עדכונים...

עדכונים...

צבי צב סופסוף התאקלם, היום בבוקר ראיתי אותו כבר נח על הסלע (אבל כשהתקרבתי הוא כבר צלל בבהלה). הוא מקבל מזון צבים ונראה לי די מרוצה. חוץ מאספקת UV (שהבנתי שרלוונטית רק בחורף) יש למישהו עוד המלצות?

Kavey

New member
אני מאמינה שהתאורת UV

לא נחוצה בקיץ בתנאי שיש לצב שלך מקום שחשוף לשמש(השערו. אישיות אולי אני טועה==מקווה שלא
==)חוצמזה תהני מקווה לשמוע עוד עידכונים מעניינים כשיהיו

naja

New member
uv צריך כל השנה.

עדיף בחשיפה ישירה לשמש ואם לא אז בעזרת נורת uv. לגבי מזון צבים-אם את מתכוונת למזון מוכן שקונים בחנויות אז עדיף לא להשתמש בו(לפי המלצות שקראתי בכל מיני פורומים). אם אני לא טועה עלו השבוע בפורום קישורים לתזונת צבים.

הבהרות?

הוא חשוף לאור יום, לא לשמש ישירה. מה עושים בחורף? גם אני קראתי את ההמלצות שלא להאכיל במזון צבים, יש לך מושג למה?

Kavey

New member
בקשר למנורה..

או שיהיה לו חלק ישיר עם שמש(אבל שיהיה גם מחסה ולדעתי עדיף שהמים יהיו בצד עם הצל...)או שתסימי מנורה וכמו שNAJA אמר עדיף שמש

naja

New member
אור יום זה לא מספיק.

אם השמש עוברת דרך זכוכית של טרריום או חלון חלק מהספקטרום שלה לא יעבור וזה לא טוב בשביל הצב. הפיתרון זה לקנות נורת UV ולמקם אותה כ 30 ס"מ מעל גובה פני המים. לגבי ההמלצות-אני משער שמרבית המזונות המוכנים פשוט לא מכילים את כל המרכיבים שהצב צריך.

ואם היה כתוב על האריזה שהיא מספקת

את כל הרכיבים התזונתיים, להאמין להם? אני בלי קשר מנסה גם לגוון לו עם מזון צמחי. עוד המלצות בבקשה?

naja

New member
אל תאמיני לכל מה שכתוב....

לדעתי ניתן להשתמש במזון הזה רק כבסיס(אם בכלל).

למעלה