עדכונים... בשורות... ולחץ...

מצב
הנושא נעול.

a17

New member
רירית "טובה" ../images/Emo63.gif

מה נחשב לרירת טובה?
מה העובי הרצוי לרירית שתחשב לטובה ? והאם זה משתנה מטיפול לטיפול? ואם טיפול הורמונאלי זה או אחר יכול לשנות את התוצאות בצורה דרסטית. בכל אופן מקווה בשבילך שתבנה לך קרקע נוחה לעוברים וזה המשך לרוח ט"ו בשבט. בהצלחה
רירית "טובה"

זו רירית שמתאימה להחזרת העוברים מ-8 מ"מ...אידאלית זו הרירית בעובי של 12 - 14 מ"מ, אבל זה לא הפקטור היחיד להצלחה, נשים הרו גם עם רירית של 6 מ"מ, ונשים (כמוני) לא הרו עם רירית 12 מ"מ "יפיפיה" + 3 עוברים שהוחזרו. זה נושא אינדבידואלי אצל כל אחת כי זה גם תלוי בהיסטוריה שלנו, איזה תרופות קיבלנו ועוד...

ayoosh

New member
מה השפעת היסטוריה רפואית

רירית "טובה"

זו רירית שמתאימה להחזרת העוברים מ-8 מ"מ...אידאלית זו הרירית בעובי של 12 - 14 מ"מ, אבל זה לא הפקטור היחיד להצלחה, נשים הרו גם עם רירית של 6 מ"מ, ונשים (כמוני) לא הרו עם רירית 12 מ"מ "יפיפיה" + 3 עוברים שהוחזרו. זה נושא אינדבידואלי אצל כל אחת כי זה גם תלוי בהיסטוריה שלנו, איזה תרופות קיבלנו ועוד...
מה השפעת היסטוריה רפואית
ותרופות שנלקחו בעבר על "צמיחת" הרירית

רועיבת

New member
בוקר טוב../images/Emo151.gif

מה השפעת היסטוריה רפואית
בוקר טוב

למיטב ידיעתי הרירית מתחדשת כל חודש (זה למעשה המחזור, שכחת כבר מה זה, אה?!
- אני מקווה שהציניות שלי לא פוגעת פה באף אחד...), ככה שלא אמורות להיות השפעות לתרופות שנלקחו בעבר. אולי יש דברים אחרים שגורמים ל"טראומה" לרירית, אבל נראה לי שהרוב פשוט תלוי בגוף של כל אחת ובתגובות שלה.

ayoosh

New member
נהנית מההומור שלך ../images/Emo6.gif

בוקר טוב

למיטב ידיעתי הרירית מתחדשת כל חודש (זה למעשה המחזור, שכחת כבר מה זה, אה?!
- אני מקווה שהציניות שלי לא פוגעת פה באף אחד...), ככה שלא אמורות להיות השפעות לתרופות שנלקחו בעבר. אולי יש דברים אחרים שגורמים ל"טראומה" לרירית, אבל נראה לי שהרוב פשוט תלוי בגוף של כל אחת ובתגובות שלה.
נהנית מההומור שלך

ומהציניות... כי אנחנו הכי טובים (טוב לפחות אני...
)בלצחוק על עצמנו, לא?

סביון1

New member
איקקלומין

מה השפעת היסטוריה רפואית
איקקלומין
יש מקרים בהם נשים שלקחו יותר מידי איקקלומין סובלות מרירית דקה. איקקלומין זו תרופה שנלקחת בכדורים ותפקידה לחזק את הביוץ. החסרון של התרופה הזאת שהרבה פעמים היא גורמת לירידה בעובי הרירית. היום נוטים לתת אותה במשך 3-4 מחזורים ולא יותר אבל לפעמים מושכים יותר מידי וזה עלול לגרום לבעיות בעתיד.

יעלה ר

New member
איכות הרירית-לא פחות חשוב

מה נחשב לרירת טובה?
מה העובי הרצוי לרירית שתחשב לטובה ? והאם זה משתנה מטיפול לטיפול? ואם טיפול הורמונאלי זה או אחר יכול לשנות את התוצאות בצורה דרסטית. בכל אופן מקווה בשבילך שתבנה לך קרקע נוחה לעוברים וזה המשך לרוח ט"ו בשבט. בהצלחה
איכות הרירית-לא פחות חשוב
עם כל הכבוד לעובי הרירית. אסור לשכח שאיכותה לא פחות חשובה (וגם יותר). הרירית צריכה להתאים ליום ההחזרה. מעובה איכותית כאדמה המכילה את כל הצרכים ע"מ ששתיל יוכל להקלט (קצת אווירת ט"ו בשבט). בשביל זה קיימת בדיקה הנקראת ביופסיה של רירית הרחם בה בודקים את איכות הרירית ביום בו תהיה אמורה להתבצע ההחזרה של העוברים. רירית הרחם אינה יורדת כולה במחזור. יש שכבה מסוימת שנשארת. לכן עם בביופסיה מגלים שיש בעיה עם רירית שאינה איכותית. עושים גרידה בה מורידים את כל הרירית ונותנים לחדשה לצמוח בד"כ עם ליווי של אנטיביוטיקה ל-10 ימים. לכן לא צריך להסתכל רק על עובי הרירית. בהצלחה

a17

New member
ב ה צ ל ח ה ../images/Emo42.gif../images/Emo41.gif../images/Emo142.gif

טיפול דמה - כך כותבים???
הי איוש, אני מגיעה מ-IVF ובכל הטיפולים הרירית התנהגה מאוד יפה. היא בעצם היחידה שלא אכזבה, בכל הטיפולים לא קיבלתי הורמונים להסדרת הרירית. אז אם לעבוד עם עוברים טריים, צריך לסדר לי את המחזור על פי מחזור התורמת, וכדי לא לקחת סיכונים צריך לראות איך הרירית מתנהגת עם הורמונים. הרי הטיפול כל כך יקר לכן אנחנו לא רוצים הפתעות. כי למעשה לא יודעים איך הגוף יגיב להורמונים. אני אמורה לעבור את התרומה בארץ עם ביציות מקייב. מקווה שימצאו בשבילי תורמת מתאימה, כי אני לא כל כך נראית אירופאית. ואני לא מתכוונת לספר לאף אחד... קרן
ב ה צ ל ח ה

אני בטוחה שימצאו ואת ממש לא חייבת לספר כי זה ממש לא רלוונטי משום בחינה, גם אני לא מתכוונת לספר לאף אחד כולל לילד. רק שיהיה בהצלחה .

שיהיה לכם המון הצלחה ../images/Emo140.gif ../images/Emo24.gif

אז זהו, בשבת בן נון השאיר לנו הודעה, וכשחזרנו אליו הוא היה עסוק, וסיכמנו שנדבר ביום ראשון בצהריים... אתם לא יכולים לתאר מה שהקיבה שלי עשתה לי עד שדיברתי איתו...(התהפכה לכל כיוון אפשרי...
). דיברתי איתו בצהריים והוא מסר שיש תורמת "באופק" (מה זה "באופק" תגידו לי
? נו, ככה הוא הגדיר את זה...). תזכורת- אנחנו נטופל בפדיוס בקפריסין... אחה"צ ד"ר בן נון חזר אלי, ואמר שהייתי נשמעת מאוד בלחץ כשדיברנו בצהריים (לא? לחץ? אני? מה פתאום, כל יום אני עוברת דברים כאלה...
...). האמת היא שהוא די הרגיע אותי, בעיקר בחששות לגבי התורמת, והסיכוי שיהיו לתינוק/ת (שרק יבואו בריאים ומהר...) "חצי" אחים בארץ. הוא סיפר על מחקר שנעשה בהולנד לפני 10 שנים בערך, לעניין הסיכוי שילדים מתרומת זרע יפגשו (היום משתמשים הרבה פחות בתרומות זרע, הטכנולוגיה כידוע התפתחה מאוד וגם בעיות זרע חמורות הן ברות טיפול... הלוואי שבקרוב יהיו התפתחויות כאלה בתחום הביציות.....
)והגיעו למסקנה שאם לתורם יש 12-15 ילדים, יש סיכוי שהם יפגשו, ולכן החליטו "לשרוף" תורם שידוע שיש לו כמות כזו של ילדים... טוב, אז כידוע בתרומת ביצית אין סיכוי ל- 15 הריונות ולידות מאותה תורמת... לא כל התרומות הן לארץ (לפחות בפדיוס), ולצערנו לא כל תרומה מסתיימת בלידה תקינה... (מצד שני, הארץ שלנו קטנה יותר מהולנד... אבל עדיין מדובר על בעיה לא קריטית...). עוד משהו שגם סביון הסבירה לי שכיום זו דעתה, וגם בן נון אמר- לגבי בדיקות גנטיות לתורמת. מדובר בבדיקות מאוד יקרות והוא אומר, שאפשר לבקש מהם שיקפיאו דם של התורמת ואם יהיה הריון (
) לבצע אז את הבדיקה/קות הרלוונטיות (X שביר וכו')... אז מאתמול הצטרפתי למועדון הפרוגינובה...פעם ראשונה.... האיש כבר קיבל פה הכנה להתנהגויות הצפויות שלי...מקווה שיעבור בשלום... אם יש לכן עצות, אזהרות, רעיונות וכו' - אשמח לשמוע... ביום חמישי הבא אנחנו אצלו כדי לבדוק איך מתפתחת הרירית (אני די בחששות, מכיוון שכזכור אני לא באה ממסלול קודם של ivf, ואין לי מושג איך תתפקד הרירית...., אז תחזיקו
...) וכמו שזה נראה, הנסיעה לקפריסין מתקרבת בצעדי ענק... אז שיהיה לכולם יום טוב... ה
עושה לי טוב בלב....
שיהיה לכם המון הצלחה

ענתי27

New member
מחזיקה לך אצבעות ../images/Emo50.gif

אז זהו, בשבת בן נון השאיר לנו הודעה, וכשחזרנו אליו הוא היה עסוק, וסיכמנו שנדבר ביום ראשון בצהריים... אתם לא יכולים לתאר מה שהקיבה שלי עשתה לי עד שדיברתי איתו...(התהפכה לכל כיוון אפשרי...
). דיברתי איתו בצהריים והוא מסר שיש תורמת "באופק" (מה זה "באופק" תגידו לי
? נו, ככה הוא הגדיר את זה...). תזכורת- אנחנו נטופל בפדיוס בקפריסין... אחה"צ ד"ר בן נון חזר אלי, ואמר שהייתי נשמעת מאוד בלחץ כשדיברנו בצהריים (לא? לחץ? אני? מה פתאום, כל יום אני עוברת דברים כאלה...
...). האמת היא שהוא די הרגיע אותי, בעיקר בחששות לגבי התורמת, והסיכוי שיהיו לתינוק/ת (שרק יבואו בריאים ומהר...) "חצי" אחים בארץ. הוא סיפר על מחקר שנעשה בהולנד לפני 10 שנים בערך, לעניין הסיכוי שילדים מתרומת זרע יפגשו (היום משתמשים הרבה פחות בתרומות זרע, הטכנולוגיה כידוע התפתחה מאוד וגם בעיות זרע חמורות הן ברות טיפול... הלוואי שבקרוב יהיו התפתחויות כאלה בתחום הביציות.....
)והגיעו למסקנה שאם לתורם יש 12-15 ילדים, יש סיכוי שהם יפגשו, ולכן החליטו "לשרוף" תורם שידוע שיש לו כמות כזו של ילדים... טוב, אז כידוע בתרומת ביצית אין סיכוי ל- 15 הריונות ולידות מאותה תורמת... לא כל התרומות הן לארץ (לפחות בפדיוס), ולצערנו לא כל תרומה מסתיימת בלידה תקינה... (מצד שני, הארץ שלנו קטנה יותר מהולנד... אבל עדיין מדובר על בעיה לא קריטית...). עוד משהו שגם סביון הסבירה לי שכיום זו דעתה, וגם בן נון אמר- לגבי בדיקות גנטיות לתורמת. מדובר בבדיקות מאוד יקרות והוא אומר, שאפשר לבקש מהם שיקפיאו דם של התורמת ואם יהיה הריון (
) לבצע אז את הבדיקה/קות הרלוונטיות (X שביר וכו')... אז מאתמול הצטרפתי למועדון הפרוגינובה...פעם ראשונה.... האיש כבר קיבל פה הכנה להתנהגויות הצפויות שלי...מקווה שיעבור בשלום... אם יש לכן עצות, אזהרות, רעיונות וכו' - אשמח לשמוע... ביום חמישי הבא אנחנו אצלו כדי לבדוק איך מתפתחת הרירית (אני די בחששות, מכיוון שכזכור אני לא באה ממסלול קודם של ivf, ואין לי מושג איך תתפקד הרירית...., אז תחזיקו
...) וכמו שזה נראה, הנסיעה לקפריסין מתקרבת בצעדי ענק... אז שיהיה לכולם יום טוב... ה
עושה לי טוב בלב....
מחזיקה לך אצבעות

אל תדאגי, תורמת ימצאו (לפחות את יודעת שעושים איזשהו סינון ולא סתם משדכים לכם מישהי). אז כפי שאת יודעת הפריגוניבה משפיעה על סף העצבים כך שלפעמים אנחנו קצת לא שולטות בעצמנו
, אבל שטויות, הכל עובר בסוף...

מצב
הנושא נעול.
למעלה