עדכון

brakertrax

New member
עדכון

שלום לכולם, אני רושם פה עדכון לגבי מצבו של בני, בתקווה שאולי מישהו ייעזר בכך. בן 9, אספרגר בתפקוד גבוה. לומד כיום בכיתה ב' בבית ספר רגיל, עם חונך שמגיע שלוש פעמים בשבוע. בכיתה א' היה חייב לקבל תרופות בכדי להתמודד - ריטלין, קונצרטה, רספרדל, רסיטל. רוב התרופות גרמו לו לתופעות לוואי קשות - מחשבות אובדניות, הזיות, חוסר תיאבון ובעיות גדילה, OCD. בשלב מסויים ניקינו אותו מכולן - ומצבו התדרדר לרגרסיה קשה. חוסר תקשורתיות - ג'יבריש - קווים טורטיים, OCD, היפריאקיביות וכו' (כבר לא זוכר את הכל..) בעקבות המלצה של חבר - הוצאנו את כל הסוכר מהדיאטה שלו ונדהמנו מההשפעה החיובית. אח"כ מצאתי את הפורום הזה ובעזרתם של תמי ורז (ששוחחו איתי שעות בטלפון!) התחלתי לגלות עוד ועוד על הילד ועל מה שמשפיע עליו. מתברר שבני רגיש ביותר לכימיקלים, לצבעי טעם וריח וחומרים משמרים ולריחות שונים כמו אדי דלק. מהרגע שהתחלנו לגלות את המצב ועד היום עברו כבר כמה חודשים, בזמן הזה עברנו לדיאטה ללא גלוטן וקזאין, ללא סוכר וללא כל חומרים משמרים וחומרי טעם וריח. כיום הוא מצליח להתמודד (עם לא מעט קשיים אבל גם עם הרבה רגעים טובים) בבית הספר ללא כל תרופות. אין ספק שבלי הדיאטה זה היה בלתי אפשרי לחלוטין! במשך החודשים האחרונים התברר לנו מעל לכל ספק שכשהילד עובר בתחנת דלק ונחשף לאדי דלק - הוא עובר רגרסיה *קשה* של כ48 שעות (לפעמים קצת פחות לפעמים יותר) שכוללת נסיגה לג'יבריש וחוסר תקשורתיות - היפראקטיביות - ניתוק - טורטיות - במילים אחרות: הוא פשוט לא על הפלנטה הזו למשך יומיים. אותה התגובה בדיוק הוא עובר כאשר הוא מלקק סוכריה על מקל - אפילו אם מדובר בכמה ליקוקים בודדים (!), ואותו הדבר כשהוא אוכל סוכרית טופי או ביסלי! אני מדבר על כ-48 שעות (לפעמים יותר!) של נסיגה להתנהגות לא תקשורתית לחלוטין. כאילו הוא על סמים פסיכדליים - המבט שלו פשוט לא פה. אנחנו משערים שמדובר במיוחד בצבעי המאכל. למרות שאין לנו מושג מהם בדיוק החומרים שגורמים לתגובה הזו. גם ריח של דלק כמו שאמרתי. יכול להיות שגם ריח של דבק. בנוסף - כשהוא אוכל גזר או תפוחי אדמה למשל - הוא חווה רגרסיה דומה שנמשכת לרוב מעט זמן - כרבע שעה עד שעה. גם תפוח עץ לפעמים עושה תגובה דומה - או מיץ תפוזים סחוט. כשהוא מתמיד בדיאטה של דברים שטובים לו - הוא במצב די טוב. הבעיה שלא מעט דברים גורמים לו לרגרסיה כלשהי - אפילו קטנה. יש לזה קשר גם עם הערך הגליקמי - כמה שיותר גבוה כך הוא מושפע יותר לרעה. לגבי גלוטן - קשה לי להעריך בוודאות את ההשפעה של גלוטן עליו. לא עשינו מספיק נסיונות עדיין והעדפנו להשאיר את הגלוטן בחוץ. כשאכל לחם במשך כשבועיים לפני חודשיים בערך - היתה רגרסיה הדרגתית עד שהפסקנו אבל קשה לי לומר בביטחון שזה בגלל הגלוטן כי עוד דברים השתנו בו זמנית. מה שמצחיק הוא שאף אדם שפגשנו במשך הדרך - פסיכולוגים, פסיכיאטרים, נוירולוגים, יועצים, מורים, חונכים וכו' - אף אחד מהם לא ידע דבר על התופעות האלו - ומן הסתם חלקם גם לא לקחו את זה יותר מדי ברצינות. אני בטוח שיש עוד המון מה ללמוד ואני מאמין שיכול להיות שתוספים שונים יכולים לשפר את מצבו. אנזימים - גלוטתיון ועוד דברים שאני בטח לא יודע עליהם. עוד לא יצא לנו לנסות שום דבר מכל אלה. ואשמח לקבל המלצות אם מישהו חושב על משהו או התנסה בדברים דומים. בנוסף אם יש למישהו שאלות לגבי מה שסיפרתי - אשמח לענות. ירון

laura ashley

New member
מדהים. איזה מזל שהגעתם לאינפורמציה

ושפעלתם לפי ההמלצות ואיזה כייף שהילד משתפר ומצליח ללא תרופות. הלוואי שרק ימשיך ככה. לגבי שאר התוספים- למה באמת לא לתסף אותו בכל הפרוטוקול ?

razgalili

New member
לירון

מה לגבי מלח אפסום? יש סכוי טוב שהילד שלכם יגיב לזה בשיפור גדול. מה לגבי גלוטטיון, שקלתם?

brakertrax

New member
תודה לכולכם!

זה באמת מזל שהגענו לכאן. אגב, שכחתי להוסיף שגם מצב נפשי גורם לו לנסיגות קצרות דומות. זאת אומרת - אם קורה משהו עצוב או מבלבל. וגם במקרה של רעב - אם לא אכל בזמן. אני מרגיש צורך להעביר את האינפורמציה הזו לאנשים מסביבי שיש להם ילדים במצב דומה, אך לצערי נתקל לרוב בסקפטיות. לגבי התוספים - מה זה אומר לתסף בכל הפרוטוקול? לגבי גלותטיון - הזמנתי דרך האינטרנט לפני חודשיים ועדיין לא הגיע! OUT OF STOCK. אני צריך להתקשר אליהם שוב. לגבי המלח - מעניין. מה זה אמור לעשות? תודה, ירון

brakertrax

New member
טעות

סליחה - לא הזמנתי גלוטתיון דרך האינטרנט - הזמנתי פוספטידיל קולין שעוד לא הגיע כבר כמה חודשים..

יפיפון

New member
מה עם אבחון דרך קשתית העין

או אבחון בתדרים? מעניין אותי אם מישהו בפורום לקח את הילד/ה לאבחון אינדבידואלי שאמור לגלות רגישויות למזון וחומרים ובכך לחסוך את תהליך הניסוי והטעיה המייגע. אנחנו לוקחים את ילדנו בשבוע הבא לאבחון אירידיולוגי,כירולוגי שאמור לשפוך אור על רגישויות למזון וחוסרים. אשמח לשמוע אם מישהו התנסה בעניין ולחלוק רשמים אחרי האבחון.

../images/Emo45.gifאנחנו עשינו אבחון תדרים בביקום

וקיבלנו מידע אמין אפילו יותר מהמידע של מטמטריקס. למרות שחלק היה זהה. אגב, אני חושבת שהתוצאות בביקום אמינות, למרות שיש פה שחושבים אחרת. זה נתן לי אישור לגבי הדיאטה והיו רגישויותרציניות שלו שהופיעו שם ולא הופיעו בבדיקה של מטמטריקס. לדעתי אם הם היו בודקים בדם, גם IGE ולא רק IGG, היינו מקבלים תוצאות אמינות יותר.

brakertrax

New member
אבחון תדרים

אפשר לקבל עוד פרטים? מה בודקים? יש לינק? מס. טלפון? תודה!

razgalili

New member
אל תבזבז את הזמן

כל קשר בין הביקום לבין המציאות הוא מקרי בהחלט. זה לא מדע וזה לא רפואה. חבל על הזמן והכסף שלך, חבל על הבריאות של הילד. ביקום הוא נושא שחקרתי קצת (טרחתי לקרוא את הפרקים הרלוונטים בספר של מי שהמציא את זה). הגבוי היחיד שהוא מביא להמצאה שלו היא שהרעיון "נשמע לו הגיוני". יותר מזה, בעקבות לחץ פיזי מתון מחבר אני ניסיתי בזמנו ביקום לאוך כמה חודשים. המכשיר באופן קונסיסטנטי פיספס בעיות רפואיות בולטות וגדולות אצלי, ומצא שורה של בעיות דמיוניות. חבל על הכסף כבר אמרתי?

יש מכשור בבני ברק וירושלים ונסיון ש

הנסיון שלי מראה שזו דווקא התחלה טובה מאד להגדרת רגישויות. אני בהחלט ממליצה, וחושבת אחרת מרז-
מה לעשות, כל אחד ונסיונו הוא. בירושלים אפשר להשיג פרטים מיואב- מי שמכיר. יואב הוא מומחה בכיר בתחום הביו רפואי ועוסק בתחום כבר 15 שנה ועוד עבד עם רימלנד, הרבה לפני עידן האינטרנט. הוא בהחלט נעזר גם בביקום ובגישה הביו רפואית. אם תרצה, אשלח את פרטיו במסר. בבני ברק- מדובר בעקיבא אורצל. אין לי כאן טלפון, אך אפשר לעשות חיפוש מתקדם ולמצוא את פרטיו או להשיג ב-144. בהצלחה!

יפיפון

New member
תכנס לאתר של ד"ר יונה ליאור

www.natural-clinic.co.il אמנם הם כותבים שם גם על אבחון ממוחשב שזה הביקום אבל הם לא משתמשים בזה יותר.

../images/Emo31.gif מנסיוני

עשינו משהו דומה כמה פעמים והתוצאות אקראיות, מבלבלות ולא אמינות במיוחד. תמיד יהיה מי ש"יתנדב" לענות על הפנטזיה ולתת לך "בדיוק את מה שאת/ה צריכ/ה", ממניעים טובים או אחרים. איש הישר בעיניו יעשה, אבל שימי לב שכאשר את מערבבת כמה גישות התוצאה עשויה להשתנות. לטובה או לרעה.

יפיפון

New member
אירידיולוגיה נחשבת לאמינה ביותר

אנחנו הולכים לד"ר יונה ליאור שבעבר גם שילבה אבחון בביקום ואכן הגיעה למסקנה שיש טעויות לפעמים. לדבריה האירידיולוגיה מדוייקת ונותנת תמונה רחבה של האדם יותר מכל אמצעי אבחון אחר.

razgalili

New member
תרש ו לי להמליץ על גימטריה

בתור אמצעי שמדויק לא פחות מאירדולגיה וכירולוגיה.

razgalili

New member
קשתית עין? איבחון בתדרים?

הפורום הוא פורום טיפול בגישה ביו רפואית. אין קשר בין רפואה או מדע לבין אירידולוגיה, "רפואת" תדרים, ביקום או הומאופטיה. בעבר גילתי ענין רב בשיטת טיפול אלטרנטיביות (כמה מחברי הטובים ביותר הם מרפאים אלטרנטיבים) ואני מוכן לצורך הענין לפרט בכתב למה אף אחת מהשיטות הנ"ל לא תביא לשום תוצאות משמעותיות, איננה הגיונית, מנוגדת לכל מה שאנחנו יודעים על העולם והינן ביזבוז ענק של זמן וכסף. יפיפון יקר\ה - יש דרכים בטוחות בדוקות ומנוסות למצוא בדיוק למה הילד רגיש. מעבר לזה, ילד שסובל ממעיים חדירים יהיה רגיש די מהר לכל מה שניתן לו לאכול. עדיף לעשות דיאטת אלימינציה ורוטציה.

יפיפון

New member
אשמח אם תפרט לי על התנגדותך

לאירידיולוגיה. זה שהשיטה הביו רפואית מדויקת בדרכי האבחון שלה אינו אומר שלא ניתן לבדוק את האירידיולוגיה במדדים מדעיים ורפואיים. רפואת תדרים אכן שנויה במחלוקת אבל אירידיולוגיה,כירולוגיה וכו" הן שיטות אבחון אמינות,רחוקות ממיסטיקה ובעלות יכולת דיוק לגבי מצבו הפיזי והנפשי של האדם. יצאת מנקודת הנחה שלכל הילדים בספקטרום יש מעיים דליפים. אני מאמינה שאירידיולוגיה למשל יכולה לזהות אם אכן זה המצב של בני. מאחר ואתה מצוי גם בתחום הביו רפואי וגם האלטרנטיבי, אשמח שתפרט על התגדותך לאירידיולוגיה למשל.

למעלה