עדכונים מהשטח

עדכונים מהשטח

אז ככה חורה לי נורא העובדה שאין עם מי לדבר בכל הנוגע לאשפוז האם בזמן הלידה של הפונדקאית ואני מביאה את העניין לדיון כאן : (אני יכולה לומר שזה לא יסתיים בדיון פה ואני הולכת להגיע עד לראש הממשלה אם צריך). אין ולא יצאו נהלים מסודרים בנוגע לאשפוז האם בלידת פונדקאות. כל בית חולים רשאי לנהוג כאוות נפשו . (וכך הם עושים!) המוסד לביטוח לאומי מכסה את הלידה שלה ולא נוטל חלק באשפוז האם! (וזאת התשובה שקיבלתי רק אתמול מנציג שלהם)! קופת החולים של ההורים מתחמקת מאחריות בטענה שזה לא קשור אליה! אבסורד אחד גדול הרי אנו מבוטחים ומשלמים ביטוח בריאות שניםםםםםםםםם. משרד הבריאות.......... בעיה בפני עצמה ! הכי קל לומר: " שילמתם כל כך הרבה עבור התהליך עוד כמה אלפי שקלים לא ישנו כלום אז תשלמו בעבור האשפוז". מכעיס ! צריך לעשות סדר במדינה ומהר.
נשבר לי מהכל פה.

זה לא הנושא היחידי שנופל בין הכסאות

נושא נוסף שניתקלתי בו עכשיו ,שבגלל שאני בקופה אחת - מכבי ,והפונדקאית בקופה שניה - כללית ,אז על היום של החזרת העוברים שהיא מאושפזת הם רוצים התחייבות מהקופה שלה. וזה קריעת ים סוף להשיג התחיבות כזו וגם אני הולכת להאבק בבית החולים רמב"ם בנושא הזה. כשבררתי במכבי הם אמרו לי שההתחיבות שלהם מכסה הכל וזה מש חוצפה מבית החולים לדרוש התחיבות מקופה נוספת כי אז הם מקבלים כסף משתי הקופות על היום הזה, דבר שלא יעשה. נראה לי שצריך לסדר גם את נושא ביטוח לאומי ובדחיפות כי זה ממש גזלה מצדם . אולי כדאי שנקים איזו קבוצה של כמה הורים מיועדים ונגיש פניה לקביעה בחוק של כל הנושאים הפתוחים. אשמח להצעות

עָנת

New member
2 קופות חולים שונות+מקום לידה../images/Emo95.gif

לירון
. גם לי היתה בעיה כזו,והיא ניפתרה לשמחתי. אני במכבי,יפית בקופ"ח כללית. מעקב ההריון שלנו הוא בתל השומר,ובתחילה ביקשו התחייבויות על שמה,היות והיא מקבלת את הטיפול(בדיקת רופא בלבד) אחרי הבהרות לא מעטות מצידי,ולאחר בירור עם הנהלת בית החולים,סוכם שההפניות תהיינה על שמי. לדעתי,זה אבסורד להוציא הפניות על שמה של הפונדקאית. כי זה רק מסבך את הבירוקרטיה. לחבוק חלום
: גם אני יודעת שרוב בתי החולים לא נותנים חדר למיועדת,לאישפוז לאחר הלידה. לדעתי,כדאי שתשבי עם העו"ס של המחלקה(הריון) ותבהירי לה את המצב במקרה הכי גרוע,יש לך 3 אפשרויות
1.לשלם מכספך על האישפוז שלך בבית החולים מה שמאוד לא עושה טוב לכיס,אני יודעת
. 2.לא התאשפז לאחר הלידה וזה קשה אני יודעת
. 3.ללכת ללדת בבית חולים שנותן חדרים למיועדות,לא אידאלי אני יודעת
. מה שאני בשום אופן לא הייתי עושה
לא הייתי פותחת "במלחמות בנושא". אני חושבת שבשלב כה מתקדם ומכובד של ההריון
אותי אישית זה היה מעייף
. מקווה בשבילך שתמצאי פיתרון במהרה
.

ענתי ערב טוב

האופציות שהזכרת לעיל אינן רלבנטיות מאחר ואנו לקראת לידה. לפתוח במלחמות בנושא זה הזמן! אחרת תהיה בעייה רצינית. כן, זה מאוד מעייף ומרגיז אבל לצערי, אין לי כל אפשרות להוציא אגורה נוספת ודבר אחד בטוח, לא אשאיר את נסיכי בביה"ח ואלך הביתה או לבית מלון. מה גם שאנו משלמים המון כסף לביטוח הבריאות מדוע הקופה לא מכסה זאת? הרי אני המבוטחת והילד שלי. לא מובן לי העיוות.

את בהחלט צודקת

חייבים להתארגן ולפעול לשינוי ומהרררררר. לגביי ההתחייבות של קופת החולים ובירוקרטיית בתי החולים... לנו עשו את המוות בתחילת הטיפולים ועד שמנהל קבלת חולים (בביה"ח) בכבודו ובעצמו לא התערב לא הסכימו לקבל אותנו . יש אי סדר נוראי בבתי החולים ואף אחד לא ממש יודע "מי נגד מי" , ישנו חסר באינפורמציה משמעותי ויש לתקן זאת! בכל מקרה, אצלנו ההתחייבות יצאה מקופת החולים שלי (מאוחדת) כשהוכנסה הערה עם שמה של הפונד' . זאת אומרת שקופה"ח שלי מימנה את הטיפולים וההחזרה!. אין ספק שדחוף לשנות את כל הנהלים מחדש !

milamark1

New member
מוזר מאוד! אצלינו גם אנחנו במכבי ו

ופונדקאית בכללית. ורק אני מביאה טופס 17. אם הם מבקשים טופס מקופה של פונדקאית, אז למה מבקשים גם ממך? בכל זאת בהצלחה רבההההההה! מכל הלב, מילנה

מירבי*

New member
מילנה יקירתי../images/Emo24.gif

גם כאן התשובה זהה, תלוי בבית החולים, ישנם בארץ בתי חולים השייכים לקופ"ח כללית כמו: בלינסון, וולפסון, סורוקה ועוד, שם נוהגים להקשות. מה שלומכם? איך אתם מתקדמים?

מירבי*

New member
בית החולים הנכון

ראשית את צודקת, אין נוהל מסודר בעניין הזה. הדרך הנכונה להתמודד עם זה היא לבחור בבתי החולים שכן מממנים את אשפוז האם המיועדת, ראיתי במהלך השנים הארחונות התנהגויות שונות של בתי חולים בעניין הזה וההמלצה שלי היא ללדת רק במקום שמממן את האשפוז. איפה התכוונתם ללדת?

כמובן אבל את לא ממש מצפה ש...

נבחר את בית החולים לפי זה. אי אפשר לטרטר אמא לילדים בשני קצוות הארץ בגלל שמשרד הבריאות לא דאג להוציא נוהל מסודר את מסכימה איתי??? מדובר בדרום הארץ.

מירבי*

New member
אני מצפה ש...

תקחי בחשבון שכשכתבתי לך את התגובה לא ידעתי שמדובר בדרום הארץ. נסיתי לעזור.

למעלה