עדכוני מודלים 00Z

יובל 42

New member
12Z זה היסטוריה עתיקה.

ואת הבדיחות שלי אני אכניס איפה ומתי שיתחשק לי. יותר מעניין זה למה אתה שותק כשאי סי הוא זה שמתיישר עם גפס וצועק רק כשקורה ההפך.

איך אפשר בכלל להתיישר

עם מודל שמכסה בכל יממה נתונה כמעט את כל התסריטים האפשריים? "התיישרות" = הצטרפות לקו ישר. מתי הקו של גפ"ס היה ישר בימים האחרונים? מצ"ב סדרת 9 ההרצות האחרונות שלו לחמישי בצהריים, שתעזור לך לענות על השאלה. וברמה העקרונית - אם 12Z זו היסטוריה עתיקה ו-18Z מחקה אותו כמעט במדוייק נשארנו עם 00Z של הבוקר, ואז זו לא התיישרות כי מדובר באותו זמן הרצה בדיוק.

יובל 42

New member
עכשיו תראה את 9 ההרצות האחרונות של אי.סי.

ונראה שגם שם אין שום קו ישר. ורק שיהיה ברור. אני בכלל לא נכנס לויכוח איזה מודל יותר טוב. אני פשוט סולד מחסידים שוטים שמתייחסים למודל אחד כמו לגורו וכלפי המודל האחר מפתחים יחסי שנאה לא מובנים. בעניין הזה חסידים שוטים של גפס מגוחכים בדיוק כמו חסידים שוטים של איסי שמשתחווים לכבודו בחתימה שלהם.

לא על זה הגבתי...

רק על הטענה שאיסי התיישר עם גפ"ס. אין ספק שגם לאיסי יש נפילות ושהוא רחוק מאוד מלהיות מושלם. גם אין ספק (ואני בטוח שתסכים איתי) שהוא מדוייק יותר ויציב יותר מגפ"ס, והיציבות היא לו רק מעצם העובדה שהוא מספק פחות הרצות ביממה (הנתח הנותר נזקף לזכות הרזולוציה, כלומר נגזר מהדיוק). לגבי ההרצות האחרונות - לפחות מתוך החמש הזמינות במטאוגרופ, ארבע האחרונות זיהו את המהלך הסינופטי כשההבדלים בעומק האפיק הם כמותיים בלבד (הפחתה עקבית ב"הזרקת" הוורטיסיטי לחלקו האחורי של האפיק). את המהלך הסינופטי הזה זיהתה ההרצה המבצעית כבר ב-30 בנובמבר, לטווח של כמעט 200 שעות. להרצה מבצעית זה נתון נהדר.

יובל 42

New member
זו בכלל לא הייתה הטענה שלי

אני התייחסתי להודעה הזו מאתמול בערב "כצפוי GFS בעדכון ערב מיישר קו עם איסי ואקסטר ‬ סודרי (מול דממת האלחוט של הנוגע בדבר הבוקר...............) לדעתי הודעות כאלה מקומן בסיזונט ולא צריך לייבא לכאן את הויכוחים המטופשים האלה. מספיק לנו הדיונים המעייפים עם אריאל. בייחוד כשקמים בבוקר עם ביצה מרוחה על הפרצוף כשמתברר שעכשיו פתאום אי סי נראה הגרוע מבין השלושה. אגב, זה לא רק העניין של 4 הרצות ביום מול 2 זה גם העניין שה-9 בדצמבר מופיע בגפס בערך שבוע לפני שהוא מופיע לראשונה באי סי מה שנותן עוד איזה 24 תסריטים אפשריים (ומה לעשות, כולם מסתכלים על הטווחים ההזויים בעיקר כשאתה באמצע תקופת יובש מעפנה) לדעתי צריך לוותר על כל הטרמינולוגיה המעצבנת של "מיישר קו" "מתקפל" "נכנע" וכו' אלא לתת דיווח מקצועי של מה מראה כל מודל.

סודרי

New member
אתה חושב שיש לי זמן כמוך כל היום להיות כאן.

אולי תקדיש יותר זמן ללקוחות שלך? מאשר להתנגח איתי כל פעם מחדש.

shlomobar

New member
כאן ניתן לראות את התועלת מהאנסמבל

שנתן אתמול 12Z ממוצע אומנם טוב לחמישי בערב, אבל פיזור תרחישים ענק עם סטיית תקן של 60 מ' גובה מפלס 500 מ"ב באזורנו.

בנוסף - עד ליום חמישי יש עוד מספיק זמן לשיפור נוסף או אפילו שנשאר בלי כלום.

d1a2008

New member
בואו נשאר אופטימים

גפס ממשיך בעקביות המאוד אופטימית שלו למערכת באמצע החודש ובצירוף מקרים האופטימיות נופלת על אותם פחות או יותר התאריכים של סופת דצמבר של שנה שעברה

Mg131

New member
אשמח לדעת מה יהיה מזג האויר בהרי אילת בימים

שלישי רביעי וחמישי!

Elad3434

New member
מהההה?????אחי איפה אתה גר?

באיזה עיר אתה גר?אתה נוסע לשם?להרי אילת?גם אני!!!

omey

New member
איזה כיף לפנטז על המפות של 300 ש' והלאה

למרות שהן לא שוות כלום, זה כיף לפנטז...

למעלה