עדכונים ותשליכים...

כרוביד

New member
עדכונים ותשליכים...

לא יודעת למה, קצת התלבטתי אם לספר את כל המאורעות שעברו עלינו בתקופה האחרונה..

בקצרה אספר, שכמעט הפסקנו את ההריון, אפילו כבר עברנו את הועדה שאישרה, אבל ברגע האחרון, כשהרופא שאמור היה לבצע את ההפלה נתן לנו חצי שעה לחשוב על זה שוב, ניצלנו את ההזדמנות - חשבנו על זה עוד סיבוב של מחשבה ודיבור, וחזרנו הביתה.
עכשיו מחכים ברוב הדחקה לשבוע 22 לבדיקת מי שפיר.
היום יש לי תור לרופא נשים שלי, שמתלבט אם לתת לי קלקסן, בנוסף לפרוגסטרון שאתחיל ממש בקרוב. זה כזה מוזר להגן על ההריון, כשלא בטוח בכלל שהוא ימשיך.

מעבר לזה, בסופו של דבר לקחנו את שושו להערכה אצל פסיכולוגית התפתחותית והתחלנו תהליך טיפולי של טיפול רגשי איתנו ההורים וטיפול של קלינאית תקשורת. משהו כמו חודשיים, והאמת שדי עוזר. למי שלא מכיר, את שושו שלנו ילדתי בשבוע 31+4, ללא סיבה ידועה, אחרי ירידת מים. היום הוא בן שנתיים ועוד מעט חמישה חודשים.
בשבועות האחרונים שחר סופסוף קורא לנו אמא ואבא (הרבה אחרי שמדבר כבר עשרות מילים) והשבוע אני חושבת שהוא התחיל לחבר שתי מילים. משהו כמו "טו טו דלת" (טוק טוק בדלת) ו-"ביי אוטולי!" (ביי אוטובוס - הוא נוהג להיפרד מהמכוניות בכביש..) ו-"אמא, עוד" או "אמא, קיקי" (אמא, שמיכי).

עם כל זה, התקופה הזאת ממש קשה לי. אחרי בחינת ההתמחות, הגעתי למצב שפתאום ממש לא בא לי על המקצוע שלי ואני די זורקת ____ בעבודה. כשאני הולכת עם שחר לחברות עם ילדים קטנים הלב שלי כל הזמן נחמץ לשמוע אותם מדברים חופשי, מבינים הכל ובכלל מתקשרים הרבה יותר באופן כללי. שחר הרבה מאד פעמים לא עונה כשמדברים אליו ולא מבין קונספטים בסיסיים כמו שלי שלך, אני אתה וכו'. או לפחות לא מראה שהוא מבין...

אני לא מצליחה להפסיק לדמיין אותו גדל להיות ילד מוזר ולא אהוב, או פשוט בכיתה תקשורתית, שלא מתקשר. אני כל הזמן בוכה.
אם לא הייתי בהריון, הייתי ניגשת לפסיכיאטר ומטפלת בעצמי, כי אני מרגישה שאני מקשה עוד יותר על המצב.

אז אני הולכת לעשות פאראפרזה משלי על מנהג התשליך. אני חושבת שביום חמישי אני אלך לי לים, ואני אזרוק לתוכו משהו שמסמל בשבילי את תקופת הפגיה. אולי את הצמידים שלי ושלו מבית החולים. לא נעים לי כ"כ ללכלך את הים, אז אולי אני אזרוק פשוט אבנים, וכל אבן תסמל בשבילי את מה שאני רוצה להשליך ממני והלאה.
הראשון והכי חשוב, הכי משפיע והכי מחורבן - את הפחד והחרדות. ואח"כ את כל הצער, את האשמה, הבושה, העיייפות ותחושת הכישלון המתמשכת.
ואני מקווה שהגלים יביאו איתם יותר שלווה, ויכולת לראות ולקבל את מה שיש, שזה הרבה.

תכלה שנה וקללותיה, תחל שנה וברכותיה. אמן.

בכוונה שמח

איני יכולה להתייחס בהרחבה כי חייבת לרוץ אז ככה:

א. בטח שלהגן על ההריון, כי התרקווה הוא שהוא ימשך, ואז כדאי שיהיה תקין ככל האפשר. לא רואה את ההתלבטות (רפואית, בכל אופן, רגשית מבינה למה את מתכוונת).

ב. את בהריון וזה משפיע על התפיסה שלך לגבי הכל, הטוב וגם הרע. הכל יותר "מחודד" לקצוות, אז אפקס אותך מעט, לגבי איך שאני רואה את הדברים: יש לכן אבחון וטיפול ויש התקדמות וזה נפלא!! אל תחשבי המון קדימה, כי העתיד יראה אחרת מן התסריטים שאת מתסרטת. אני מכירה ילדים רבים במצב דומה שצמצמו להפליא את הפער. זה אכן היה כרוך בהרבה עבודה, אבל עבודה אתם עושים.

ולגבי העבודה: אל תחליטי כעת שום החלטה משמעותית. זרמי בטוב עם מה שיש ותחשבי על זה אחר כך.

שנה טובה לכם!!

כרוביד היקרה!

תודה שעדכנת.... חשבתי עליך המון בתקופה האחרונה.
אני רוצה להגיד לך המון המון דברים אבל מתקשה למצוא את המילים.... את עוברת עכשיו הריון שני אחרי הריון שנגמר מוקדם ובנוסף החשש של ה-CMV מרחף מעל הראש.... זה קשה!!!! מאוד!!!! ואני אומרת את זה כי עברתי בדיוק את אותו הדבר.
אני גם הרגשתי כל הזמן שאני הולכת ומשתגעת ושכבר לא יכולה לשאת את החרדות האלה יותר! וממש לא הצלחתי ליהנות משום דבר בהריון הזה... לי באופן אישי מאוד מאוד עזר הטיפול הפסיכולוגי שהלכתי אליו במשך כל ההריון והמון המון תפילות.
אני חושבת שעשיתם החלטה מאוד נכונה! ואני מתפללת בשבילכם חזק חזק שתוצאות מי השפיר יהיו תקינות ואז תוכלי לנשום קצת לרווחה. אני לא עשיתי מי שפיר אז הייתי צריכה לחכות עד לבדיקת השתן שעשו לה אחרי הלידה שהראתה שהיא לא נדבקה. הלוואי הלוואי ואלו יהיו התוצאות גם אצלכם!!!
לגבי שחר- הוא קטנצ'יק. אני מכירה ילדים בגילו שבקושי מדברים. אני שמחה לשמוע שהתחלתם טיפול ואני בטוחה שבקרוב מאוד תתחילי לראות תוצאות (כבר עכשיו את אומרת שעוזר). אני אופטימית לגמרי לגבי הילד הזה ומאמינה שזה בסך הכל עיכוב קטן שהוא יצמצם בקרוב.
הרעיון עם הים מקסים- גם אני אאמץ אותו (גם אצלי החרדות כבר טיפסו לגבהים לא הגיוניים ובעלי טוען שצריך לאשפז אותי
)
שנשמע רק בשורות טובות!!!!!
ושולחת לך מיליון חיבוקים וחיזוקים.

כרוביד

New member
מתוקה, תודה

את באמת מבינה אותי. אני בהדחקות מאד רציניות, אפילו לא נתתי לעצמי לשמוח שיש בת בסקירה, כי מי יודע אם היא תמשיך...
אני נמצאת בטיפול פסיכולוגי כבר זמן מה, אבל לאחרונה הוא לא מספיק עוזר. מה גם שבגלל הטיפול בשחר, כבר אין לנו כסף ואני אאלץ לסיימו ממש בקרוב. יכול להיות שאולי דווקא זה מה שיעזור. לפעמים הפסקה בטיפול מרימה אותך.
תודה על העידוד ועל ההבנה, זה חשוב לי.

יקירה ואהובה

את כותבת כל-כך מדוייק ומרגש, ומה שעובר עליך עם שושו כל-כך מוכר לי. הלוואי שהייתי יכולה לתת לך את "כרטיס מכונת הזמן" שניסיתי בזמנו לתת לאורטל שדאגה לאליענה שבוששה להתחיל ללכת... זה שיביא אותך עוד קצת זמן קדימה כדי שתוכלי לראות איזה ילד חכם ומפותח ומקסים ואהוב שושו יהיה (גם) כשיגדל.

אהבתי עד מאוד את רעיון התשליך שלך. אני אישית מאמינה גדולה בטקסים אישיים מהסוג הזה, אמנם עד היום עשיתי רק אחד ("בקבוקי הפרוגנוזה" ששלחתי גם להילה - שווה לנסות, עובד מצויין) אבל זה חוויתי ועוצמתי מאוד בעיני. אולי אגנוב ממך בתמורה את רעיון התשליך.

ובנושא הטיפול העצמי - למה שלא תטפלי בעצמך בהריון? להיפך, זה דווקא זמן שבו את הכי צריכה להרגע... לא בתרופות, אבל יש טכניקות מצויינות בפסיכולוגיה קוגניטיבת שעוזרות להרגע. ממליצה בחום על הספר "בוחרים להרגיש טוב" של דיוויד ברנס, שכולל טכניקות נפלאות להקלה על חרדות, דכדוך וכו'...

כרוביד

New member
אחת ושניים הקסומה,

את יודעת שאני מתה עלייך, כן? המילים שלך תמיד קולעות. הלוואי ובאמת היית יכולה לתת כרטיס נסיעה בזמן.. אני מנסה להזכיר לעצמי שזה ילד ראשון ועוד אין פרספקטיבה של שנים, ושאני צריכה, כמו תמיד, הרבה סבלנות, מה שתמיד היה לי מעט מדי..

מה זה בקבוקי הפרוגנוזה?? נשמע לי מעניין ביותר, לא מכירה.

אני נמצאת בטיפול, אבל הוא דינמי ולא קוגניטיבי מספיק ועכשיו אני נאלצת לסיימו בגלל שאין לנו מספיק כסף להחזיק את כל הטיפולים המשפחתיים שלנו.. דווקא יש לי תקווה שהסיום יאוורר אצלי משהו וירים אותי. נקווה..

חיבוק ענק

בקבוקי הפרוגנוזה

התחילו את דרכם אצלי בתור שני בקבוקונים עם קרם גוף וסבון נוזלי בריח נורא שקיבלתי מתנה ממכרה באנגליה. הבקבוקונים עצמם היו יפהפיים, והיה חבל לי לזרוק אותם, אז שפכתי לכיור את תכולתם, שטפתי היטב (היטב!!) ואז עלה לי רעיון מה לעשות איתם...

באותם ימים הבונבונים היו קטנים, ובעיקר לגבי איתמר שסבל מעיכוב התפתחותי רב-תחומי שמעתי פרגונוזות לא נחמדות מ"גאוני" התפתחות הילד: "אטאקסיה", "אינטליגנציה בקצה הנמוך של טווח הנורמה", ועוד כהנה וכהנה הפתעות, שכל אחת מהן היתה שולחת אותי למיטה למרתון של שלושה ימי בכי הקאות וייאוש.

עמוק בפנים ידעתי שהילד תותח, אבל זה כנראה היה עמוק *מדי* בפנים, כי כל אמירה כזו הצליחה לטלטל אותי ולגעת בפחדים הכי אפלים.

ומכיוון שאצלי כתיבה היא אמצעי הריפוי הטוב ביותר, ובמקרה היו לי שני בקבוקונים פנויים, לקחתי דף לבן, גזרתי לאורכו שתי רצועות כמו מגילות, ועל כל אחת מהן כתבתי "פרוגנוזה" משל עצמי, אחת לכל בונבון. איך הוא יהיה בגיל 13? (כי החלטתי לפתוח את הבקבוקים רק בבר מצווה. ברור שלא התאפקתי וכבר פתחתי מזמן. מה חשבת??)

כתבתי מאוד מפורט - הכל: יכולות מוטוריות וקוגניטיביות, רגשיות, קווי אופי ואישיות. הכל. מגילות ים המלח... כל מגילה הכנסתי לבקבוקון, סגרתי והכנסתי למגירה. כבר הרגשתי הקלה מסויימת, וזה הכי חשוב. נכון להיום, גיל 9, אני בהלם מוחלט מכמה שדייקתי. אני לא חושבת שניחנתי בכוחות-על, לא מעבר לאלו שיש לכל אמא וגם לך.

בפורים לפני שנתיים במשלוח מנות של הפורום הגרלתי את הילה המקסימה אמא של תהל, שהיתה בדיוק באותו שלב אז.... קניתי בקבוקון קרם גוף ב"ללין" (אני מקווה שבמקרה הזה היא נהנתה גם מתכולתו
) וצרפתי למשלוח מנות שלה. מקווה שעזר.

ובנוגע לטיפול - נסי את הספר של ברנס. הרבה יותר זול מטיפול, ובאמת אפקטיבי.

tamlav1

New member
היי כרוביד.

אני מאוד מבינה אותך. גם לי יש צביטה בלב כשאני רואה את בני גילה של לילך הולכים רצים קופצים מדברים ושרים.
אבל כמובן צריך להסתכל על מה שיש ולא על מה שאין.
הכי חשוב שהם ישיגו את הכל בסוף. לאט לאט. בקצב שלהם.
הרי אומרים שאם אין בעיות מיוחדות הם מצמצמים פערים עד כיתה א'.

וחוץ מזה שאת רואה מה הולך כאן בפורום, כולם באותו מצב. אולי כדאי לנו להיפגש וככה נרגיש טוב יותר

אני שואבת מזה הרבה נחמה ולא כי צרת רבים חצי נחמה, להפך, זאת הוכחה שהבת שלי נורמלית בקרב הילדים עם רקע של פגות.
ואני גם מאמינה שבגלל כל מה שהם עברו ועוברים הם יגיעו רחוק יותר. בטוחה בזה !!!!

אז שחר לא יהיה ילד מוזר ולא תקשורתי מאיפה הבאת את זה???????
ובטח שהוא לא יהיה לא אהוב. הוא כבר אהוב.
ואולי יהיו לו, כמו לכל ילד, תקופות בודדות ועצובות אבל זה בגלל שהוא נורמלי לחלוטין (מה שלא יהפוך את זה ליותר קל).

יאלה תשליכי הכל ומהר.
רק שההריון יעבור בשלום. לילך ואני נבוא לבקר אותך בחופשת לידה......

כרוביד

New member
תמי אהובה,

כל מה שכתבת נכון ואני מזדהה. בגלל זה הפורום הזה הוא פשוט הצלה לעיתים קרובות. כששאלו אותי מה עזר לי בתקופה שלא אחרי הפגיה, הפורום תופס מקום של כבוד.

אכן צריך לארגן מפגש! אני מתה לראות את לילכי המופלאה!

פיקוס123

New member
יקרתי

אני מנסה לעודד אותך במסר ששלחתי לך, אבל שתדעי שגם החמוד שלי בן שלוש וחצי כמעט לא מדבר שוטף למרות שכבר יותר משנה בטיפול אצל קלינאית תקשורת. מצד שני הוא נורא חברתי ואוהב את הילדים במעון שלו וכן היה תקופה שהוא לא שיחק עם כל אחד ולא נתן לאף לשחק במשחקים שלו שהביא לגן שעשועים, אבל עכשיו הוא יותר פתוח. ואני לא רואה הבדל גדול בינו לבין ילדים אחרים. אני ילדת את החמוד שלי בשבוע 29+4 ככה שיש לו די הרבה להשלים אבל לאט לאט אבל בטוח משלים.

תהי חזקה, לעשות תשליך זה רעיון טוב לזרוק את כל מה שעברנו בשנה האחרונה לים ולקבל שנה חדשה עם הרבה נחת, בית מלא ילדים ואורחים. וכל מה שאת רוצה

צילה

טלי 220

New member
מותקית, שתהיה לך שנה נפלאה!!!!

אני זוכרת כל כך חזק את התחושות שאת מתארת של ההשוואות ע ילדים אחרים, וכמה שאת מנסה שלא וכו זה תמיד מופיע. נאי יכולה לומר לך שבשלב שאת נמצאת ההבדלים הם הכי קריטיים. ומשם הם מתחילים להצטמצם בע"ה.
גם לי נחמץ הלב כשהייתי רואה את הבת שלי ליד ילדים אחרים, והיום ב"ה הפערים כל כך הצטמצמו, והיא עולה על כולנה. ותמיד יש דברים, שאולי גם לא קשורים לפגות...
את תראי שהכל יסתדר.
וההריון הזה- שיהיה בטוב ומוצלח!!! וארוך :)
ובבקשה, תתני עלצמך קצת הנחות, בהריון הכל נראה קצת יותר חד וקיצוני ודרמטי. ככה אנחנו בהריון. אין מה לעשות עם זה , חוץ מלקבל את זה :)
שתהיה שנה טובה ומתוקה.
ולמה אומרים גם מתוקה בנוסף לטובה, שהרי ברור שאם זה טוב זה גם מתוק, לא?
אז הרבי מלובביץ אומר שאין הרע יורד מלמעלה, רק טוב מגיע אלינו אבל אנחנו לא תמיד זוכים לראות את זה, אזאנחנו מבקשים גם שנה מתוקה. שנראה את הטוב באופן הנראה והנגלה.
שתצגיעי לתשליך, בע"ה. תשליכי פשוט את הקושי. זה לא פשוט כמובן. תשליכי מהלב את כל מה שאת רוצה להשליך, ותתנערי להתחהל חדשה ושמחה בכל העניינים!!!!!

כרוביד

New member
תודה

כנראה שזה נכון, ההבדלים יותר בולטים עכשיו, וזה באמת מקשה. אני צריכה סבלנות ואמונה, שני דברים שתמיד היו אצלי בצמצום לצערי...
תודה על ההבנה והחיזוק!

אורטל OSE

New member
יפתי, יקירתי, אהובתי

המילים שכתבת כ"כ ריגשו אותי. היפלאת לתאר ולהסביר בקול את מה שכולנו חושש לומר אפילו בשקט.

אני שמחה שחיכיתם עם ההפלה. איפשהו יש בי ההרגשה שתוצאות המי שפיר יהיו תקינות. אני כ"כ מקווה שאני צודקת אבל כך או כך, למרות התארכות ההריון והשלכותיו, נראה לי שכך את עשויה להיות יותר שלמה עם כל החלטה שתקבלי וזה כשלעצמו לא פחות חשוב.

לעניין שחר, אני גאה בך על הפתיחות וההחלטה להתחיל טיפול. אני לא בטוחה עד כמה הוא אכן זקוק לכזה או זה באמת יתרום לו אבל עצם העובדה שזה מה שאת חושבת שיעזור לו, בוודאי יעזור לשניכם, וזה כידוע חצי מהדרך לפתרון.

התחושות לגבי העבודה הם חלק ממכלול של אינטנסיביות והורמונים ולא אומר כלום כרגע וזה דווקא קצת טוב שיש לך מקום שבו את טיפונת זורקת...

עכשיו אני חייבת לומר לך משהו בהמשך ל"אני לא מצליחה להפסיק לדמיין אותו גדל להיות ילד מוזר ולא אהוב, או פשוט בכיתה תקשורתית, שלא מתקשר. אני כל הזמן בוכה" אז אני אתחיל מהסוף. את בהריון שהוא כידוע גם כולל הורמונים פסיכיים (הייתי מתגרשת מעצמי בתקופות האלו אם הייתי יכולה) וגם יש לו את הלחצים שלו לצערך אז הבכי שלך וגם המחשבות הם מצערים באמת אבל מגיעים ממקום מובן ולא בהכרח קשורים בקשר ישיר לשחר.
מוזר ולא אהוב? תראי. אני חושבת שבחיים כולנו מוזרים בעיניי מישהו. אין (כמעט) אנשים שהם מוזרים באבסלוט. שחר, על כל פנים, ממש ממש ממש לא נמנה על אלו המוזרים הוא פשוט עוד ילד שחווה התחלה קשה וגדל עם אמא מטורללת
סתם, עם אמא שחוששת (ובצדק) שמשהו באריזה היפה והחמימה הזו הקרויה "משפחה" עלול להיסדק לה וזה כ"כ מובן וברור. נסי לא להשליך את הפחדים האלו הלאה ותראי באופן אובייקטיבי לגמריי שהוא "סתם" ילד מקסים.
ינחם אותך אם אומר שהייתי ילדה לא אהובה? באמת באמת. למה? לא יודעת. באמת שניסיתי אבל בכיתה לא אהבו אותי במיוחד (לא דחויה להחריד אבל בהחלט לא אהובה). אז אני מודה שלעיתים היה לא קל אבל אני בהחלט יכולה היום לומר בגאווה שהוכחתי היטב ש"צוחק מי שצוחק אחרון".

יהיה טוב יקירתי.

רעיון התשליכים מצא חן בעיניי מאוד זה גאוני. אני מאמצת בחום, ברשותך.
בינתיים אני מאחלת לכם, כתיבה וחתימה טובה. שנה טובה ומבורכת של התקדמות התפתחות ומעט תיסכולים ופחדים.

חיבוק גדול.
אוהבת אותך.

כרוביד

New member
לא יכול להיות!

לא מתקבל לי על דעתי מה שאת מספרת. איך זה יכול להיות?? בחיי שהפתעת אותי עד עמקי נשמתי. לא אהובה?? את???
מוזר ביותר (אם כבר מדברים על מוזרויות
). איך שאני רואה את זה - הפסידו!

כנראה שאת צודקת (כמו תמיד
), בטח לגבי זה שההדחקות על ההריון גורמות לי קצת להשליך דברים על שחר. ובטח ובטח על ההורמונים - אני ממש מרגישה איך יש ימים שחורים שזה פשוט חזק ממני ואיך זה חולף, כמו סערה.
ובטח בטח בטח על זה שאני מטורללת
ידוע בכל החוגים הקרובים אלי... מזל שיש לי בעל שפוי ומדהים שאני מתה עליו ומאזן את הטירוף.. אגב, בימים שפויים שיש לי יותר אנרגיה ומצברוח טוב, שחר הרבה יותר קשקשן ותקשורתי, ואז אני רואה איך, גם אם אני מנסה לא להראות כלום ולהתנהג כרגיל, איך העולם הפנימי שלנו בכל זאת עובר אל הקטנים עם החיישנים..

אני בהחלט עובדת על עצמי... עבודה קשה. פשוט יש ימים שאני ממש מרגישה שזה גדול עלי..

למעלה