עדכונים לאתר ibilliard

9ball master

New member
עדכונים לאתר ibilliard

בשעה טובה הגעתי לזה... והוספתי עוד מספר עדכונים... הראשון הוא השיעור השלישי בקטגוריית הדרכות מתקדמות בנושא משחק על הציר האופקי. כמו כן קטגוריית המאמרים עודכנה במאמר חדש - "על סטיות וסיבובים" שמסביר את הגורמים שיש להתחשב בהם כאשר משתמשים בסיבוב צד והנו חלק בלתי נפרד מהשיעור על הציר האופקי. קריאה מהנה....
אני מקווה שאני אגיע לשאר העדכונים בקרוב....

snooker21

New member
מבורך תהיה

סוף סוף אתר בעברית שאפשר להבין ממנו משהו.

abenda

New member
תודה. משהו לא

יושב טוב בשורה: המשחק על הציר האופקי נקרא גם סיבוב צד, באנגלית משחק על הציר האופקי נקרא Side Spin ובסלנג - English. זה נקרא "English" בסלנג?

9ball master

New member
יושב בסדר גמור...

סיבוב ימני = right spin או right english סיבוב שמאלי = left spin או left english המילה english היא סלנג למושג סיבוב צד בכל מקרה תקנתי את זה שיהיה יותר ברור. תודה!

בבריטניה קוראים לזה side

ולא שמעתי את זה גם מחוץ לפרשנים של יורוספורט זה הכינוי הנפוץ ואינגליש זה מושג אמריקאי שבעיניי מפגר ומראה כמה הם לרוב מפגרים

abenda

New member
מישהו יכול לעזור לי עם:

איך בוחרים מקל (גם לסנוקר וגם לפול), על מה צריך להסתכל ולהקפיד. הכוונה שלי היא כפולה: 1. לקנייה (זה אולי הייתי מוסיף גם לאתר). 2. בחירת מקל במועדון (ואני מתבייש לכתוב את זה פה אבל יש אנשים שלא יכולים כרגע לקנות מקל). מה שאני מכיר זה לגלגל אותו על השולחן לראות שהוא לא קופץ (מה שמעיד שהוא עקום). יש דברים שצריך להסתכל על הטיפ שלו? עם הוא חורג מהקצוות למשל? עוד טיפים? תודה.

9ball master

New member
תשובה

לגבי קנייה, ישנם הרבה גורמים שיש לקחת בחשבון ולדעתי נקודת ההתחלה היא העמדת תקציב, ברגע שיודעים כמה כסף מוכנים ויכולים להוציא על מקל אז אפשר להתחיל לחפש את המקל המתאים ביותר. אני חושב שאחת הבעיות הגדולות בארץ בנושא הזה היא חוסר המודעות של השחקנים של "מה הופך מקל למקל טוב" וחוסר ההבנה שציוד טוב עולה כסף
בארץ התרגלו לקנות מקלות ב 300 ₪.... אך יש התפתחות כלשהי בעיקר עקב יציאת שחקנים לתחרויות בחו"ל המודעות עולה וכשהדרישה תעלה אז אני מאמין שגם חנויות יתחילו לספק את הסחורה. אני חושב שאם תעבור על הטאגליינס ועל ארכיון הפורום תמצא הרבה שרשורים בנושא קניית מקל והמלצות שונות. לגבי הוספה לאתר, אז אני באמת מתכנן מאמר רציני ומקיף על מקלות פול (מכיוון שהאתר מוקדש לפול ולא לסנוקר). לגבי בחירת מקל במועדון... נושא קצת כואב... ממש קשה למצוא מקל נורמאלי שניתן לשחק איתו. הדבר החשוב מבחינתי יהיה הטיפ של המקל, לוודא שהוא מודבק כמו שצריך ומעוצב בצורה סבירה (פחות או יותר) ואם צריך קצת לסדר את צורתו אז תמיד יש לי shaper על מחזיק המפתחות שלי... אני מעדיף מקל קצת עקום עם טיפ טוב מאשר מקל ישר עם טיפ גמור...

abenda

New member
מה זה אומר טיפ טוב? לא

ראיתי אף פעם מקלות טובים שאני אוכל להשוות. הקצה שלו עבה? דק? הוא גולש מהצדדים? הוא שטוח או כמו פירמידה קטומה? תודה.

9ball master

New member
תמונה אחת שווה 1000 מילים

ככה נראה הטיפ כשהוא חדש על המקל שלי.... כשאני מחפש מקל, אני רוצה שהטיפ יראה כמה שיותר קרוב... כלומר מעוגל אבל לא יותר מידי ולא בולט מהצדדים בצורת פטרייה, שיהיה לו קצת "בשר" אבל לא גבוה מידי...

כשאני קניתי את המקל

אמרתי למוכר שאני לא ממש משחק על הצירים אז הוא יצר לי טיפ שטוח עוזב מה שהוא עשה עכשיו התחלתי להתעמן על ציר האיקס והאוי כמו שצריך למי ללכת כי שיעשה לי תטיפ נכון?

למעלה