עדכונים מההנהלה...

זה בטח מה זה מגניב..

להמציא בשבילי דעות ואז לתקוף אותי עליהן מה שאמרתי זה שבראכה אינו אדם שחפץ בדו-קיום או שלום, אלא בהרס מדינת ישראל. הוא קרא לפלשתינים להמשיך באינתיפאדה, שלא כולה זה זריקת אבנים על חיילים אלא גם פיגועי התאבדות רצחניים ונאציים. ומה הקשר לפעולות צה"ל? עוד לא הבנת שאלה פעולות הגנה? צה"ל לא מחליט לתקןף בשביל הכיף פלשתינים, ועובדה שבכל פעולה שלו אין כמעט הרוגים, ואם יש זה בגלל התנגדות אלימה לפעילות (שמכוונת רק נגד טרוריסטים). וגם אם יש מקרים יוצאי-דופן שנובעים מטעויות, זה הרבה פחות מאשר מה שהיה יכול להיות אם צה"ל באמת היה צבא גזעני שהיה רוצה להרוג פלשתינים. בקשר לערבים שנהרגו - אין לי התנגדות למה שאמרת.

יובל...

אני עייף מכדי להגיב לכל מה שכתבת, רק רציתי להזכיר לך מה קרה בפעם האחרונה שהמילה "נאצים" הוזכרה על גבי הפורום. אני מעדיף לא לחזור לאותם ימים... דייי!

מאור..

אם תמצא הגדרה אחרת לפעולות טרור נגד אזרחים חפים מפשע שהמטרה שלהם היא רצח וחיסול עם בשל מוצאו האתני (אם ראית את הראיון עם השייח יאסין בערוץ 2 לפני כמה חודשים, אז אתה יודע על מה אני מדבר), אני מבטיח להשתמש בו. אני גם זוכר מי קרא לצה"ל נאצים, אבל לא נזכיר את שמו.

א.א.אפל

New member
אתה הרי

עשית לי את זה כ"כ הרבה פעמים, לכן חשבתי לנסות בעצמי...
וברצינות- אני מתנצל אם אתה מרגיש ככה, אשמח אם תוכל לפרטי על מה ומדוע. האם פעולות צה"ל הם פעולות הגנה תמיד? אם כן, איך תוכל להסביר שאחרי פיגועים או ארועי-מפנה אחרים (הלינץ´ ברמאללה לדוגמה) פתאום צה"ל מגיב בהפצצות ממסוקים? מה הגנתי בזה, אם לא יצר נקמה והוכחה לציבור ש"הנה אנחנו פועלים כי הם עשו לנו פיגוע" גם אם אין שום סכנה מצד המטרות שהופצצו? בכל פעולה של צה"ל אין כמעט הרוגים... אני מציע לך לחשוב קצת, אני לא חושב שיש ביסוס לטענה הזאת. מס´ ההרוגים הפלשתינאים מתקרב ל-700 בעוד הישראלים זוחל ל-200, בהרבה פעולות של צה"ל תוכל לקרוא על הרוגים פלשתינאים, אםמהפעולה עצמה או בעקבות "הגנה עצמית" של פלשתינאי שהתקרב למקום, או ניסה להתנגד (איך תגיב כשצה"ל הורס מקור הפרנסה שלך, כמו לדוגמה מטע זיתים?) לעיתים תוכל לקרוא כותרות אבסורדיות כמו "נשמר השקט בשטחים, מספר פעולות של צה"ל, 2 פלשתינאים נהרגו?"

תגובה...

ההרוגים הפלשתינים - לרוב אלה אנשים שמסכנים את חיי החיילים ולכן נהרגים. ההרוגים הישראליים - אנשים חפים מפשע באוטובוסים, מסעדות, דיסקוטקים ועוד. בקשר להפצצות אחרי הלינץ´ ברמאללה - הופצץ בניין המשטרה ששימש את זירת הלינץ´ הנוראי. למה לא התייחסת לעובדה שכאשר צה"ל מפציץ הוא מודיע מראש לפלשתינים לפנות את אנשיהם? כי אתה פשוט תחפש איפה צה"ל אשם, לא איפה הוא כן צבא שפועל כמו שצריך ולא מתוך יצר להרוג.

א.א.אפל

New member
לא מדוייק...

חלק גדול מההרוגים הישראלים הם חיילים, ועוד חלק גדול הוא הרוגים מפיגועי ירי בהתנחלויות ובעיקר בכבישיהם- והם, לטעמי (וזה דיון אחר) גם נחשבים לחיילים אם לא חומה אנושית שהתיישבה בעידוד הממשלות ביש"ע. אחרי הלינץ´ הופצץ *גם* בניין המשטרה ברמאללה- בנוסף למטרות בעזה, יריחו, ומטרות נוספות ברמאללה. התוכל להסביר את האסטרטגיה של להפציץ את זירת הלינץ´, חוץ מיצר הנקמה?? צה"ל אכן מודיע בד"כ (אני זוכר מקרים שקראתי שבהם לא הודיעו, אמנם זה לא מבוסס. מישהו יכול להוסיף?) על פעולותיו, אבל זה לא מונע מאנשים להיהרג לפעמים- יש להם נטייה כזאת אם נופלת לידם או עליהם פצצה, וכן על בניינים. לפעמים צה"ל כן פועל כמו שצריך, לא אמרתי שהוא לעולם טועה. אז מה אתה רוצה?? שאני יפגין בעדו?? שאני יציע לו את שירותי??

רעות כ-ץ

New member
מיסטיפיקציה

לא כל מי שאלים הוא נאצי. לא כל מי שגזען הוא נאצי. לא כל מי ששונא יהודים הוא נאצי. לא כל מי ששונא את ישראל הוא נאצי. לא כל מי ששואף להשמיד את העם היהודי או את מדינת ישראל, הוא נאצי. וגם לא כל מי שכל אלה ביחד חלים עליו, הוא נאצי. אנשים, רדו מזה. ההשוואה הזו היא לא יותר מפרובוקציה דמגוגית וחסרת אחיזה במציאות. וגם, הבה לא נציג את המצב כאילו צה"ל הוא בעצם מדור לובש מדים של אמנסטי אינטרנשיונל, שמורכב כולו מאלטרואיסטים שוחרי זכויות אדם ואזרח, שעומדים חסרי אונים אל מול השטן הפלסטיני האלים והנורא, שרק מתקיף כל היום את תושבי מדינת ישראל, שגם היא בעצם מושבה פציפיסטית ורודפת צדק. מלחמה זה לא בשביל הכיף, ואף צד לא עושה את מה שהוא עושה בשביל הכיף. גם סגר הוא פעולה אלימה שצה"ל מבצע כלפי הפלסטינים, לא כל שכן הפקעת אדמות, עקירת מטעים, כתר, הפגזות, חיסולים ושאר הפתעות. וגם מחבל מתאבד יכול לטעון שהוא פועל כתגובה לאלימות שמפגין צה"ל כלפי בני עמו בשלל האמצעים הנ"ל. בפעולות ה"הגנה" של צה"ל נהרגו עד כה מאות פלסטינים ועשרות אלפים נפצעו. כשארגון פלסטיני מטיל פצצות מרגמה על ישוב ישראלי, או מפוצץ מטען במרכז מסחרי, זה מעשה טרור תוקפני ומתועב. לעומת זאת, כשצה"ל (שהוא צבא ממוסד של מדינה) מפציץ בנינים רבי קומות בלב אוכלוסיה אזרחית, או יורה טילים ממסוקים על יעדים אזרחיים, זו פעולת הגנה לגיטימית, ממוקדת ונקיה. כשתנוקת ישראלית נהרגת ע"י פלסטיני, זה מעשה תת אנושי ומזעזע. כשתנוקת פלסטינית נהרגת בפעולה של צה"ל, פעולה שנעשתה במתחם אזרחי כאשר ברור שפגיעה באזרחים היא לחלוטין בלתי נמנעת, זו טעות אנוש מצערת ויוצאת דופן. כמובן, פעמים רבות פותרים את הבעיה ע"י העלאת אזרחים שנהרגו מידי צה"ל, לאחר מותם, לדרגת "בכיר בחמאס", או לכל הפחות "ילד שבטוח יהיה חמאסניק כשהוא יגדל". בקיצור, רצח של אזרחים הוא רצח של אזרחים, ואין טעם לכסות עליו במכבסת מלים כזאת או אחרת, או לקבוע שכשפלסטינים רוצחים אזרחים הם עושים את זה בחדוות יצירה ועם שיר בלב, וכשצה"ל רוצח אזרחים הוא עושה את זה מתוך כאב והשתתפות עמוקה בצערם.

רעות כ-ץ

New member
הסבר אפשרי

ההרוג על כביש החוף הוא אכן קרבן של מהומות אוקטובר, שבהן היו מעורבים ערבים ויהודים. ההבדל העיקרי בינו לבין שאר ההרוגים (מלבד היותו יהודי), הוא שהוא נהרג כתוצאה מגילוי אלימות של אזרח אחר, בעוד שהערבים נהרגו כולם מידי משטרת ישראל, מה שהופך, כמובן, את הריגתם לענין בעייתי הרבה יותר. יכול להיות שכן היה ראוי לעשות ארוע זכרון שיכלול בתוכו את כל חללי מהומות אוקטובר, אבל אין להכחיש שקיים הבדל מהותי בין נסיבות מותם.

Neta558

New member
סילחו לי לרגע...

אבל אני קוראת לגיל אל הפורום לאלתר על מנת להשיב את הדברים לסדרם הטבעי... גיל, האמנם, כפי שציין מאור, את מכהנת כיו"ר סניף פ"ת?

למעלה