו גם T600). שמתי לב שבמערכות עמוקות מאוד באזורנו (כאשר T500 יורד מתחת ל- 30-) T400 לא יורד הרבה מתחת לזה , ו- T300 הוא האחרון בזמן (לא תמיד!) שצונח. T300 מגיע לעיתים די נדירות באזורנו מתחת ל- 50- כמו ב-1 בדצמבר בחורף האחרון או אמצע מרץ בחורף הקודם, וזה קורה לאו דווקא במערכות עמוקות.

אפשר להעלות את המפות של הבריטי בבקשה

גפ"ס אני בודק בשביל כיווני סינופטיקה למעל 144 מעבר לזה פשוט אין לי כח כלל לבדוק מה השיגעון שלו והבועה לעידכון הבא

מה ראית חוץ מקיצור המערכת??

הרום אותו הדבר מינוס 27 הקרקע לא זמין ברשת שלי ראיתי מישהו העלה במקביל גם סביב ה0 בליל חמישי ובוקר שישי כמעט מינוס 1 ב850 ה700 לא תומך מבחינת משקעים אכן נראה טיפה יותר אנמי אבל אין אמינות למפות משקעים

ODED11698

New member
לא מבינים אותך..צריך להתאמץ בשביל להבין.

הקפד על סימני פיסוק ועל ניסוח.

עמית898

New member
ורק כדי להזכיר מה היה פוטניציאל המערכת:

ועכשיו תכפילו פי 2 ולא תקבלו את מלוא הפוטנציאל

אריאל5

New member
ההרצות לחמיישי ממש לא טובות

חלק מההרצות נותנות אפיק רדוד רוב ההרצות עמוק עם זרימות דרוםמיות מערביות ורק מעט נותנות זרימות מערביות. רביעי נראה טוב ולשישי הכל פתוח יש הרצות שנותנות סערה ואפילו שלג ויש הרצות שאומרות שהעיקר מאחורינו כמו עדכון הערב.

סודרי לא לזלזל
כבר היה בעבר שדייק !זוכר???

היה לנו ויכוח ב2008 האם השמ"ט נטו ברקנל או אופנבאך גם מעורב במסקנות זוכר ?ונראה לי שהיו שטענו בלהט שאופנבאך יש לו השפעה מכריעה בשמ"ט חחחחח אולי בזמנו?!

Ale Del Piero

New member
אני חייב לומר שבהיעדר האוטוריטות של הפורום...

השרשורים על עדכוני המודלים די מבולגנים ולא ברורים. מישהו יכול לסכם את עדכון הערב ולספק מעין תשקיף?

למעלה