עדכונים טבעונים

עדכונים טבעונים

אז אתמול נסעתי עם הורי לטקס של אחי ובדרך דיברנו על זה שיש לי מעט סיכון למחלות לב, ונראה היה שחילחל משהו. כמובן שהם ישר אמרו "הכל גנים", אבל הם לא באמת חושבים ככה ונראה היה שזה ישפיע עליהם, בעיקר על אמא שסובלת מכולסטרול רע גבוה.
כמו כן היה שם מה לאכול לטבעונים! פירות וירקות טעימים ומזמינים לצד הכיבוד האחר [שגם לא בטוח שלא היה טבעוני בעצמו בחלקו, לא לקחתי סיכון].
כמו כן 3! מסתבר שאחד מהמפקדים של אחי בצבא הוא טבעוני! היה נחמד לגלות, הוא אמר את זה בנונשלאנט מול ההורים שלי בצורה שמשדרת "אפילו קצינים מוערכים בצבא הם טבעונים" וזה היה נפלא! פתאום זה לא רק אנשים הזויים בעיני ההורים שלי כמוני, אלא גם אנשים מוערכים, קצינים! הם שאלו אם זה מאידיאולוגיה והוא ענה "בטח" בכזאת אגביות שזה גרם לטבעונות להראות נורמלית לגמרי בעיניהם. אם אתה קורא כאן אני שולחת לך חיבוק ענק!
כמו כן 4. בא אלינו מרצה ללמד אותנו בלי קשר בכלל לטבעונות והתחילה שיחה [כי הבאתי פנקייקים טבעוניים שחוסלו כליל במיידי ומישהי אחרת טרחה לציין שהם טבעונים ואז התחילה שיחה] שהוא שאל כמתבדח אם אנחנו חסידי גארי, אז אמרנו לו שלא, ואז הוא אמר שהוא שמע את הראיון איתו והבין שהוא חושב שבעלי חיים טובים כמו בני אדם, ואז אמרתי לו שכשבודקים מוסריות בודקים מוסריות של מעשה, ולא את מי עומד בסוף. שלרצוח לשם הנאה זה פסול, וזה לא משנה אם חיות שוות או לא שוות לבני אדם. נראה שזה גרם לו לחשוב. הוא השתתתק מיד ונראה מהורהר. השיחה לא המשיכה כי עברנו לנושא שלשמו התכנסנו, אבל אני בטוחה שזה ילך איתו מאיך שהוא נראה. יש סיכוי לטבעוני נוסף בעתיד הרחוק. גם קהל השומעים לדעתי לא היה יכול להתעלם מהזוית החדשה- העניין הוא לא אם בעלי חיים שווים לבני אדם, אלא מוסריות המעשים שלנו כאנשים, זה היה טוב! בכלל לא התכוונתי לעשות הסברה ויצאה אחת ההסברות הכי טובות שעשיתי בחיים.

אה, ועוד הורים קצת

ניסיתי להסביר להורים שלי שלא צריך תחליפים. מסתבר שהם חושבים שבלי תחליפים, כשחיים רק על דגנים, קטניות, ירקות ופירות, קצת אגוזים וזרעים אז אין תזונה מאוזנת. קצת ניסיתי להסביר להם. לצערי דודה שלי הפכה טבעונית לא מזמן [לשמחתי, אבל לצערי בגלל הסברה] והיא מסבירה [בעבורם] גרועה ממש [נראת מאוד הזויה בדעותיה ומעשיה ואז קשה להאמין לה גם בנושא הטבעונות, מבשלת דברים שלא מרשימים קרניסטים כי היא לא כל כך טובה בבישול, ובכלל באווירה הכללית זו הסברה לא טובה] אז אני צריכה לתקן כמה עוולות שנוצרו [כמו אוכל שהיה נראה להם לא טוב בכלל ולא היה להם כל כך טעים וכמו אמירות שנשמעו להם הזויות ושל קיצוניים]. מזל שהיה את הקצין ההוא.
תודה לך! אם אתה קורא כאן אז תדע שהצלת נפשות בישראל!

T

tapa4ik

Guest
אולי כדאי לדבר איתה?

עם ה"מסבירה הגרועה" אולי היא פשוט לא מוצאת את עצמה אם היא טרייה יחסית, להדריך אותה כזה אולי? לא יודעת, חבל שאת צריכה לנקות את הצעדים שלה כל הזמן :(

וקצינים טבעונים

Gidi Shemer

New member
"תדע כל אם עבריה שגורל בניה

מופקד בידי מפקדים טבעונים הראויים לכך."

דוד בן-גוריון.

תודה על השיתוף, שינוי צורה, אכן כמה וכמה סיבות לשמוח לקראת השבת.

למעלה