עדכונים

TalTal1983

New member
עדכונים

בנובמבר 2011 כתבתי את ההודעה המצורפת בקישור למטה ("ההודעה המקורית") וזכיתי ללא מעט תגובות מחברי הפורום.
הבטחתי בזמנו לעדכן, אז אני מעדכן..

תקציר הפרקים הקודמים:
בן 29, נשוי עם ילדה בת שנה.
יש לי אמא מאות אוהבת אך סופר-מגוננת. אציין כי בכלל היא אדם בעל ראיה די פסימית של החיים. חוותה תהליך גירושין מאוד ארוך וכואב.
אני מניח שמדובר בתופעה מוכרת - מאז שהצעתי נישואין לחברתי לפני שנתיים וחצי (אז היינו 6 שנים ביחד), היחס אליה (ואל משפחתה) השתנה ב-180 מעלות - אמי הפכה להיות תוקפנית, מבליטה רק את הנקודות השליליות ואף במספר הזדמנויות כבר אמרה לי שהיא חושבת שבחירת בת הזוג שלי היא טעות.
בתקופת כתיבת ההודעה הקודמת בפורום, העלתי שבכל פעם שאמא שלי מבחינה באיזשהו קושי אצלי, היא נתקפת חרדה איומה ומתחילה לזרוק את כל הרפש והאשמה על אשתי, נישואי ושיקול דעתי באותו עניין. אציין כי טיעוניה לא מבוססים על עובדות אלא על תחושות, "ניסיון חיים" ותחושות על גבול המיסטיות. אך, לא משנה עד כמה יהיו מופרחות הטענות שלה, התחושות שלה והמצוקה שהיא משדרת בהחלט אמיתית. מבחינתי ואולי לאור העובדה שאני רגיש אליה (ובכלל אדם רגיש לסביבה. לא רגשני..), כל המופע משפיע עלי ומסב לי: (א) צער על אמא שלי ועל כך שאין אפשרות לחיות בשלום ובנחת (כמו ב"דירה להשכיר"..); (ב) תסכול על כך שגם שאני מסתכל על העתיד אני לא רואה איך הדברים מתיישבים.

בתקופת כתיבת ההודעה הדברים נאמרו ב"שיחות חשובות" ב-4 עיניים או בטלפון.
בגדול, חברי הפורום בדרכם הבוטה, אך האפקיבית, ייעצו לי להפוך שולחנות (בצדק!!). אני חייב לציין שרוב התגובות לא היו הכי אוהדות בעולם ואני שמח על כך שכן כנראה לפעמים דרושה התערבות חיצונית מנותקת כדי לשקף את המציאות. אז אמנם לא הפכתי שולחנות, אבל בהחלט הפגנתי ריחוק וחוסר שיתוף פעולה בוטה עם ההתנהלות הזו ובאמת סביב הלידה ולאחריה ההתנהלות של אמי פחתה.

עם זאת, חל ריחוק הולך וגובר - מאז הלידה ולמרות שאנחנו גרים במרחק 12 דקות נסיעה, אימי ביקרה אצלנו בבית אולי 4-5 פעמים ורואה את הילדה ואותנו רק פעם בשבועיים שאנחנו מגיעים אליה או באירועים משפחתיים (מורחבים; +פעם בחודש).
הגישה שלי היתה ועודנה - שאין לי אפשרות או אנרגיה לנסות ולשנות את המציאות והבחירות של אחרים, עלי להתרכז במשפחתי, ועם כל הצער האדיר, כנראה שמה שמה שאדם מבשל זה מה שהוא אוכל בסופו של יום.

כמו כן, בחודשים האחרונים, המצב החל מסלים: אמא שלי החלה זורקת הערות ארסיות ביותר לאשתי ולמעשה כמעט בכל מפגש משפחתי אנו מסיימים את הערב שאשתי בוכה/כועסת בנסיעה חזרה. כאשר אני תופס את המצב, אני כמובן מגונן על אשתי, אך לא תמיד אני נמצא באזור לעשות זאת.
אציין שהטריגר לכל הסיפור היה ארוחה משפחתית שבה הגעתי חולה, לא מגולח (בקיצור נראה רע), יחד עם העובדה שכרגע אני מחפש עבודה (אני אקדמאי עם יותר מתואר אחד וכראה מתפרנס כעצמאי) - איכשהו המצב תורגם לכך ש"רע לי בחיים" (ציטוט).

ושוב... החלו ה"שיחות" (כך, בכל פעם שאמא שלי מרגישה שאני נמצא במצוקה, בין אם זה נכון ובין אם לא) - אמא שלי החלה קושרת את גורלה בגורלי והחלה מאשימה את אשתי בעקיפין (אף פעם לא אומרת שזה במפורש) בכל מני דברי הבל ושטויות.
פה אני אעצור ואומר שאמנם באמת הכל שטויות, אבל אמא שלי מאוד משוכנעת בכך וממש מאמינה בכך. כלומר, למרות שהמציאות שונה, הרגשות שלה אמיתיים לגמריי.

כאשר אני שואל אם יש לה משהו קונקרטי לטעון, אני מקבל תשובה עמומה של: עם הזמן אתה תבין את הטעויות שלך. כשאני מתעקש לדעת על איזה "טעויות" מדובר - דום שתיקה ולפעמים עוד חידות: "התשובה צריכה לבוא ממך".

למרות שאני ב-100% עם אשתי בעניין הזה - עדיין קשה לי המצב.

איך אתם הייתם נחלצים המהמצב הזה..?

רחליקה האחת

Member
מנהל
צר היה לי לקרוא

שזה מה שאשתך ואתה חווים.

שמחה שאתה לצד אשתך. ולו בשל העובדה שאשתך היא אשתך מבחירה ואימך לא.

מחזקת את ידיך.

חג אורים שמח

mykal

New member
איך נחלצים מהמצב הזה.

ראשית--הלכים לטיפול אצל יועץ. מישהו שיוכל לחזק אותך.
שנית--אומרים לאשתך, כשאמא שלי מתחילה לדבר,תגידי, סליחה וזוזי משם,
וגם אתה אומר לה אני מבקש שתפסיקי.
שלישית--יש משפט 'מחץ' אחד לאמא שלך--שצריך להאמר, בינך לבינה, בשקט ובנחישות.
אני בוגר עשיתי את בחירותי, בינתים הן הוכיחו עצמן יותר מהבחירות המושכלות שלך.
אם את יודעת כ""כ טוב איך את טעית בגדול?
תני לי לעשות את ההחלטות שלי בלי הנשיפה בעורף שלי מהאגואיסטיות שלך.חבל שתפסידי גם אותי ומשפחתי.
נראה לי שזו השפה היחידה שהיא תבין. אבל לא בחוצפה ולא בהתלהמת אלא ברגישות ובנחישות.

מאחלת לך טוב.

restart2

New member
אתם פועלים מצויין

היי טל טל

אני מבינה את הקושי העצום שלך - ולי נראה שחוסר המנוח שלך
גורם לך להשקעת אנרגיה מיותרת..שלא מאפשרת תוצאה רצויה.

כבר כתבתי לך האתגר של אמא שלך שאתה מנכס לעצמך פתיר
רק אם היא תסכים לצאת קצת מהקופסא שלה.
אני ממליצה לך בחום לקחת סיוע חיצוני, שיתמוך בתהליך שהחלת.
כן לחדד את הגבול ולא לאפשר לאמא לעבור ולקרוע את מה שיש.
היא בדרך לאבד אתכם.

האצטלה הרוחנית מאפשרת לה כיסוי אמורפי למעשה שלא יעשה!
אתה חייב להפנים שהמציאות של חייך היא שיש לה-לאמא- אתגר שנקרא התבגרות
אמא שלך נוהגת כילדה שלא קבלה את מבוקשתה.. ונלחמת.
כדי לא להיות צד - עלייך למצוא טקטיקה ל"צאת" מהמלחמה,
בכל מפגש היא טעונה וגורמת עוול לכם ולמשתתפים כלומר ההרס שהיא זורעת
לא מאפשר גם לכם התקדמות.

אם יש במשפחה או חברה שלה או יועץ רוחני/ת שניתן להסתייע ולסייע לה - פנה וראה איך ניתן
לשקם או לבנות מחדש.

בהצלחה

אירית

אני חייבת לחלוק על הכותרת

איך מתפרש שהם נוהגים מצויין כשבכל מפגש עם אמא שלו אשתו בוכה?
שהוא יודע שאמא שלו זורקת לה הערות ארסיות שלחלק הוא אפילו לא מודע כי זה לא נעשה בנוכחותו, ועדין, הם ממשיכים להפגש עם האמא, ועדיין, האשה צריכה להיפגע? (אני גם מניחה שזה נעשה בנוכחות בת שנה+ )

restart2

New member
הסבר

היי בלו

הכותרת נגזרה מתוך הפנייה-
"הגישה שלי היתה ועודנה - שאין לי אפשרות או אנרגיה לנסות ולשנות את המציאות והבחירות של אחרים,
עלי להתרכז במשפחתי, ועם כל הצער האדיר, כנראה שמה שמה שאדם מבשל זה מה שהוא אוכל בסופו של יום."

הקשר עם אימו חשוב לו הוא סיפר שהוא רגיש - ונמצא במקום קשה מאוד!!

ההמשך שלי היה שימת גבול כפי שכתבת יפה- לא דיכוטומי עם ואקום כי זה יצור קרע
שיפריע בזוגיות והוא ממש מהלך על ביצים שהקשר לא יקרע.
אשתו לא חייבת לסבול ולכעוס יש טקטיקות מופלאות איך לעקוף את דברי הבלע ולהשאירם בפי מוציאם.
בשל כך המלצתי בחום להתייעץ עם גורם חיצוני, להעזר, ולגבש טקטיקת פעולה ש ו נ ה.
אני עדיין חושבת שהם פועלים בדרך של פיוס ורצון טוב ליצור עימה גשר.
הדרך שהם עוברים היא התפחות ואולי התפכחות- הם עדיין מאפשרים לאמא לרדת מהעץ.
אין ספק שיש מחירים יקרים שהם משלמים, אני לא מתעלמת ולפיכך פנייתו לכאן.
מרחב האפשרויות שלהם הוא גדול יש בחירות - והם מתנהלים בהתאם ..
אולטימטום לא יגרום לה לשינוי דפוסי התנהגות אלא להקצנה..

מאחלת להם שהאמא תתפכח ואולי תקרא אותנו

חג שמח
אירית

תודה על ההסבר

כתבת להם לפנות לאיש מקצוע (יתכן מאוד שזה הפתרון. במיוחד כמו שהצעת איש מיסטי) אבל תסכימי איתי אחרי שנתיים וחצי ללא שינוי, שההתנהלות צריכה להחליף כיון כי כרגע זה לא עובד.

אני אגב לא אהבתי שהוא אמר ש"עם כל הצער האדיר" אדם אוכל מה שבישל. על מה הוא מצטער? על הנישואים לאשה טובה ואוהבת ועל הבת שלו או על העובדה שהוא לא מפסיק את היחס של אמא שלו כלפי נישואיו ומשפחתו? (יחס שהוא גם לא מתעקש לשנות)

אמן ואמן לסיום שלך.

mykal

New member
האמא לא תתפכח,

אם לא תפנה בעצמה לטיפול.
והטיפול שלה מורכב--כי היא לא מאמינה לאף אחד. היא עברה אכזבה בחייה.
והיא חושבת שהיא היחידה שיודעת מה נכון לבן שלה.

והבעיה הסבוכה כאן שהיא בטוחה שהיא האמא הטובה ביותר לבן שלה.
גם אם יביא עוד 10 נשים אחרות היא תתנהג אותו הדבר.
בעובדה שהתחתן והקים משפחה היא רואה בגידה.
במקום 'לכעוס/להלחם/' בבן הסובלת והנעלבת זו הכלה.
והוא באמת באמצע עם נטיה לאשה.

לפעמים אין ברירה אלא להיות תקיף--וזה אחד המקרים שבו יאמר לאמא,
מה הוא חושב. ומה החליט. אבל בשביל זה הוא צריך להיות חזק.

היי טלטל

קודם כל תודה שחזרת לעדכן.
שנית, אני שמחתה לקרוא, שגם תגובות בוטות כמו שהגדרת אותן, נקראו על ידך והקדשת להם תשומת לב וזמן מחשבה - בהחלט מראה על רגישות לסביבה.

לא שמחתי לקרוא שהמצב מול אמא שלך התדרדר. שהיא בחרה בגישת הריחוק מולך ומול הנכדה. יחד עם זאת, אם זה מה ששומר על שלום בית, על הזוגיות שלך ועל יחסים תקינים מול אשתך ומול הילדה אני מברכת על המהלך. אני חושבת שעדיף שתדברו פחות אם היא לא מסוגלת לשמור לעצמה את ההערות הלא נעימות שלה.
אם המצב הזוגי בינך לבין אשתך טוב, גם אתה צריך לברך על המצב. יש כ"כ הרבה קשיים בזוגיות, במשפחה, שהדבר האחרון שצריך זה עוד קשיים מצד ההורים. אדם אוכל את מה שהוא מבשל אבל - זה לא דבר מצער. במקרה שלך בישלת לך זוגיות עם אישה טובה, וילדה נפלאה (אני בטוחה).

העובדה שאתה נותן לגטימציה לאמא שלך להמשיך בשיחות, כשאתה מנסה לדלות ממנה תשובה רציונלית, רק מחמירה לדעתי את המצב. אתה בעצם משדר לאמא שלך שאתה פתוח להקשיב לדברי ההבל האלו. שאם היא תמצא סיבה רציונלית, או שאתה תגלה סיבה לכך, אתה תתחיל להאמין במה שהיא אומרת. אז בעצם... למה שתפסיק? היא רוצה להיות זו שבסוף תגיד - אמרתי לך.

כתבתי לך את זה לפני שנה ואכתוב לך שוב - אתה צריך אחת ולתמיד להבהיר לאמא שלך שהערות לאשתך לא יתקבלו. בין אם אתה שם ובין אם לא. ויהיה ניתוק קשר מוחלט אם היא לא תחדל מכך. שכל מה שיש לה להגיד שתשמור לעצמה בלבד! זה לא מענין אותך.
אם אי פעם תרצה לשמוע על התחושות שלה, תדע לפנות אליה.

אני חושבת שאתה נהנה מהמצב הזה.שאתה במרכז העניינים וכולם סביבך, ומדי פעם מלטפים אותך בכמה אתה מוצלח ומגיע לך יותר.
המציאות אם תעזוב את אשתך ותגשים לאמא שלך משאלה היא הרבה יותר בעייתית ממה שאתה חושב- עבודה בחברת היי טק שמשלמת 30 אלף לחודש לא תקפוץ עליך. ויהיו לך ימי ביקורים שבכלל לא תוכל לעבוד אחרי 4. ותצטרך לשלם מזונות, להתנתק מאשה טובה ואוהבת, ומבתך הקטנה. וככל הנראה בזוגיות הבאה תאכל בדיוק את אותו זבל, עם הרבה יותר חובות ובעיות.

למעשה, אתה תמשיך לסבול עד שתשים לזה סוף אחת ולתמיד. גם במחיר של ריחוק מאמך שכבר מתרחש בכל מקרה.
אתה צריך לעמוד לימין אשתך וכרגע, אתה לא עושה את זה. אם אחת לשבועיים ויותר אשתך בוכה, אתה לא ממלא את התפקיד שלך.

נומלה

New member
להפחית מינון ומהר

ביקור אצל אמא ללא יותר משעה לקפה. להבהיר לה שהמינון תלוי בה. שכל עוד היא במלחמה תאלצו לבוא מעט ושכאשר היא תבין שאין מלחמה (כולל תנאי התנהגות בסיסיים למפגש) תוכלו לבוא ליותר. בנוסף אולי כדאי להציע לאמך ללכת ביחד (אתה והיא ואשתך) לטיפול או גישור.

המצב שאתה מתאר איננו מצב יציב. יום אחד אשתך תחליט שזה הגיע לה עד כאן ואז מצבה של אמך יחריף. לא נראה לי שהיא כרגע מודעת להתפתחות האפשרית הזו. היא פועלת כמי שחושב שמרחב האפשרויות שלו אחר בכלל. כדאי לידע אותה מה יהיו התוצאות של ההתנהגות שלה.

לא ברור לי למה אתה מעביר את אישתך חיי סבל

ובכלל,אימך רומזת כל הזמן שלא טוב לך,האם אתה נותן לה סיבות לחשוב ככה?
אם לא ואם טוב לך אתה חייב מייד להושיב את אימך לשיחה רצינית ביור בה תחייב אותה להסביר לך בצורה מדוייקת מה כל הרמיזות שהיא רומזת
ולהסביר לה שאם היא תמשיך להרעיל את חיי הנישואם שלך תעדיף לא להקטין מפשגישים איתה אלא פשוט לא להפגש איתה

(אלא אם כן בתוך תוכך אתה מסכים איתה ולכן נותן לה להכנס באישתך במקומך)

ayaht

New member
מצטערת, אתה ממש לא הוגן כלפי אשתך.

במקומה אני הייתי קמה והולכת.

אתם נפגשים "רק" פעם בשבועיים????
בכל מפגש כזה אמך תוקפת את אשתך, ואשתך בוכה/כועסת.
ואחרי כל זה עדיין לא ברור לך שמשהו פה לא בסדר?

אם היה אכפת לך מאשתך, המפגשים האלה היו נפסקים. לחלוטין.
אתה לא היית מאפשר לפגיעות האלה לקרות.
אבל אתה עוד מתלבט.
על מה בדיוק?

סליחה אם אני מעליבה, אבל הדבר היחיד שאמא שלך צריכה זה טיפול.
אתה לא יכול לפתור לה את הבעיות
אין פה מה להבין.
זה התסכולים שלה והדכאונות שלה והבחירה שלה לא לטפל ולדרוש מכולם לרקוד לפי החליל שלה.
וגם הבחירה שלך לנסות לרצות אותה למרות שברור לכולם (פרט לך) ששום דבר לא יגרום לה להיות מרוצה.

אושי231

New member
לא מצליחה להבין אותך

אתה רואה את אישתך בוכה כל פעם שאתם הולכים לשם
ובכל זאת אתה ממשיך לקחת אותה לשם
טוב לך שהיא בוכה? זה נעים לך?
אם לא, אז איך אפשר להסביר למה אתה עושה לה את זה?
אתה צריך להחליט מה אתה מעדיף- אמא דיכאונית ומרוצה על זה שהתגרשת או אישה נהדרת שאתה מאושר איתה.
לפי מה שנראה עד עכשיו אתה משחק בשני המגרשים ולא מבין שבסוף זה תנקם בך. אני באמת לא מבינה למה אשתך נשארת איתך במצב הזה. כנראה היא מאוד אוהבת אותך ואתה צריך להעריך אותה אפילו יותר.
פעם בשבועיים זה ממש לא מעט לדעתי. לזוג נשוי. ואם כל שבועיים אשתך בוכה, כנראה שאתה אוהב לראות אותה סובלת אחרת אין לי איך להסביר את מה שאתה עושה.

למה אשתך צריכה לעבור את כל זה?

אם אמא שלך לא מסוגלת לשלוט בעצמה,
אל תתן לה גישה לחייך ובטח שלא לאשתך.
גבולות ברורים הם מה שיוצר שכנות טובה,
ואם אמא שלך לא מסוגלת לשמור על גבולות, שום דבר לא יעזור.

"על כן יעזוב איש את אביו ואימו ודבק באשתו..."

לדעתי, הנאמנות הראשונה שלך צריכה להיות לאשתך. והעובדה שהאישה הזו היא אמא שלך לא מקנה לה את הזכות להעליב את אשתך או להגיד עליה דברים רעים.
חשוב שתבהיר לאמא שלך - "אמא, אני בוחר לחיות ככה. גם אם זו טעות, זו הטעות שלי. את צריכה לכבד את הבחירה שלי באשתי ואם את לא מסוגלת לעשות זאת, את תפגעי בקשר שלנו - אני לא אתן לך לפגוע ככה באשתי". זוהי רוח הדברים שחשוב שתבהיר לאימך - כמו שכתבו כאן "בנחישות וברגישות".

אתה מכבד את אמא שלך בכך שאתה מבליג על הדברים שהיא אומרת, אשתך מכבדת את אמא שלך בכך שהיא מוכנה להמשיך להיפגש איתה, למרות שבסיומו של כל מפגש עם אימך היא בוכה- איפה אמא שלך מכבדת אותך? איפה אמא שלך מכבדת את אשתך? בשביל לקבל כבוד, צריך לעיתים להתעקש! ומי שצריך להתעקש צריך להיות אתה ולא אשתך.

אני קוראת מהדברים שכתבת שאתה מאד רגיש לאמא שלך ולקשיים שלה. זה מובן וזה טבעי. אבל, העובדה שאמא שלך משליכה עליך ועל אשתך את הקשיים שלה מכבידה על חיי הנישואין והזוגיות שלכם. אשתך מבינה ומקבלת, אבל יום אחד היא תפסיק להבין ולקבל. ולכן, כדי למנוע מצב בלתי הפיך בעתיד - חשוב שתדע לעמוד מול אמא שלך- להגיד לה - אני כבר לא הילד הקטן שלך אלא אדם מבוגר.

הדסהש1

New member
תלך לבקר את אמך לבד ופעם ב תיקח את הילדה

איתך. שאשתך לא תהייה חייבת לעבור את ההתעללות הנפשית בה
אולי אמך תבין את הרמז.

restart2

New member
לא בטוחה שזה הפתרון

היי הדסה

האמא מאשימה את הכלה ורואה ב שורש לכל מה שלא
מסתדר בחיי בנה.
לפי דעתי היא מעוניינת לראות את בנה לבדו או עם הנכדה.
זה לא יגרום לה להפסיק את פעילותה , יתכן אף שתהיה לה הזדמנות
להגביר את הלחץ על הבן.

דווקא ההגעה המשותפת כמשפחה לכל אירוע - הוא עובדה שעליה
ללמוד לקבל, כן מסכימה שהגבולות חייבים להיות יותר ברורים
ולדעתי גם לכלה יש דעה/גישה /מחשבה/התנהגות היכולה לצור
לחמות קושי ל"הגיע" אליה.
הזוג החביב יכול לגייס/לרתום לעזרה בעלי השפעה חיובית על האם.

חג שמח
אירית

כאמא לא היתי נותנת לבת שלי להיות במקום

שבו האוירה היא כל הזמן -אמא רעה, אמא הורסת, אמא מיותרת, אבא צריך לעזוב את אמא. ממש ממש לא.

אם היא מנסה להרעיל את בנה נגד אשתו

נראה לך שהיא לא תרעיל את נפשה הרכה של הילדה נגד אמא שלה?
לא, האשה הזו הרסנית למשפחה שלו.
עד שלא תתייצב דעתה, אין להם מה לחפש אצלה בבית.
אני עם בלו - כאמא לא הייתי נותנת לבנותי להחשף לאשה הזו, סבתא או לא סבתא.

ayaht

New member
מסכנה הילדה.

למה לקחת אותה לראות את האמא?
היא חיית שעשועים?
צריכה לשעשע אישה ממורמרת שלא בטוח שהיא בריאה בנפשה בכלל?

בתור אמא, אני לא הייתי מאפשרת מפגש כזה. בשום פנים ואופן.
במיוחד בגלל שחוויתי דבר כזה בילדותי.

האמא של מר בחור צריכה טיפול. צריכה ללמוד להתנהג.
כן, יש דרך להתנהג לבני אדם, גם אם לא מסמפטים אותם.
קוראים לזה נימוס ודרך ארץ.

למעלה