עדכון

naja

New member
כשאתה משתמש בדלי עם מים חמים.....

....כמה זמן אתה מאפשר לחולדות להיות במים?

רן333

New member
האמת היא שלא מדדתי את משך הזמן

שנדרש. אני נוגע בחולדה מדי פעם, דרך השקית, ומוציא אותה כשאני מרגיש שהיא הפשירה.

רן333

New member
עוד שתי הערות שיכולות לעזור:

1. לפני שמכניסים את השקית עם החולדה למים, רצוי לדאוג לכך שהשקית לא תכיל אוויר מסביב לחולדה. כלומר: רצוי שהשקית תיגע בחולדה מכל הצדדים. זה תורם להפשרה מהירה יותר. 2. אני מאמין שאם תכניס את החולדות למים כמו שהן, ללא שקית, ההפשרה תהיה עוד יותר מהירה. זאת מכיוון שהרטבת הפרווה מנטרלת את יכולת בידוד החום שלה. עם זאת, לחלק מהנחשים הרטבה כזו של הטרף עלולה להפריע. ואם משתמשים במצע שנוטה להידבק לטרף רטוב (כמו שבבי אורן, למשל) - אז נושא ההרטבה בכלל יורד מהפרק. (זו הסיבה העיקרית לכך שאני משתמש בשקית.)

yair lotan

New member
מה שאני עושה

מוציא את החולדות בבוקר לפני שאני הולך לאוניברסיטה ובערב שאני בא להאכיל הכל כבר מופשר ומוכן להאכלה...

naja

New member
זה כבר נשמע לי לא בריא.

אתה מדבר פה על 8-10 שעות. תהליכי הריקבון מתחילים עם ההפשרה, ובטמפרטורות מסויימות(בנחשיה זה יכול להגיע ל28-30) אחרי 8-10 שעות חולדות עכברים כבר מתחילים להסריח.

Itamar Levy12

New member
הנה כמה יתרונות

1)הוא לא תופס מקום. 2)הוא לא לוקח לך זמן יומיומי(שלהרבה אין) בגידול האכלה ניקוי וכו' 3)אתה לא תלוי באם ברחו/מתו/אכלו אחד את השני ו/או לנסוע להביא אתה הולך ויודע כמה מזון יש לך בכל זמן נתון פשוט מוציא מהמקפיא ומפשיר. 4)הקפאה הורגת טפילים שאולי יש למכרסם בעודו בחיים.

kingsnake

New member
אינני זוכר היכן שמעתי זאת אבל....

לפי הזכור לי לעכברים שלא עברו הקפאה יש יותר וויטמינים כי בהקפאה חלקם נפרדים ואז בהפשרה הם אינם חוזרים... אני מזכיר אני לא בטוח במה שאמרתי ואשמח לשמוע עוד חוות דעת...

לירון25

New member
שאלה שקשורה קצת:

שמעתי שאם מאכילים בטרף חי אז סביר להניח שהנחש יהיה יותר תוקפני בעתיד, ואילו האכלה בטרף מת הוא יהיה יותר רגוע. יש קשר בכלל?

מניסיון אישי שלי במתכדרים...

את הזכר שלי אני מאכיל שנתיים בעכברים חיים ועושה רושם שהוא יותר רגוע מעכבר מת וכנל לגבי הנקבה...היא הייתה תוקפנית בחודש וחצי הראשונים שלה אצלי וכשהיתרגלה לידיים נעשתה רגועה מאוד...דרך אגב הם מעולם לא נשכו אותי גם אם היו רעבים יותר או פחות.

yair lotan

New member
עם 8 שעות אין בעיה

החולדות אפילו עוד קרירות וממש לא מסריחות ( חוץ מהסירוחון הרגיל שלהן...) הבעיה מתחילה אם אתה שוכח שהוצאת חולדות להפשרה...

naja

New member
בדקתי את נושא ההפשרה.

עכברים בוגרים, בחדר בטמפרטורה של 28 מעלות, במרחק 10 ס"מ מרדיאטור-לקח להם כשעתיים כדי להפשיר.

למעלה