עדכונים מההנהלה...

עדכונים מההנהלה...

הבוקר (יום ראשון) נקבעה ישיבת הנהלה, ובעקבות העברת המרכז לבניין החדש, התכנסנו בסניף ת"א חסר החמצן (קיים כנראה נתק כרוני בין מקומות הקשורים למרצ בת"א לבין תנאים סוציאליים). פגשנו את מיכל עדן, אשר יזמה אירוע הזדהות דו-לאומי עם 13 הרוגי אוקטובר - עליו תקבלו פרטים בהמשך מיו"ר האזור שלכם. ההודעות השוטפות הסתכמו ביום העיון למזכירות אשר יתקיים ב-17.10 במרכז החדש ויעסוק בפער החברתי בישראל, בהפגנת ימין גדולה ב-22.10 בכיכר ציון, אשר מולה אנחנו מתכוונים להרים הפגנת נגד, מלבד זאת אנחנו עובדים עד ההנהלה הבאה על הצעות לפרויקטים ארציים, ואני קורא לכל פעיל אשר מעוניין ליזום כזה - לפנות ליו"ר האזור שלו ולהיעזר בו. בסוף ההנהלה עשינו סבב שבו כל יו"ר אזור העיד על שהתרחש בסוכות שהתקיימו באזור שלו, וקיבלנו רושם כללי חיובי (חזקו ואמצו!), עם קצת מקומות שאותם נדע לשפר בפעמים הבאות. ברצוני להעניק ח"ח לאורחת השבוע - גיל קרמר, יו"ר סניף פ"ת, אשר הטריחה את עצמה עד לאותו סניף נידח, אני קורא לפעילים נוספים לברר את מועדי ההנהלות ולפקוד אותן מדי פעם!! בתקווה ליישום התוכניות על הצד הטוב ביותר, מאור וגם שאר ההנהלה.

על האירוע שמיכל עדן מארגנת

אירוע טפשי לחלוטין למה? כי 14 נהרגו 13 ערבים ויהודי אחד וזה מדבר רק על הערבים חוץ מזה שמוחמד ברכה מחד"ש, האדיוט הפאשיסט והלאומני שקרא לפלסטינאים "לא להפסיק את האינתיפאדה" ינאם שם וגם התנועה האסלאמית שהיא אנטי-ישראלית מעורבת בכל העסק.

Neta558

New member
יובל, הזהר בדבריך

ללא כל קשר לדעתי או דעתך האישית בנושא, לא נראה לי הולם כלל שתקרא לח"כ "אדיוט" על גבי הפורום, ולמעשה גם לא לאף אדם אחר. שים לב לדבריך, יש דרך להתבטא בכל נושא גם בלי לקלל ולהשמיץ.

כבר פעמיים רשמתי כאן תגובה

אבל אני ארשום בפעם השלישית, אולי עכשיו אלון וטלי יעשו לי טובה ולי ימחקו אותה. אז קראתי לו אדיוט, אז מה? אז בסדר, לא מקובל עלייך, הבנתי. אבל לגמרי התעלמת משאר הטיעונים. נתפסת למילה הזאת.

tali_le

New member
יובל...

זו התגובה האחרונה שאני רושמת לך כאן... וזה כי רצית נורא שכולם ידעו מה קורה.. כשמחקנו הודעות לא הולמות מהפורום נמחקה בטעות גם התגובה של יובל... אלון אמר לו על זה והתנצל... אני רצינית, זה לא המקום לויכוחים והתמרמרויות על למה נמחקה הודעה זו או אחרת... בפעם הבאה השרשורים המיותרים לגמרי האלה ימחקו! כמו גם כינוי מישהו אדיוט...

איכשהו..

נמחקה ההודעה שלי ונשארה ה"גערה" של נטע כלפיי אלון לא חשב אחרי זה להחזיר את ההודעה הקודמת שלי (והוא אמר לי שהוא יכול) או למחוק את הגערה של נטע כלפיי, כי התגובה שלי גם ככה נמחקה.

tali_le

New member
די

1. אלון לא יכול לשחזר הודעות 2. אין שום סיבה למחוק את ההודעה של נטע, היא צודקת במאה אחוז - בגל זה ביקשנו ממך לכתוב שוב את ההודעה שנמחקה

א.א.אפל

New member
האם יש לך עוד טענות...

נגד מר בראכה? אם התלונה היחידה היא זה שקרא לפלש´ לא להפסיק את האינתיפאדה- אני לא חשב שזהו טיעון טוב מספיק. יובל, האם אתה מסכים איתי שאני נמצאים בעימות בין שני עמים, או בין מדינה לחצי-מדינה? אם לא- מדוע, אם כן- מדוע למנהיגי הצד היהודי מותר (למרות שאני לא מסכים איתם) לקרוא להמשך פעולות צה"ל כנגד הפלש´ והטרור הפלש´, דרך פעולות כמו סגר, חיסול, ובכלל המשך הכיבוש, שרוב חברי הכנסת ימינה ממרצ אומרים, למעט יחידים מהעבודה ומהמרכז, ולעומת זאת למנהיגי הצד השני בעימות אסור לקרוא להמשך ההתנגדות לכיבוש הישראלי?? אשמח לתגובה. וגם אם יוצאים מנקודת הנחה שאכן בינך לין בראכה יש חילוקי דעות, אתה צריל לזכור שמדובר בעצרת, לא בהפגנה, וגם בעצרת לרבין באופן מסורתי יש נואם ימני. האם זאת סיבה מספיק טובה לא לבוא לעצרת? האם אף-פעם לא היית בהפגנה בה נכחו בנק"י? האם אתה מזדהה עם כל הגורמים בהפגנה בא אתה נמצא? התוכל לספר לי על הישראלי שנהרג?

בוודאי

מוחמד ברכה, אם היה שוחר שלום באמת, היה עומד בחברון וקורא להפסקת האלימות ולחזרה לשולחן המו"מ. אבל בדרך פלא, מר ברכה העדיף לקרוא להמשך האינתפאדה, כלומר להמשך שפיכות הדמים, ההרס וההרג. "פעולות צה"ל נגד הפלסטינאים" הן פעולות תגובה של צבא ההגנה לישראל על פגיעה באזרחיו. אני לא מזדהה עם כל דרכי הפעולה של צה"ל, אבל אני מזדהה עם הצורך להגיב לאלימות שמגיעה ברוב הפעמים מן הצד הפלסטיני. העצרת שתתקיים בת"א היא עצרת לאומנית. אם היו רוצים לערוך אזכרה אמיתית למה שקרה בשנה שעברה, היו מדברים על 14 אזרחים, גם על היהודי שנהרג מפגיעת אבן ברכבו, שהושלכה מן הכפר ג´סר א-זרקא, בכביש החוף, ולא רק על 13, שעקב נוכחות התנועה האסלאמית בעצרת אולי יקראו אף "שאהידים". לכן אין הדבר כמו הפגנה. בהפגנות ובעצרות שאני מגיע אליהן יש גורם בסיסי שמחבר אותי לרעיון העצרת וההפגנה, ואלו כאן, איני יכול להתחבר לרעיון לאומני ערבי.

המממ......

אני מסכים אם מה שאמרת בהודעה האחרונה לגבי ברכה, בכלל הקריאות של חד"ש ומק"י בזמן האחרון ל"ניצחון האינתיפאדה" ושאר שטויות, מעצבנות אותי וגרמו לכל מחשבה שאי פעם הייתה לי לגבי תמיכה בחד"ש להיעלם לחלוטין. התנועה האיסלמאית נוכחת באירוע? אני דיברתי אישית עם מיכל עדן, ראיתי את ההזמנות לאירוע משתתפים בו: חד"ש, מרצ (על כל גופיה השונים) ועדאלה, לא שמעתי כי התנועה האיסלאמית משתתפת. לגבי המוות של האזרח היהודי: התפתח פה דיון לא מזמן על שינוי המתכונות של יום הזיכרון לשואה ולגבורה, הרי בשואה נהרגו גם צוענים, הומוסקסואלים, סוציאל-דמוקרטים, מרקסיסטים ועוד... האם אנחנו לא צריכים להשתתף ביום הזיכרון לשואה ולגבורה מכיוון שהוא לא "זוכר" את אותם שאר אנשים שנהרגו?

אפלית המתים

אולי יום זיכרון שמבדיל בין קורבן לקורבן בשל השתייכותו או אי-השתייכותו לקבוצה מסויימת מהווה אפליה בין המתים. יתכן שטקס שמפלה בין המתים בעצם מקדם גם אפליה בין החיים. מסקנה ישירה שניתן לקבל מטקס שעוסק רק בקורבנות ערבים-ישראלים היא שחייו של הקורבן היהודי-ישראלי חשובים פחות.

השאלה היא.........

האם יש בעניין הזה מקום לאפלייה מתקנת? חוץ מזה שחלק מרכזי באירוע הוא הידברות בין שני הצדדים בתוך העם הישראלי, כדי למעשה להפסיק את האבסורד שיהודים מתוך רצון לנקמה או מתוך פחד אי-רציונאלי כזה או אחר הפסיקו לעשות קניות ביפו, הפסיקו לבקר בשוק בטירה וכו´ וכו´ וכו´... ובנוסף שלערבים ישראלים לא נעים להיות בת"א, כפ"ס וכו´...

מעולם לא שמעתי מאף מקור...

על כך שנהרג באירועים המדוברים אזרח ישראלי. אם הדבר אכן נכון, מן הראוי שבאותו אירוע יוזכר גם שמו. לדעתי, תועלת נוספת שהעניין עלול להביא היא תפיסת האירוע כאירוע דו-לאומי בסימן התייחדות עם זכרם של קורבנות שני הצדדים. זה מצטייר הרבה יותר טוב מאשר התייחדות עם זכרם של קורבנות עם אחד...

א.א.אפל

New member
לא בדיוק אפליה לדעתי

מדובר באירוע על 13 ערבים-ישראלים שנהרגו מאש המשטרה. האם ההרוג היהודי נכלל בהגדרה הזאת? אני חושש שלא. לעומת זאת, ארצה להשתתף בעצרת הקוראת להפסקת האלימות המופגנת נגד אנשים שכל חטאם הוא מוצאם. אני חושב שראוי לכנות את סיבות מוות ההרוג ה-14 כלינץ´ ואלימות כלפי מי שכל חטאו הוא מוצאו, ובאירוע שדיברתי עליו ראוי שיכלל.

א.א.אפל

New member
אז בדיוק...

לטענתך בראכה אינו שוחר שלום משום שאינו עומד בחברון וקורא להפסק האינתיפאדה. האם כל שוחר שלום יהודי עומד בקריה ודורש להפסקת פעולות צה"ל? האם חוסר פעילות של אדם מסויים הופך אותו ללא לגיטימי? חוסר היותו שוחר שלום הופך אותו לאולי לאומני (אם כי לא תמיד) פאשיסט במקרים קיצוניים, ובטח שלא לאידיוט. לא שמעתי על המקרה של ההרוג היהודי, עובדה טעונה שינוי ומשמעותית בעצמה, והייתי שמח אם המקרה היה מוזכר. צריך לזכור, שבעצם כל המשמעות של 13 ההרוגים היא שממומלץ לחבוש קסדה אם אתה מפגין במדינת ישראל, גם אם אתה אזרח ישראלי. ההפגנות אכן היו אלימות, אך *כנראה* הופרו בהם תקנות פתיחה באש, ולפי הוכחות ה-13 שנהרגו לא היו אלו שבאמת התתפרעו שם.

למעלה