עדכונים וחוות דעת

Donisyus

New member
עדכונים וחוות דעת

היי
בהמשך לסאגה המתמשכת שלי עם הxevo והנזילה מהרדיאטור...
כיוון שפורק מנוע כדי לתקן את הנזילה, והמנוע עמד על 50k קילומטר, הומלץ כבר לבצע אוברול למנוע.
הפעולות שבוצעו:
1. תיקון נזילת מים מהרדיאטור
2. החלפת בוכנה ורינגים
3. חריטת משטח ראש
4. החלפת רפידות קדמיות
5. צמיג קדמי חדש של דאנלופ

סה״כ בנזק: 3,000 ש״ח

האם היה שווה ליישר את כל הנושא הזה, או לעשות טרייד וזהו?
או שיותר חשוב, האם זה רק תחילתה של ידידות מופלאה עם המוסך, כיון שהקטנוע כבר ״עשה את שלו״ אחרי 50k, וחלקים אחרים יתחילו להתבלות בקצב מסחרר....

פרארי1

New member
שלי נמכר בזמנו עם 57K קילומטר

לא נפתח מנוע ולא הייתה אף בעיה במנוע, שלא עבר חיים קלים במיוחד.
מקווה בשבילך שתזכה ממנו עכשיו להרבה זמן של שקט.

לגבי הנזילה - המוסך לקח אחריות או ששילמת הכל מכיסך?

Donisyus

New member
לא הייתי באותו מוסך

מי שלא עלה על הבעיה היה בת״א
ומי שעשה את התיקון והאוברול היה בראשון

לא הייתה בעיה במנוע, אבל המוסך המליץ על אוברול כי זה היה מתבקש עוד בערך 10k לפי המצב של הראש (לדבריו).

לXקי

New member
אני חושב שזו טעות

לפתוח מנוע תקין ועם כלי אמין שכזה הסבירות שתיתכן תקלה במנוע היא ממש נמוכה.אבל עדיין אני לא יודע מה עבר על הקטנוע שלך ויכול להיות שהוא באמת היה צריך את הטיפול הזה.בכל אופן להבא אל תסתמך רק על חוות דעת של מוסך אחד גם אם יש לו המלצות תבדוק מספר מוסכים ואז תקבל החלטה

Donisyus

New member
קצת על אופי החיים של המנוע

בעיקרון, הקטנוע שלי היה מושבת בגלל הנזילה מהרדיאטור.
היה צריך לפרק את המנוע מהשלדה כדי לתקן את הנזילה, כך שאם הייתי אומר למוסך לא לבצע אוברול, הם היו מחזירים את המנוע לאחר התיקון והסיפור היה יוצא בפחות 50% בערך במחיר.

אבל, אם הייתי לוקח את הקטנוע למוסך אחר לחוות דעת, הם גם היו צריכים לפרק את המנוע בשביל לדעת בוודאות מה קורה שם.
זה לא שהמנוע היה לקראת סוף חייו, אבל המוסך אמר שאם כבר המנוע מפורק, לפי המצב שלו, כדאי לעשות ראש מנוע עכשיו ולא מאוחר יותר כשיתחיל לעשות בעיות, עוד להערכתו כ-10K פלוס מינוס,כדי לחסוך בעלות העבודה היקרה כשמפרקים מנוע.

לא היה לי הרבה מה לעשות אלא לסמוך על המילה שלהם, בשני המקרים זה לקחת סיכון. (או שאני מפרק מנוע שוב אחרי שהראש הולך מתישהו, או שאני מוסיף עוד 1000 ש"ח על בוכנה ורינגים ועושה ראש חדש עכשיו)

אני עושה בערך 18K בשנה עם הקטנוע, כולם בין עירוני ובסל"ד קרוב למקסימום האפשרי עד למנתק הצתה.

rusti james

New member
אני חושב שעשית נכון.

לצערי הרב, תו"כ שרשור חוויתי פריצת אטם ראש בדרכי חזרה מי-ם למרכז.
גם אני החלטתי להרחיב את התיקון - כדי לא לפתוח שוב בעוד 10Kק"מ או קצת יותר (קימקו B&W עם 70Kק"מ).
אצלי הרדיאטור היה סתום חלקית והתרתח...
גם אני רוכב הרבה בשנה
ואין לי כסף להחליף כרגע לשום דבר ראוי... אז הלכתי על שיפוץ.

למעלה