עדכוני בוקר 00Z

פדי

New member
עדכוני בוקר 00Z

המודלים כבר התייצבו על מערכת חדשה בסוף הטווח הריאלי (בשבת-שני הבאים). כרגע נראה שמדובר בשקע רום מנותק שינוע על חופי צפון אפריקה.
השקע הקרקעי שמלווה את המסע של שקע הרום צפוי להתרדד ולגווע, עד שיבלע באפיק ים סוף אם וכאשר יגיע לחופי המזרח התיכון.
שקעים כאלה הם לעיתים קרובות חמקמקים ומכיוון שהם קטנים באופן יחסי כך שכל תזוזה תשפיע מהותית על פעילות מזג האוויר אצלנו. זה יכול להיגמר במזג אוויר מעונן חלקית אך גם יכול להיגמר במערכת חורפית קצרה וחביבה שתתחיל עם הרבה אובך ותסתיים בעשרות מ"מ של גשם. כדאי לעקוב.

פדי

New member
לכל המתפללים לשנה קיצונית מבחינת שקעים וקור

בשנים הקיצוניות כמו 92 ו - 50 התבסס לו גרעין קור מצפון לנו ברוסיה לאורך רוב חודשי החורף. הפעם זה לא המצב. נראה שבכלל הקור בכל אירופה לא נורא בכלל. אם נחפש אותו נראה שהוא נמצא מעל יבשת אמריקה וצפוי להביא לחוף המזרחי גל קור החל מאמצע השבוע.

supercellstorm

New member
אם השקע הזה ישרוד את על העדכונים, הוא יכול,

כפי שאמרת, לגרום להרבה גשם. אל תשכחו גם שכבר היו לנו 8-11 ימי גשם בדצמבר (תלוי באיזה אזור) ולפחות שבוע רצוף בו ירד גשם.
היו למעשה 11 ימים רצופים של גשם מקומי-סערה במקומות שונים בארץ! זה בהחלט מכובד מאוד- בדרך כלל פוקדת אותנו מערכת של יומיים שלושה ואז שבוע שבועיים הפסקה, כך שעוד מערכת, ולו קטנה יחסית בסוף החודש, תביא אותנו לדצמבר גשום ביותר, והוא כבר מוגדר ככזה.

בכל מקרה, השקע רום הזה עובר דרך ארוכה

מעל הים התיכון עד שהוא מגיע אלינו, הייתי מעדיף כמובן אפיק עמוק שירד מצפון, אל תשכח שהים כבר קר ולכן צריך קרקע הרבה יותר טובה ממה שהמפות מציגות.
אבל כמובן מדובר בטווח של שבוע והמפות עוד ישתנו ואני מקווה שלטובה.

0צחי0

New member
הים לא כל כך "קר"!

אחרי הסופה האחרונה, הים התקרר בסה"כ כ-1.5-2 מ"צ וכרגע, הים ננעל על 20° (ולא רק בחופינו) למרות גל הקור של הימים האחרונים.

0צחי0

New member

מסכים איתך, אבל

רמה סיבירית ענקית יכולה לעשות שינוי של ממש בעניין !
רמה סיבירית במזרח אירופה הוא מצב של שימור קור באזורים הנמוכים לארוך זמן . אי פעילות של ממש באירופה יכולה לפתח כזאת רמה. עד עכשיו אני לא רואה מצב כזה . אבל עוד מוקדם להספיד.

Niv s

New member
היום ב-17:11 - הסילבסטר האמיתי

זה יקרה לאחר השקיעה - נקודת שיא ההדרמה של השמש והיפוך המגמה בחזרה להצפנה/עליית השמש בשמיים והתארכות הדרגתית של הימים.

אני אוהב שהימים ארוכים יותר

laserjet

New member
ישנה מיסקונספציה כאילו אתמול (מפנה החורף) היה

היום עם השקיעה המוקדמת ביותר.

ובכן זה איננו נכון.
הדבר נכון הוא שה- 21/12 הוא היום הקצר בשנה (בחצי הכדור הצפוני), אולם השקיעה המוקדמת ביותר חלה דווקא ב*תחילת* דצמבר.

אתה מוזמן להסתכל בלינק המצורף:
[URL]http://www.timeanddate.com/worldclock/astronomy.ht[/URL]ml?n=676&month=12&year=2013&obj=sun&afl=-11&day=1

כמו גם על לינקים לטבלאות זריחה/שקיעה באתרים אחרים, כמו גם על מקומות אחרים (ולאו דווקא תל אביב)..

מה שקורה הוא שהשקיעה מתחילה להתאחר כבר אחרי הדקדה ה*ראשונה* של דצמבר, ואילו זו דווקא *הזריחה* שממשיכה להתאחר (עד תחילת ינואר! ורק אז היא חוזרת להקדים), באופן כזה שהיום הקצר בשנה מתקבל כאמור ב- 21/12.

מכל מקום, ב- 21/12 לא מתרחשת השקיעה המוקדמת ביותר.

למעלה