עדכון:

doofe

New member
עדכון ב'-

ישראל באולטימטום לרשות: שחררו החטוף או שנכבוש את עזה יום ראשון, 25 ביוני 2006, 12:27 מאת: צבי יחזקאלי, חדשות 10 ישראל 10 גורמים בישראל העבירו אולטימטום להנהגת הרשות הפלסטינית, לפיה אם לא ישוחרר החייל שנחטף, תיכנס ישראל לרצועת עזה ותכבוש אותה מחדש.

revengen

New member
עדכון ג'

כוחות גדולים זורמים לגבול רצועת עזה יום ראשון, 25 ביוני 2006, 12:30 מאת: מערכת וואלה! צה"ל מזרים כוחות גדולים לגבול רצועת עזה. בגלי צה"ל דווח כי מסוקי תובלה מביאים חיילים רבים לדרום הרצועה.

revengen

New member
לא יודע..זה פשוט היה שם

זה לא חשוב לדעת שצה"ל מזרים כוחות? טוב לפי דעתי כן..אבל תיהו חופשיים למחוק הודעה זו בכל עת

doofe

New member
הולך להיות שמח.

זה רק אני שרואה צונאמי-דמים קרב ובא?

revengen

New member
את ממש ממש ממש לא היחידה

מעניין רק מתי הוא התרחש..האם זה בזמן שנכבוש את עזה מחדש או בזמן שיחזירו לנו בפיגועים כל שני וחמישי.

doofe

New member
אופצייה ב' נשמעת הגיונית יותר.

הראשונה היא אבסורד אחד ענק.

revengen

New member
למה אבסורד?

הרי אני מניח שאם לא יחזירו לנו את החטוף, הדבר האחרון שממשלת ישראל תעשה זה לשתוק , לא בנוגע לדברים כאלה. יש אולטימטום לכבישה מחדש , ויש הזרמת כוחות מסיבית ככה שזה ייתכן

doofe

New member
האיום הגיוני,

המעשה עצמו יהיה אבסורדי, כי יצאנו מעזה לפני רק פחות משנה, ומעשה כזה יהיה פשוט ירייה לעצמנו ברגליים.

revengen

New member
את צודקת אבל חלקית.

כי אומנם התנתקנו מעזה אך מטרת התהליך ברובו היה לסיים את הכיבוש האזרחי בעזה. אם נכנס עכשיו לעזה זה יהיה אף ורק כיבוש צבאי . שאני לפחות לא יודע אם ההגדרה הנכונה של זה , זה "ירייה לעצמנו ברגליים".

Fleddermaus

New member
כניסה לעזה תהיה טעות.

אם צה"ל יכנס, צה"ל לא יצא. הקסאמים רק יימשכו (נוכחות צבאית לא עצרה ירי קטיושות מלבנון, בעזה המצב לא יהיה שונה), צה"ל יהיה תקוע ברצועה ובתוך שנה, אם לא הרבה פחות, נשמע קולות גוברים והולכים ליישוב הרצועה מחדש באזרחים ישראליים. למה להרוס את המעט שהשגנו בהתנתקות?

revengen

New member
יש תמיד סיכוי

אך אתה חושב שהעולם וגורמים בינ"ל ייתנו לנו לעשות זאת?

אני לא מסכים איתך לגבי היישוב מחדש

אני לא רואה שום סיבה שזה יקרה. הקונצנזוס הישראלי, וחשוב מכך - הממסד הפוליטי-בטחוני, כבר מזמן רואים את ההתנחלויות כנטל הרבה יותר מאשר כנכס. אנחנו עלולים להיכנס לבוץ בעזה, אם כי אני לא חושב שלשנים (שוב, הפקת לקחים), אבל הפעם אזרחים לא יהיו מעורבים בזה.

כניסה קרקעית זו הטעות הכי גדולה

אלא אם כן היא בשביל לשטח. עדיף להמשיך וביתר שאת בחיסולים יומיומיים, להוריד את כל הזרוע הפוליטית, את כל הפרלמנט, להפגיז כל מטרה, כל פעיל, כל חוליה כל חמוש, ללא קשר למיקומו, מהאוויר, מהים, אלטילריה, רק לא קרקעי, כבר ראינו מה התוצאה עם הנגמ"שים והטנקים ובכלל כל הרצועה כבר ממלוכדת ממזמן, הם מוכנים לכניסה, סתם סיכון מיותר של חיילים יקרים ולמה, כדי להיות "יותר זהירים"?!, "לא לפגוע באזרחים"?, בשביל זה להקריב חיילים וציוד יקר?, לא חבל על הדם היקר?, על הכסף?, להשתמש בציוד זול, איפה שפוגע פוגע. רוצים שקט?, אז שיהיו בשקט!

למעלה