עדכונים ושאלות.

• פותח הנושא ayagu
  • פורסם בתאריך

דליה.ד

New member
אני לא רופאה

אבל הבנתי מד"ר איתי ברגר משערי צדק ומד"ר עדי אדר ממרכז הילד בבאר שבע כי זה רק מיתוס שלא הוכח מחקרית שהריטאלין משפיע על הגדילה (ונשאל גם את איריס מנור בסוף השבוע). נהפוך הוא במחקרים שהתבצעו התברר שלא רק שילדים שקיבלו ריטאלין השלימו את הגובה הגנטי שלהם אלא אפילו היו גבוהים יותר יחסית לילדים שלא טופלו בריטלין.....! אז שאף אחד לא יפחיד אותך בעניין הגובה. ילד גבוה יהיה גבוה וילד נמוך ישאר נמוך.

השפעה על גובה - לדר´קסלר

האם אתה יכול לפרט למה הכוונה במינונים מסויימים? מהי ההצטברות השנתית?

שריתילה

New member
אפשר לראות את המחקר הזה?

מי ביצע אותו? האם בשבתות וחגים הילד מפסיק להיות ADHD? האם בשבתות וחגים אפשר לצאת או "לדבר" עם אותו ילד שיש לו ADHD? האם אנו נותנים ריטלין לילד שיש לו ADHD בימים הרגילים עבור המורים או עבורו? אני לילד שלי לא נותנת ריטלין כדי שלמורה יהיה שקט. אני נותנת לו ריטלין כדי שהוא יוכל למצות את כל היכולות שלו, להקשיב יותר, שיוכל "לשבת" יותר ולהיות פחות קפיצי וחסר מנוחה. האם אדם שלוקח אינסולין מפסיק לקחת בשבתות וחגים? אצלי באופן אישי הילד בעצמו (כבר בן 15) לוקח לפי הימים שבהם הוא חושב שהוא זקוק לכדור. אבל ישנם ילדים שחייבים, ממש חייבים עבורם, לתת להם כדור או חצי כדור ולעיתים אני נפגשת בהורים בסדנאות אותם אני מנחה, שאומרים בצורה מפורשת שהם נותנים גם בשבתות וחגים וזה מובן וברור לי. הייתי מאוד רוצה שתפנה אותי למחקר הספציפי שעליו אתה מדבר ומי עשה אותו. תודה, שרית.

ayagu

New member
הנוירולוגית אמרה לי במפורש שריטאלין

אינו מעכב צמיחה. כך גם רופא הילדים של קטנטונת. לקטנטונת את רוב הסיכויים להיות בגובה סביר או שלא. שילוב של אמא קטנה ואבא גבוה יחסית.

דליה.ד

New member
שרית! אני מסכימה עם כל מילה שלך.

נכון, גם אני רוצה לראות בעיניים שלי מחקרים ולא רק שיגידו לי את זה. ידוע לי למשל, גם על פי ד"ר מנור, שבארה"ב נותנים ריטלין כל הזמן ללא הפסקות ורק בארץ עדין נוקטים בגישה השמרנית להפסיק ריטאלין. אני מכירה מקרים קשים של adhd הילד וההורים חיים בגיהנום ללא ריטלין, ואני חושבת שאסור לצאת בהכללות גורפות ובאמת לראות כל מקרה לגופו. זה מאוד תלוי גם ברופא, בהשקפת עולמו ועד כמה הוא מאמין באוטונומיה של הפציינט לווסת את נטילת הריטלין לפי הצורך. לפחות הרופא שלי נוקט בגישה כזו כאשר הוא ציין מה המינימום, מה המקסימום ועד איזה שעה...(כי ריטלין עלול לגרום להפרעה בהירדמות).

ayagu

New member
עדכונים ושאלות.

חזרנו אתמול מביקור אצל הנוירולוגית של קטנטונת. הנסיעה התחילה בויכוח עם קטנטונת שהודיעה כי בחופשה היא לא פוגשת רופאים שקשורים ללימודים. רק אחרי ההסבר שחופשה אינה מילה אחרת לשבירת מסגרת והאזכור שגן -האם בחיפה קרוב לרופאה ויש שם סחרחרה אהובה על קטנטונת הסכימה הנסיכה להתרצות. על נסיעה עם קטנטונת כבר שמעתם אין טעם לפרט. המטרה של השיחה עם הנוירולוגית הייתה להתאים לקטנטונת מינון נכון לריטאלין. להזכירכם היא קיבלה ריטאלין S.r שלא השפיע בצורה מדהימה בעיקר פגע מאד מאד בתיאבון וגרם לכאבי בטן. מעבר לזה המינון היה גבוה מדי. הנוירולוגית הציעה את הדברים הבאים: 1. להמשיך עם הריטאלין S.R אבל לחצות אותו (כן כן!) בעזרת חוצה כדורים. שאלתי אותה אם לא קיים ריטאלין S.R במינון של 10 מ"ג והיא אמרה לי שלא. 2. לשקול מתן ריטאלין אחר הצהריים לפני חוגים וחברים לפי שיקול דעתנו. 3. כמובן שקטנטונת הודיעה בקול רם שהיא לא לוקחת יותר ריטאלין בכלל כי גם עם הריטאלין היא לא מקשיבה ולא מרוכזת. הנוירולוגית הסבירה לה שהכל בשליטתה.

כמה מילים

שלום לדליה ולכולם. תשןבןת מלאות יותר בשבת, כי עכשיו נכנסתי רק לכמה דקות, אבל כמה נקודות חשובות. קודם כל, לא חוצים כדור SR (כמו שציטטו אותי, תודה על המחמאה) כמה אנשים כאן, זה פשוט הופך את זה לכדור רגיל. ה SR הוא ארוך טווח בגלל הציפוי, ואם חוצים אותו גמרנו את כל הסיפור. חוץ מזה, 20 מ"ג Sר זה בערך (אפחילו קצת פחות) מריטלין 10 מ"ג רגיל. שנית, ריטלין לא פוגע בגדילה. ירדו מהעניין זה לפני כשנתיים, להערכתי, ואכן בחו"ל לא מקובל יותר לעשות הפסקות ריטלין, לפחות בכמה מרכזים מכובדים איתם הייתי בקשר. לא כ"כ ברור לי מה זו השפעה מצטברת, ואשמח אם ד"ר קסלר ישלח מכוון מקום למאמר אותו הוא מצטט. שלישית, טיפול אופטימלי הוא משולב. להתראות בשבת. איריס

תשובה ל Agayu

שלום. צר לי שבלבלו אותך כל כך. אם את מוכנה, בבקשה, לכתוב לי מחדש ליום שבת בדיוק מה הסיפור ומה השאלה אשמח לנסות לעזור לך "לעשות סדר בבלגן". אני שוב אומרת, אין כל קושי לתת ריטלין גם בחופש וההחלטה צריכה להיות מבוססת על צרכייך ועל צרכי הילדה. כמו כן, אין לחצות ריטלין ארוך טווח (SR). קחי בחשבון שכל כדור SR הוא כמו כדור רגיל רק עובד שמונה שעות וקצת יותר חלש. מעבר לזה, אנא תני לי שאלה ברורה ואשיב עליה בשבת. איריס

zivadina

New member
אולי יש מקום להתיעץ עם נוירולוג או

פסיכיאטר נוסף, וכמובן שלא שואלים את הילדה אם היא מוכנה או לא.

דליה.ד

New member
איה

נשמע לי מוזר שהיא אמרה לחצות את הsr, כי עד כמה שזכור לי אמרה כאן ד"ר איריס מנור שאם חוצים את הsr, מבטלים את פעולת השחרור האיטי ואז זה למעשה ריטאלין 10 "רגיל". שווה אולי לשאול את ד"ר מנור בשבת מה הכוונה של הנוירולוגית? אבל תחליטי את. בנוגע לויכוחים החוזרים ונשנים על לקיחת הריטאלין. תגידי קטנטונת בת 7 נכון? עד כמה שאני זוכרת, כי הויכוחים נורא מזכירים גילאים אחרים כמו גיל ההתבגרות. לפחות אצלי אני ממש לא משאירה את הכדור בשליטתם בימים רגילים. כלומר: את הכדור לוקחים בלי ויכוח! יש ימים שאני מאפשרת להם לבחור כמו ימי ספורט למשל... אני בהחלט נותנת ריטאלין גם אחה"צ במיוחד כאשר יש צורך להתכונן למבחנים או יש חוגים. בתי הגדולה למדה מצויין לבגרות אחר הצהריים ובערבים תחת השפעת ריטאלין (עם עוד חברה שגם היא מקבלת).

ayagu

New member
הסתכלתי שוב על המכתב שכתבה

הנוירולוגית לרופא של קטנטונת. היא בהיחלט כותבה שם לשחק עם המינונים ולחצות את הכדור בעזרת חוצה תרופות כך שהוא יהפך להיות 10 מ"ג. זכרתי שקרתי כאן כי חציית הכדור מבטלת את ההשפעה וכך גם אמר לי רופא הילדים של קטנטונת שאני מאד מעריכה את דעתו. אופציה נוספת היא לקחת כדור רגיל בבוקר 10 מ"ג ולעת הצורך לשקול מתן חצי כדור נוסף אחר הצהריים בקיצור אני מבולבלת. לגבי הויכוחים עם קטנטונת היא בת שבע ולדעתי התחילה את גיל ההתבגרות שלה בעריסה או בהיותה עובר.

ayagu

New member
האם את מכירה נוירולוג טוב

באיזור הצפון? אפשר גם באופן פרטי. אנחנו שייכים למאוחדת.

דליה.ד

New member
אוי את מצחיקה אותי!../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

אם עכשיו היא עושה מרד הנעורים מה יהיה בגיל 14?????
שאלוהים יתן לך כוח יקירתי!!!!

ayagu

New member
שקטנטונת תהייה בת 14 אני

אשקול ברצינות פנימיה צבאית. ( בשבילי כמובן) חוץ מזה תמיד יש תקווה. נכון?

ayagu

New member
בעניין הריטאלין

שוחחתי היום עם הרופא של קטנטונת, לאחר שקרא בעיון את המכתב של הנוירולוגית. הוא אמר שבשום פנים ואופן למיטב ידיעתו אין לחצות את הS.R זה אפילו הרגיז אותו. עכשיו אני יותר מבולבלת ממקודם.

דליה.ד

New member
כמו שאמרתי...

תתיעצי גם עם ד"ר מנור בסוף השבוע ונשמע מה היא אומרת על הרעיון הגאוני הזה ומה הוא בא לשרת... ובעניין הפנימייה הצבאית, אפרופו, נטמר לי שילדינו מצליחים מאוד יפה בצבא ותארי לך את קטנטונת רמטכ"לית....איזה גאווה לך ולפורומינו הצנוע!

ayagu

New member
נכון לעכשיו היא מסרבת לשמוע על

שירות צבאי כי אומרים שם מה לעשות והמדים מכוערים.

דוקא גם אני מנבאת לקטנטונת

קריירה צבאית מפוארת, ועם המדים היא כבר תסתדר, דמעות עומדות בעיני רק שאני חושבת על המילים של חיים יבין בעוד כמה שנים (רועד כולו ושיערו צבוע כרגיל) "והערב ראיון מיוחד עם הרמטכ"לית, הידועה בכינויה קטנטונת". אוח...הלב מתרחב.
טוב - נעבור לרצינות, דוקא המסגרת המובנית בצבא, בדרך כלל מצליחה להסתדר עם ילדים עם בעיות קשב וריכוז, במיוחד אגב - בגלל שמערכת החוקים והדרישות כל כך קבועה ויציבה ולא משתנית לעיתים תכופות. העניין הזה - עם מערכת חוקים ברורה מאומצת גם על ידי בתי ספר מיוחדים בארה"ב שעוסקים בהבניה התנהגותית לילדים עם הפרעות קשב וריכוז.

למעלה