עדכון:

master simon

New member
לך לבית ספר ותלמד

במקום לעשות הפגנות כל היום ואז תלמד מה פירוש המילה לא טוב לך? תתמודד אל תברח הבאתי לך את השם של הילד-רועי גולן

Islington

New member
הדרך הנכונה לכתוב היא "אלטרנטיבי"

ככה שהפוסל במומו פוסל (הפוסל פוסל פטור?). רועי גולן כבר הרבה שנים לא ילד, אבל גם כשהיה חבר בארגון, אני בספק אם המטרה של טקס הזכרון האלטרנטיבי היה לזכר המחבלים. כיום נוער מרצ מקיים טקס זיכרון אלטרנטיבי, בו מגנים את המלחמה וזוכרים את ההרוגים ומוחים על האידיליזציה של המלחמה שנעשית במיינסטרים של טקסי הזכרון. אם אתה רוצה להכליל ולהקצין ולהתלהם, אתה יכול להגיד שזה טקס זכרון למחבלים. זאת תהייה שגיאה. לשאלתך לגבי מות מחבלים, באופן אישי אני מצר על כל אדם שמת, במיוחד אם הוא הורג אנשים אחרים איתו. מוות זה דבר שלילי, שיש להצטער עליו. אני מקווה שתמתן את התלהמותך בפורום ותדיין כמו בן אדם להבא.

master simon

New member
זוהי מילה לועזית ואפשר לכתוב אותה

בט' או בת' אם הייתם הולכים לבית ספר הייתם יודעים אני רוצה להאמין שהטקס הוא לא ל"זכר המחבלים" אבל העובדה היא שהטקס הוא לנפגעים הפלסטינים ביניהם גם המחבלים אתה יכול להגיד שלא? אם אתם רוצים דום לרוצחי יהודים למה שלא תעמדו דום גם לזכר נתן-זאדה, גולדשטיין וכאלה? אם עוד יש כאלה בכלל

לתעתוק מאנגלית יש חוקים;

הם אינם כתובים, אבל הם מוסכמים, בדרך-כלל, על המתעתקים. t - מתעתקים ל-ט'. th - מתעתקים ל-ת'. לכן, מה לעשות, התעתוק הנכון של המילה יהיה אלטרנטיבי (alternative). ואני, שמסכימה גם עם עידו וגם עם זה שענית לו ואני לא מכירה, לומדת יפה מאוד בבית-הספר. אני בטוחה שגם הם. אם אין לך מה להגיד - חבל להגיע נמוך עם ירידות כמו "אם הייתם הולכים לבית ספר הייתם יודעים". אנחנו יודעים יפה מאוד. את השאר כבר אמרו לך.

[אורן]

New member
הקדמת אותי...

בכל מקרה החוקים כתובים וידועים באקדמיה ללשון.

כן :),

אבל יש מחלוקת לגבי זה בקרב הרבה מהמתרגמים, בגלל שזה עובד ככה מאנגלית לעברית, אבל כשמתעתקים מעברית לאנגלית גם ת' וגם ט' הופכים ל-t. זה גם מקור הטעות, נדמה לי. בכל אופן, לא בדקתי את העניין כבר המון זמן, ככה שלא רציתי להכליל, אבל אני שמחה שזה ככה, אני זוכרת אותי רבה עם אנשים שעות על זה
.

[אורן]

New member
אז זהו, שלא

האקדמיה ללשון הפכה מילים לועזיות רבות למילים עבריות, תוך כדי השארת המצלול זהה למקור. כך קיבלנו מילים כמו "טלפון" (שח-רחוק זו בדיה, פיקציה אם תרצה- המילה מעולם לא היתה קיימת) או "טלוויזיה". אחת מן המילים הללו היא "אלטרנטיבי" ולכן אפשר למצוא אותה במילון עברי רגיל (לך לחפש). אתה טעית והטעית לא רק בכך שאת המילה "אלטרנטיבי" אפשר לכתוב איך שרוצים, אלא אפילו בנושא נוסף: מילים לועזיות אי אפשר לכתוב איך שרוצים. יש כללים מדויקים לשעתוק מילים לועזיות לעברית, ואתה מוזמן להתקשר לאקדמיה ללשון ולגלות ש- th הופך לאות ת"ו ו- t הופך לטי"ת. במשפט אחד קצר הצלחת להוכיח שני סוגים של נבערות, ועוד להאשים אותנו בכך שלא הלכנו לבית ספר. ובכן, הלכנו, אבל שם שעמם לנו, אז בניגוד אליך טרחנו לפתוח ספר (עוד מילה שאתה צריך לבדוק את משמעותה) גם בבית (אל תראה המום כל כך). בקשר לשאר דברי הסרק שגיבבת בהודעתך, הייתי מתייחס אליהם, אבל אני כבר כל כך כועס על עניין התכתיב שאני לא רוצה להכנס אפילו לשאר החרא (או כרה? זה הרי בא מערבית ומותר לכתוב איך שרוצים!) שכתבת.

master simon

New member
אני אתעלם מהשטויות ברמה של כיתה ב'

במקרה הטוב שכתבת אחרי בדיקה שערכתי ניתן לכתוב אלטרנטיבי כי ואלתרנתיבי כך זה כמו שאתה כותב תורכיה וטורקיה בהנחה שאני לא אצטרך להסביר יותר לאט

[אורן]

New member
אשמח אם תראה לי הוכחות ל"בדיקה".

על מנת שאוכל להווכח בעצמי. אשמח גם אם תתחיל להשתמש בסימני פיסוק.

[אורן]

New member
העובדה שיש דיסק שקוראים לו

אלתרנטיבה לא אומרת שהמילה אלתרנטיבה קיימת, והיא בטח ובטח שלא אומרת שהמילה אלטרנתיבה (בה השתמשת) קיימת.

אתה טועה, ולפעמים צריך לקבל את זה.

תראה, הנה. בויקיפדיה, אגב, כותבים על טורקיה/תורכיה שאפשרי בשתי הדרכים רק בגלל שזה השתרש בתרבות. לכתוב בצורה אחרת מאלטרנטיבי זה לא נכון, וטעות שמופיעה בדיוק בגלל הסיבה שכתבתי שם למעלה איפשהו. שאני אסביר לאט יותר?

master simon

New member
טוב אל תבלבלי ת'מוח

רציתם הוכחה קיבלתם לא טוב לכם? תשאלו מחר בבית ספר את המורה (או שהתחיל כבר החופש?) אולי גם הסופר טיפש שהוא כתב אלתרנטיבה? נכון?

the mnm factor

New member
עוד עדכון

החוטפים (החוטפים כנראה... כי אף אחד עוד לא מממש הודה שהוא חטף- או שאני לא מעודכן) מבקשים שנשחרר 400 איש (ראוי לציין ש300 הם קטינים) בשביל מידע על גורל החטוף. עכשיו אני בן אדם מאוד הומני ואני תוהה איך לעזאזל הגענו למצב שבו בכלל החוטפים מוצאים לנכון לבקש שחרור של 400 איש בשביל פאקינג מידע?!. אז אוקיי- תגידו שזה חייל ושזה חשוב... ואני אסכים אבל אני חושב, בתור אדם הומני שדואג לעתיד אזרחי ישראל, שאם הגענו למצב שבכלל דורשים מאתנו כאלה דברים- עשינו כמה טעויות קשות במשאי מתן בעבר. מה אתם\ן אומרים\ות על זה?

למעלה