עדכונים בבלוג

תודה על העדכון

סליחה אם אני אהיה חוצפן, אבל למה אתה חושב שהשיפור הוא בגלל התולעים והקשיים בגלל דברים אחרים, ולא להיפך?

AutismTimesTwo

New member
הקשיים תמיד היו

כל הקשיים שיש לילדים, ורק על חלקם כמובן אני טורח לכתוב, היו לפני התולעים. כל מה שבא אחרי התולעים, ובמיוחד אם זה תהליך שיפור רציף אני יכול לנסות לזקוף לזכותן.
אין יכולת להוכיח שום דבר. מה שכן, על נושא שאלות ותשובות, שזה למשל אחד הנושאים היפים שהשתפר אצלו לאחרונה, עבדו איתו במשך שלוש שנים, ולא קרה יותר מדי,
בשלושה חודשים האחרונים חלו שיפורים דרמטיים בתקשורת, ביוזמה, בתבניתיות וכו', שאין דרך אחרת להסביר אותם.

שוב, אין יכולת להוכיח שום דבר בצורה חותכת. מצד שני, אצל הגדול שלנו לפחות זה by the book, כמו שהיצרן אמר. אחרי שלושה חודשים של תולעים, פתאום אתה רואה שינוי שמתחיל, ואחר כך גם מחוץ לבית התחילו לדבר על כמה שהילד מתחיל פתאום להשתפר ואיזה יופי ועכשיו אחרי ששה חודשים (שלושה חודשים אחרי השלושה חודשים הראשוניים), אנחנו רואים הרבה דברים מאוד יפים.

בכל מקרה, זה בכלל לא חוצפה

אפשר להטיל ספק בכל דבר.

AutismTimesTwo

New member
קצת הרחבה

א. יותר חשוב שתקראי בעצמך - חפשי בגוגל Helmints Therapy - אני ממש לא בטוח שאני יודע להסביר כל כך טוב את כל הסיפור.
ב. העיקרון הכללי הוא שהגוף מזהה את התולעים כטפיל פולש ומפעיל בגוף מצב דלקתי כדי להלחם בהן. התולעים מצידן יודעות להפריש חומר שמרמה את הגוף וגורם לו לבטל את המצב הדלקתי ואז - או אז, מתבטל גם המצב הדלקתי שיש לפעמים לאוטיסטים במעיים או במוח או בכל מקום אחר שגרם לעיכוב/פגיעה בהתפתחות או בעיה כללית אחרת.
ג. העיקרון מסעיף ב' - כבר הוכח ממחקרים שנעשו על חולי קרוהן וקוליטיס שאת המחלות האלה, התולעים מרפאות ביעילות גבוהה מאוד (מחלות שנחשבו לחשוכות מרפא). מה שלא הוכח עדיין זה מה האפקט שלהן על אוטיזם. מחקרים רפואיים מסודרים כבר בוצעו וממשיכים להתבצע גם על אלרגיות ועל אסטמה, כולן מחלות אוטואימוניות שמתחילות במצב דלקתי בגוף (כמו קרוהן וקוליטיס).
ד. הנחת העבודה שלנו (אשתי ואני) היא שהאוטיזם כולו או חלקו נובע מאיזשהי בעיה שמקורה ביולוגי/גופני ולהפחתת הדלקתיות בגוף יכולה להיות השפעה משמעותית עליה.
ה. הפחתת הדלקתיות בגוף והשפעותיה הוא גם העיקרון מאחורי חלק מתוספי המזון הרבים שמציעים לאוטיסטים, מאחורי תוכנית תא הלחץ, מאחורי רעיון השתלת תאי גזע ותוכניות ניקוי הרעלים השונות.

דוגמא מאתמול:
בשבת בצהריים, הייתה אצלנו אחת המטפלות הותיקות של הגדול, (אני הלכתי לנמנם קצת). אחר כך מספרות לי אשתי היקרה וגם המטפלת (כל אחת בנפרד) איך הגדול ניהל שיחה של למעלה מרבע שעה עם המטפלת. השיחה התחילה מיוזמתו בשאלה "איזה חיה את אוהבת?" והמשיכה בקונטקסט נכון "אז איזה אוכל את נותנת לכלב שלך?", וכן הלאה וכן הלאה. השיחה נוהלה למעשה בפורמט של שאלות ותשובות - זה המודל שעבדה עליו קלינאית התקשורת בשנתיים האחרונות אך לא בהצלחה גדולה.

השינוי הגדול, שאנחנו רואים, הוא בכמה מובנים:
א. היוזמה שלו לנהל את השיחה (לא תרגול כפוי).
ב. העניין שלו להמשיך אותה - כלומר, שהוא לא רואה בזה איזה חובה מעיקה כמו סתם להגיד שלום כדי לצאת ידי חובה
ג. היכולת שלו להמשיך אותה במשך זמן רב (לא דקה, לא חמש דקות, אלא למעלה מרבע שעה). ממש שיחת חולין.
ד. הרלוונטיות של השיחה לקונטקסט הסובב, במקרה הזה, השיחה התחילה בנושא כללי ואז קיבלה תפניות עקב תוכנית טלויזיה שהתחלפה ויצרה סיבה לשאלות נוספות. כלומר, יש התגמשות וסטייה מהתבניתיות בזכות השפעה סביבתית.

צריך להבהיר שהגדול שלנו, התחיל לדבר בגיל שלוש בערך אחרי שכבר התחיל לדבר בגיל פחות משנה ואז התדרדר והפסיק לתפקד. כשחזר לדבר, זה היה קשה מאוד ומייגע מאוד. וגם לאחרונה כשהוא כבר מדבר שוטף ויודע להגיד מה שהוא רוצה, לא היה מצב של שיחה ואפילו לא מצב של תשובה לשאלה. והנה זה משתנה. לאט לאט, כל פעם עוד משהו. פריצות דרך כאלה, הן משהו שמשמח אותנו ומפתיע אותנו מחדש, אבל אני חייב להודות על האמת, הוא מצליח להשתפר כל הזמן, כל פעם במשהו אחר וזאת בניגוד לילדים אחרים שלפעמים הם במצב תקוע (אני מתייחס לילדים שאני מכיר אישית בעיר שלי ולא לאף אחד אחר). וברגע שיש סדרה של פריצות דרך והשתפרות מתמדת, אתה יכול להבין שמשהו השתחרר אצל הילד והוא יכול פשוט להתפתח.

פרט לזה, את יכולה לשאול שאלות ממוקדות או לקחת שעה פסק זמן ולקרוא את הבלוג שלי מתחילתו. יש שם הרבה מידע חשוב שאני לא אוכל לחזור על כולו כאן.

בהצלחה.

AutismTimesTwo

New member
ועוד תוספת קטנה ודיסקליימר

א. צריך להזכיר שהילד בתפקוד בינוני יחסית, יש אומנם דברים שהוא מאוד גבוה בהם, כמו קריאה ושפות. אבל בתקשורת והדדיות הוא נמוך מאוד כמו גם בתחומי עצמאות למיניהם. יתכן שכל הטיפול הזה, הרבה פחות מדבר לילדים שהם אספרגר, ויש בפורום הזה קהילה גדולה מאוד של כאלה.
ב. יש כאן בפורום איזשהי רוח שלפיה אוטיזם אינו בעיה אלא רק שונות נוירולוגית. אני לא בא להתווכח עם אף אחד בעניין הזה ואני לא נגד שונות, אבל אני רוצה שהילד שלי יהיה מסוגל לנהל שיחה, להחזיק עבודה ועוד כמה דברים כאלה. מי שלא רוצה לטפל בילדיו - סבבה. מי שרוצה להתווכח איתי על העניין הזה, יבזבז את זמנו, אני לא אענה להודעות מסוג זה. עייפתי מהן.

תודה וסליחה.

schlomitsmile

Member
מנהל
לגבי א'- יש גם אספים שיש להם קשיים בהפקת דיבור ובתחומי עצמאות שונים,
ה
שלי הוא אחד מהם.

ובפורום יש כלמיני רוחות, זו אחת ממטרותיו- לחשוף אותנו למגוון השקפות

למעלה