עדכונים

galigal33

New member
עדכונים

החמוד בן 10 חודשים ושישה ימים (אבל מי סופר?) מלפני חודשיים וחצי אני עובדת איתו לפי עקרונות גרינשפן (בלי לקרוא את הספר) לפני כמה ימים קניתי , קראתי, אהבתי מאוד וגם הבנתי שמה שעשיתי עד עכשיו לפי אינטואיציה היה בדיוק זה ולא פיספסתי כלום מבחינה פרקטית. רק לציין שהיה לי מאוד קשה לקנות את הספר כי הרגשתי שאני שמה חותם על הילד שלי. לפחות אני יודעת שהוא השיג את שלושת אבני היסוד הראשונות. ביום שני יש לי סוף סוף תור להתפתחות הילד בשניידר ביום שני . לזכותם יאמר שהם שמעו כמה אני לחוצה הם קבעו לי תור לעוד שלושה ימים בלי שאצטרך לשלוח להם פקסים וכו'. רופא הילדים בקש שאני לא אצפה ליותר מידי כי הילד יוצר קשר עין טוב, מקשקש, וניראה פחות או יותר בהתאם לגילו. אתי שני שראתה אותו לפני כמה ימים אמרה שהיא רואה הרבה דברים טובים אבל גם מבינה למה בכל זאת הגעתי אליה. היא טוענת שראתה גם ילדים כאלו שזה האופי שלהם אבל זה לא שחור או לבן. היא ביקשה ממני לעבוד איתו פחות ועם בעלי לעבוד יותר. הוא זוחל אלי המון בזמן האחרון ומתחפר בי, מראה אלי העדפה ברורה (זה לא היה בכלל) , מקשקש הרבה אבל עדיין לא מגיב לשמו רוב הפעמים, מאוד נהנה מנשיקות בפנים, צוחק הרבה יותר, ומראה סימנים קטנים של להסתכל עלי בזמן שהוא משחק ולבדוק איפה אני המרפאה בעיסוק אומרת שהיא רואה התחלה של חיקוי (אני ראיתי ממש קצת) מה שטוב הוא שגם בעלי הבין שצריך לעבוד והתחיל לעבוד איתו. הוא פשוט ראה את כל ההתקדמות בחודשיים האחרונים וגם קצת נעלב שהילד לא הכי מתייחס אליו. יש לי כמה שאלות : 1 הם מדברים שם על זמן ביחד. ועל 20 עד 30 דקות 6 עד 10 פעמים ביום. מאז שאני עובדת איתו אני לא כל כך מסתכלת על זמנים ומנצלת כל זמן לפתיחה וסגירה של מעגלי תקשורת. האם לדעתכם זמן יחד יכול להיות גם אמבטיה או שזה חייב להיות משחק איתו על הריצפה. 2 האם מישהו שמע על שיטת אמנה ? והאם היא מיועדת לגיל כזה? קראתי עליה בזמנו באחד הגליונות של חיים אחרים ואני חוששת שהיא עלולה להחוות כטראומטית לגל כל כך צעיר 3 איני יודעת כלום על ABA . האם אני מפספסת משהו ? האם כדאי לקחת גם משם דברים לעבודה איתו? 4 האם מישהו מכיר עוד משהו שאני יכולה לעשות בינתיים על מנת שלא אפספס. 5 חיסונים הוא לא מקבל ומבחינה תזונתית . הוא אוכל הרבה פחות מטרנה (3 בקבוקים ביום) ותזונה שעיקרה פירות, קינואה , אורז,קטניות וירקות. לא בטוחה עד כמה אני רוצה ללכת רחוק יותר בכיוון הזה. 6 יש לי הרבה זמן איתו. אני בבית ואני מתחילה להתחרפן מעבודה סביב השעון. מחפשת רעיונות נוספים לדברים שאתם הייתם עושים . הוא מקבל טיפול בשבוע בשיטת ורדי, 2 בחודש מרפאה בעיסוק ואחת לכמה זמן קלינאית. זה נחמד אבל עיקר העבודה נעשית איתי. 7 למה עלי לצפות בתור הראשון להתפתחות הילד? תודה לכל מי שהגיע עד כאן.

mayarel

New member
היי גליגל

אני שחמה שנהנית מספר. אני צוחקת לא אחת שזה התנ"ך שלי... לגבי שלוש אבני הדרך הראשונות- ממש יופי זה השלב בו הוא אמור להיות לפי גילו. תראי אני יכולה לדבר מניסיוני שאכן אני לא רק עושה גרינשפן על שטיח.. ממש לא רותם צריך ואוהב תנועה ותחושה ולכן כל סיבה למסיבה..
בגני שעשועים (אהוב במיוחד), ארגז חול וכמובן אמבטיה (שניהם נהדרים למשחקים מגוונים), טרמפולינה וכדור פיזיולוגי (מה הייתי עושה בלעדייהם), בשעת האוכל..בזמן יצירה..באוטו (במיוחד אהוב חיפוש אחרי אוטובוסים ומשאיות).. בקיצור בכל אפשרות אבל מצד שני גם מאוד מכבדת את הזמנים שהוא צריך הפסקה. אם את מרגישה שזה הרבה מידי בשבילך כשאת איתו לבד צאו החוצה. לכו לטייל, להריח פרחים, ללמוד לטפס להתנדנד.. לא הכל חייב להיות התערבות אינטנסיבית. חשוב גם שיהיה לו זמן לבד עם אבא שלו כמו לכל ילד וזו גם יכולה להיות הזדמנות מצויינת עבורך להתרענן קצת אפילו באמבטיה חמה במיוחד. ג'מבורי זה גם מצויין ומשחקיות. תמשיכו להינות יחד, מאיה

galigal33

New member
תודה על התשובה

ודי בזכות התשובה שלך קניתי את הספר. מייד התחברתי לרעיונות שלו ולגישה חמה המכבדת והמאפשרת שלו. אני מאוד מקווה שלא אצטרך יותר ממנו בהמשך דרכנו. אני מרשה לעצמי לשאול אותך מה ראית לפני גיל שנה אצל רותם אם בכלל ואם את יודעת אם אפשר לעשות פרופיל חושי לתינוק בגיל כזה.

mayarel

New member
אוכל רק לומר בדיעבד..

כי את האוטיזם איבחנו הרבה אחרי. רותם היה מאוד תנועתי, רקד ובעט וזחל ורץ כל דבר בעיתו והמון. הגיב הרבה יותר טוב לשירים מאשר לדיבור. תמיד היה לו חפץ ירוק ביד לא משנה במה שיחק. במכוניות הפך ושיחק רק בגלגלים. מילים מעטות שאמר היו מילים לשם הנאה ולא לשם תקשורת (אור, ירוק, ריבוע..) שיחק רק במשחקים עם גירוי חזותי או מאוד מובנים כמו פאזלים, מוביילים, צעצועים מנגנים וכדומה. כשכמה ילדים הלכו למקום אחד הוא הלך למקום ההפוך. לא הגיב לשם שלו אלא אם כן היה בשילוב המופלא "רותם רוצה..." היה לוקח לו זמן להסתכל בעיינים למישהו שהוא לא הכיר. זהו בערך.. לגבי פרופיל חושי אפשר אולי באופן כללי.. האם צריך גירוי חזותי חזק כמו אורות או טלויזיה? האם אוהב שירים יותר מדיבור, האם יש טונים שצורמים לו? האם הוא מסורבל בתנועותיו או דווקא עושה המון תנועות? מטרת הפרופיל החושי היא הרי להתאים יותר לילד אז פשוט לראות את התגובה שלו- אם לא שם לב שדיברת אליו לדבר בטון אחר ולהיות משעשעת יותר או לחלופין עדינה יותר ולראות מה עובד טוב יותר.. אם לא זז לשחק איתו בתנועות ארוכות שיתרגלו אצלו תנועה, אם זז הרבה לעשות משחקים דינמים ותנועה חזקה וממריצה.. אם לא מתעניין בפרטים קטנים אז משחקי צורות ומגדלים שונים עם צבעים בולטים יעניינו אותו. אם להיפך אז יותר בכיוונים של ספרים או משחקים עם חיות צעצוע וכדומה.. בקיצור לחפש אצלו את האפקט. לראות שמה שאתם עושים מעניין ונעים לו, ושהוא חלק בזה ולא רק קהל מעריץ. מקווה שעזרתי, מאיה

galigal33

New member
הי מאיה

גם שלנו מגיב הרבה יותר לשירה מאשר דיבור. אבל מאוד קשה לי לשים את האצבע על יותר מזה. לפעמים אוהב שלוחשים לפעמים ששרים רוק חזק. לפעמים מדגדג , לפעמים לא , לפעמים נהנה מנשיקות ולפעמים מרחיק אותי. לא הייתי אומרת שהוא מאוד תנועתי אבל בהחלט גם לא אחד שלא זז ודווקא אוהב תנועה. בכל מיקרה אני מתארת לעצמי שיגדל קצת אני אגלה יותר. רק מעניין אותי לדעת אם החזיק בחפץ ירוק לפני גיל שנה? כלומר האם זיהה ירוק לפני גיל שנה?

mayarel

New member
לגבי הירוק בהחלט כן

עוד מגיל חצי שנה בערך היה מעיף את כל הכדורים מאוהל הכדורים מלבד כדור ירוק שהשאיר תמיד ביד... ופאזלים מעץ תמיד היה איזה מלבן ירוק וכדומה.

דבי20

New member
שיטת ורדי

את יכולה לפרט יותר על השיטה ואם מישהו מכיר אני אשמח לקבל המלצות מהורים שטיפלו בשיטה

galigal33

New member
מצרפת לך קישור

http://www.teva.org.il/?CategoryID=215&ArticleID=39&Page=4 ענת סימון מנהלת פורום "התפתחות תינוקות ופעוטות " היא אשת מיקצוע מעולה. אם תרצי פרטים אשמח במסר. אני לא יודעת אם היא מטפלת רק בתינוקות ופעוטות אבל שווה לשאול וגם הייתי סומכת על המלצות שלה בעיניים עצומות. אנחנו מתמקדים עם המתוק בצד המוטורי אבל תמיד שאנחנו יוצאים ממנה , מצב הרוח שלו למשך היום משתפר והוא יותר מפוקס ותיקשורתי.

יופי של עדכון

גליגל, אני שמחה לקרוא את העדכונים שלך, את "נשמעת" הרבה יותר מפוקסת וממוקדת במה שצריך לעשות ואיך. אני מקווה שאלו שיודעים יותר ממני על גרינשפן יענו לך ולגבי ABA, את כרגע לא מפספספת כלום. העצה היחידה שהייתי נותנת לך היא לחזק אותו על כל תגובה נכונה ותקשורתית שהוא מפגין כלפיך, אבל... ברור לי לגמרי מבלי להיות אתכם באותו החדר שאת בטח יוצאת מגדרך כשמתרחשת כזו התנהגות אז אני בטוחה שהחיזוק קיים ומובנה בתגובה שלך! אני מאוד אשמח לקרוא עדכון אחרי הביקור בהתהתפחות הילד, בהצלחה! גילי

galigal33

New member
הי גילי

קודם כל תודה על הכל. נעים לפגוש אנשים כמוך בדרך ...(האמת היא שכל ה"גילי" שהכרתי בחיי היו מקסימות) לעיתים אני ממוקדת ומפוקסת ולעיתים אני פשוט "על הפנים" ורוצה להעלם. ואכן צדקת..אני יוצאת מגדרי על כל תגובה "נכונה". אני אעדכן ביום שני בערב.

למעלה