עדכונים מתל אביב 7.4

lirano10

New member
אחרונה ודי משרונה

גינדי על רקע מגדלי המשרדים שמאחוריו.

האם המגדלים יצרו צפיפות אורבנית שתאפשר לעסקים הרבים במתחם להתקיים? הניסיון במתחם המגדלים
שבארלוזורוב נמיר מראה שעסקים לא מצליחים לפרוח שם. קניון גינדי שנמצא במקום לא מתרומם ובמרבית
היום עומד נטוש.
מגדל עזריאלי החדש אמור לתת מנוף רציני של תנועת אנשים למקום וכנראה יעשה את העבודה במקום מגדלי גינדי. בכל מקרה נשאר להמתין לסיום העבודות שמועד סיומן נדחה פעם אחר פעם ובקצב הנוכחי סביר שיפספסו גם את המועד הבא באוגוסט.

דןמור

New member
אי אפשר להשוות בין שרונה לבין קניון גינדי

קניון גינדי מנותק מכל הקשר גם פיסית וגם אורבנית ונותן מענה בעיקר למתחם המאד סגור של פארק צמרת.

לעומת זאת פארק שרונה זה אזור גדול ופתוח שחולש על אוכלוסיה רחבה, לרבות חיילי הקרייה, עסקי ודיירי אבן גבירול והסביבה, מגדלי רחוב הארבעה (גם גינדי וגם המשרדים), עזריאלי החדש, מגדל הממשלה - ובעיקר הוא אמור למשוך קהל גם מחוץ למעגל הקרוב בדומה לתחנה או לנמל (את זה רק ימים יגידו).
ההצלחה של המקום תלויה בעיקר בתמהיל העסקים של המקום, אבל הפוטנציאל הוא פי כמה לעומת קניון גינדי.

lirano10

New member
אני מסכים

אני מוסיף שככל הנראה פוספסה הזדמנות לייצר צפיפות מגורים אמיתית מסביב למתחם. אני יכול לשער שכמו במגדל גינדי שבאבן גבירול גם בניין זה ישאר שומם בחלקים רבים מידי ממנו - וזה פספוס למתחם עצמו.

tapuzo

New member
ואתה טועה לדעתי

אם שוק האיכרים העירוני שהם בונים שישלב בטח בית קפה והבניין ליד שיהיה מסעדה זה יכול כן להחיות את האזור
אל תשכח יגיעו לשם גם התושבים משישה מגדלי מגורים השלושה של גינדי ועוד השלושה הבאים וגם 1800 דירות
בשוק הסיטונאי וגם מרחק הליכה 5 דקות מעוד שכונות וגם משרתים בקריה וגם מבקרי מגדל הממשלה.
אז מבחינת תושבים תהיה שם תוספת 10 אלף תושבים זה כמו שכונת ענק חדשה ותוסיף מספר דומה של עובדי
משרדים ומבקרים ברור שכל האזורים שם יהנו מתנועה גדולה של אנשים

lirano10

New member
אני לא מדבר על צפיפות ברמה כללית

הסברתי שהצפיפות תהיה אבל מקורה לא במגדלי גינדי. לטעמי היה הרבה יותר מוצלח לשווק יותר דירות בכל קומה. אל תשכח שמרבית הדירות יהיו ריקות מרבית הזמן ומכאן הפספוס.

tapuzo

New member
למה שיהיו ריקות

רוב האנשים שקנו בגידני זה מעמד ביניים גבוה שיגורו שם
חלק זה בני 60-55~ שמכרו בתים גדולים כדי לעבור לדירה במרכז העיר
לא חושב שיש שם הרבה משקיעים שלא יגורו
גם מי שלא יגור ירצה בטח להשכיר את הדירה

lirano10

New member
הדוגמא היא מגדל גינדי באבן גבירול

לא ביססתי את זה על השערה מופרכת. במגדל באבן גבירול התפוסה ביום יום היא כ-50%. מרבית הדירות נטושות. אפשר להעיף מבט למעלה ולראות את השממה על המרפסות.

tapuzo

New member
אני אומר לך בודאות שסוג הרוכשים הוא שונה

אני לא מכיר את גינדי באבן גבירול אבל זה אחד המגדלים הכי יקרים למ"ר ובאמת מי שקנה שם בטוח יש לו כמה דירות.
הפרופיל של מי שקנה בשרונה קצת שונה אני חושב שאחוז הרבה יותר גבוהה קנו את זה לשימושם למגורים.
גם אם אחוז מסויים יהיה דירות ריקות עדיין בגינדי יש לך כמה עשרות דירות פה זה 3 מגדלים עם כמה מאות דירות
ועוד משרדים למטה זה מצב שונה וזה לא פרויקט לאלפיון.

down under

New member
אין מה להשוות, יתרה מזאת, אין אפילו

מה להתלבט על האם לחשוב להשוות בכלל בין מגדל G (זה מגדל גינדי עליו דברת כשכתבת מגדל גינדי באבן גבירול)
למגדלי גינדי שרונה.

מגדל G הוא למאיון העליון, גרים בו אנשים כמו אהוד ברק (בשכירות חודשית של מעל ל-22,000 ש"ח, בחודש[!!]) ותגור בו בקרוב
שרי אריסון.
מגדלי גינדי שרונה הם לשני העשירונים העליונים ולאו דוקא, ובזה נגזר שדווקא לא, למאיון העליון או האלפיון העליון.
לעולם עולמי עולמיא האלפיון העליון והמאיון העליון לא יגורו באותו בניין שיש בו אנשים לא כמוהם.
דירות במגדלי גינדי שרונה נמכרו בזמנו תמורת פחות מ-2.5 מליון ש"ח לדירות בקומות הנמוכות, ממש ממשי הממשים לא למאיון/אלפיון עליונים.

פלצנים אלו, מהמאיון/אלפיון עליון, קונים דירות שמתחילות ב-4 או 5 מליון ש"ח ומצפינות עד לכוון ה-50 מליון ש"ח לדירה.

darkshadow1

New member

למעלה