עדכון

spidergirl

New member
עדכון

הי, לא יודעת אם אתם זוכרים,כתבתי לכם לפני שבועיים שלושה על זה שיש לי טיקים ושאני משתמשת בריספרדל. בכל אופן, נזכרתי שזו לא הפעם הראשונה שיש לי טיקים כך שזה לא הריספרדל. שנית, שאלתי פסיכיאטר, טיקים בלתי הפיכים של ריספרדל הם ממינון גבוה (מעל 6 מ"ג) ומשימוש של שנים - כך שזה לא המקרה. השאלה שלי היא - מה ההבדל בין "סתם" טיקים לטיקים של טוראט? בתודה מראש, שחר

הלנה

New member
הי שחר

על פי ההגדרה, טיקים של טוראט, זה טיקים מוטוריים ולפחות טיק קולי אחד שנמשכים מעל שנה....ושההתרצות שלהם היא בגיל ההתבגרות.. אבל רצוי לבדוק. גם לי אגב היו טיקים כשהיתי ילדה והם עברו לי לפני גיל 10.

yakovs

New member
שחר היקרה.

"סתם טיקים" - זה "רק" תנועות לא רצוניות. אתה לא חי בתחושה שזה מפריע לך לתפקוד היומיומי הרגיל. טיקים של טוראט - זה חלק ממכלול של התנהגויות לא רצוניות. יכולות להתלוות לזה תופעות של "טקסים" שאתה מרגיש שאתה חייב לעשות, אתה מחליף את סוגי התנועות בתדירויות גבוהות, אתה מעתיק טיקים שראית אצל אחרים, ועוד שלל המצאות. זה מפריע לך ברמה זו או אחרת בתקשורת עם עצמך ועם הסביבה, ואז אתה מפתח דרכי התמודדויות שונות כדי בכל זאת לחיות בשלום עם עצמך. כך זה אצלי, ואולי אצל אחרים זה אחרת. אז מצאי את ההבדלים, תבחרי לך מה שמתאים לך וצאי לדרכך העליזה. בהצלחה!

למעלה