עדכונים...

shemeshkf

New member
עדכונים...

מרגישה שזה המקום לשפוך את ליבי, נכון?אחרי שביררתי מה הממוצע בגרויות שלי וגיליתי שהוא נמוך ושאצטרך לעבוד קשה מאד, ואחרי שחפרתי בארכיון הפורום ובמאמרים הנהדרים שכתובים פה, הבנתי שמה שיותר נכון שאעשה זה שאגש תחילה לבגרויות ( שיפור מתמטיקה מ3 ל4, והשלמה ל5 יחידות במקצועות כמו היסטוריה, ג"ג, תנך ופסיכו-סוציולוגיה בעיקר בשביל הממוצע והבונוסים) ורק אחכ אעשה פסיכומטרי, גם כדי שאכנס למוד של למידה וגם כדי שיהיה לי קל יותר. מאמינה שלמתמטיקה אגש דרך מוסד לשיפור בגרויות, והשאר אלמד לבד.השאלות שלי הן כאלה:1. האם אני חיה בסרט? שווה לי לעבור את כל זה בשביל אולי אולי להתקבל? אני יודעת שזה הדבר היחידי שמעניין אותי מאז שאני בת 2 בערך, אבל בתיכון לא חשבתי על עד כמה זה קריטי.2. אני מגזימה עם הבגרויות?אני מתכננת לפרוס את זה לאורך שנה וחצי ולעשות חלק במועד קיץ וחלק בחורף, או הכל בשני מועדי קיץ. יש לי ראש, זמן, ותחת לשבת וללמוד, אבל עדיין... ריאלי? יש מישהו שהתנסה בזה?3. האם כדאי לי להשקיע גם במקצוע מדעי?אומנם הרחבתי ביולוגיה וחקלאות בתיכון אבל באיזשהו שלב ה5 בביולוגיה הפך ל3. כדאי לי ללכת על הכיוון של לשפר ביולוגיה ולהרחיב ל5? ככה או ככה זה יעזור לי. השאלה אם יש בכלל מוסדות לשיפור ביולוגיה.4. שוב, האם אני חיה בסרט?תודה לסבלנים ולעונים. :)

shemeshkf

New member
סליחה על ההודעה המסורבלת, משהו השתבש בשליחה מהפלאפון...

PantherettePitz

New member
אז ככה:

1. לא, את לא חיה בסרט. רבים וטובים לפנייך עברו את המסלול הזה בדרך לקבלה, ואין סיבה שלא תצליחי. כן חשוב לומר שזה תהליך לא פשוט כמעט לכל אחד - גם מי שכן השקיע בתיכון לא תמיד מתקבל בניסיון הראשון, או מוצא את עצמו עושה יותר מפסיכומטרי אחד. זה נורמלי לגמרי, ועדיין, כמובן שיש מי שנמאס להם או לא מתאים להם, והם הולכים ללמוד מקצוע אחר או מחפשים דרכים אחרות להתקבל. בנוסף, רוב מי שמגיע לפה מחפש, מן הסתם, את הדרך הכי מהירה ונראה לי נכון לומר לך כבר עכשיו שאמנם יש כמה מסלולים מקבילים לקבלה, אבל קיצורי דרך אין ממש, וזו החלטה שלך כמה זמן ומה את מוכנה להשקיע.
&nbsp
2. כדי שנוכל לעזור לך לגבי הבגרויות, תצטרכי לכתוב את ציוני הבגרות שלך, ורצוי גם הממוצעים באוניברסיטאות השונות. בגדול, האסטרטגיה היחידה שצריכה להנחות אותך היא להגיע לממוצע כמה שיותר גבוה בכמה שפחות מבחנים ומאמץ. זה אומר שאין טעם להעדיף מקצועות מדעיים על אחרים (למעט בטכניון, שנותן בונוס מיוחד עליהן, אבל אני לא בטוחה אם ביולוגיה נכלל בזה בכל מקרה, ואלא אם זו העדיפות הראשונה שלך לא הייתי משקיעה במקצוע מדעי מאפס רק בשביל הטכניון), ואלא אם יש לך בגרויות בפסיכולוגיה-סוציולוגיה שרק דורשת שיפור פשוט, רוב הסיכויים שעדיף להשקיע את הזמן בהיסטוריה, ספרות, תנ״ך (שלושת המקצועות שמופיעים כבר בתעודה שלך כשתי יחידות חובה) וגיאוגרפיה (כנראה הבגרות הכי קלה להרחבה שקיימת). תרחיבי את אלה ומתמטיקה (עדיף 5 ולא 4 יח׳), תשקיעי בציונים גבוהים ולא תצטרכי להרחיב עוד (כדאי לזכור שככל שיהיו לך יותר יחידות המשקל של כל אחת קטן, ובאיזשהו שלב זה נעשה מאוד לא כדאי). מבחינת זמנים, שני מועדי קיץ+מועדי חורף אמורים להספיק כנראה, אבל זה כבר באמת תלוי בממוצע הנוכחי.

למעלה