עדכון

איברים פנימיים

כבד עוף, כבד בקר, לבבות עוף. ירקות ירוקים: פלפל ירוק, פטרוזיליה. אני אחשוב על עוד.

ניתושית

New member
../images/Emo5.gifהכוונה לחלקים פנימיים,עדי

הצמרמורת עוד לא נרגעה לי

נכון, כבד הוא איבר פנימי עשיר בדם

שמכיל המון המון המון ברזל והרבה ויטמינים אחרים 3 אונקיות של כבד עוף או בקר מכילים 8 מ"ג ברזל 3 אונקיות של כבד עגל מכילים 14 מ"ג ברזל 3 אונקיות של כבד חזיר מכילים 25 מ"ג ברזל מומלץ עם בצל מטוגן ופירה ליד...

iris mom of two

New member
ירקות ירוקים כהים

כמו ברוקולי ותרד (זוכרים את פופאי). בשר אדום (אין תחליף לסטייק טוב כמקור לברזל, אבל המבורגר גם יעבוד). לילדים מעל שנתיים (או אם אין הסטוריה של אלרגיות וכדאי להיזהר) שקדים (כמובן שגם צריך להיזהר מחניקה). קיטניות כמו עדשים. בנוסף, תשאלי את הרופאה אם אפשר לערבב את הסירופ עם מיץ או רסק תפוחים ולהגיש.

שירה, הרבה מהסיריאל'ז מועשרים בברזל

כולל אלה שאינם מומתקים-עד-גועל למשל בחצי כוס צ'יריאוז או CHEX יש כ-4 מ"ג ברזל צימוקים הם מקור מצוין נוסף לברזל תבדקי את הרשימה הזו

Michal7

New member
מצטרפת להמלצה לגבי כבד קצוץ

(וכבד בכלל), כמו גם ירקות עליים ירוקים. כמו כן: פרות אדומים: תותים, דובדבנים וכד'. אם יש לך סוחט מיץ (JUICER) בבית, אני אוכל להציץ בספר המיצים של ד"ר (לא זוכרת את שמו), ולהקליד לך מתכון לטיפול באנמיה. מיכל פניקס, אריזונה

shiraharrison

New member
תודה לכולם, הוא מאוד בררן בכל מה

שקשור לטקסטורה, אם משהו רך,גושי, לא יודעת מה, הוא שם בפה וזורק את זה החוצה... אתמול הכנתי לו כבש והוא קצת אכל, כבד עוד לא ניסיתי אני אנסה היום. הרופאה אמרה לי לא לערבב את זה עם כלום. יש לנו סירופ שנקרא, Ferrous Sulfate Iron Supplement Drops אני עוד זוכרת את הזריקות שקיבלתי כשהייתי קטנה... אני מקווה שלשם לא נגיע. ןהאמת שטעמתי את הסירופ הזה ולדעתי זה ממש לא נורא, לא טעים בכלל אבל לא מגעיל. אבל זה משאיר טעם מטאלי למדיי בפה...

תבררי גם בבית מרקחת

לפעמים הרופא נותן הוראה לא מדוייקת - נסי לברר שוב לגבי הערבוב. תבררי בבית המרקחת או אפילו תקראי על העלון של המוצר הזה אם זה אפשרי לערבב אותו בתוך OZ אחד או שניים של שתיה או בתוך משהו שהוא אוכל. אני יודעת שאת האנטיביוטיקות שמאיה קיבלה היה אפשר, וגם את הסירופ ויטמינים עם ברזל שהיא מקבלת. לשמחתי לא היה צורך כי היא לוקחת יפה מאוד תרופות, אבל ליתר בטחון ביררתי והסתבר לי שכן. אגב, למאיה יש המוגלובין שנחשב מעט נמוך אצל תינוקות (10.3) וגם ליובל היה בגיל הזה, ושתיהן קיבלו את הויטמין הזה בהמלצת הרופא. זה נקרא POLY-VI-SOL WITH IRON והוא מכיל 10MG ברזל ועוד את כל הויטמינים שצריך בנוסף לזה. אולי הטעם של זה יהיה פחות נוראי לקייסי? את זה אמרו לי שכן אפשר לערבב. אגב, קטניות ובמיוחד עדשים (LENTIL) עשירים מאוד בברזל, וכן גם אוכמניות.

dedaniel

New member
../images/Emo140.gifהי מיכל

זוכרת שכתבת על MSG במוצרים של Boca ?! מאז התחלתי לשים לב לזה וזה מדהים בכמה מוצרים יש MSG .מה שרציתי לשאול אותך זה אם גם במוצרים האורגניים של BOCA יש MSG?

Michal7

New member
יש לבוקה מוצרים אורגניים?

וואללה לא יודעת. אבל אם ראית מוצרים שכאלה, פשוט תסתכלי על התווית המפרטת את המרכיבים. במאמרים שסיפקתי מצוינים השמות השונים מאחריהם מסתתר ה-MSG. רק בריאות!
מיכל פניקס, אריזונה

SweetHoney

New member
דייסה לא תמיד עוזרת...

עם גאיה יש לנו היסטוריה של ענייני משקל, יש לה גרף משלה מתחת לכולם. היום היא בת 13 חודשים ושוקלת 7.080 ק"ג (היא נולדה 6.100ק"ג). היא קיבלה דייסות, תוספות של אבקת כלוריות במזון ומה לא?! בכלל בחצי שנה אחרונה היא אוכלת המון והההההכל - ועדיין לא כל-כך רואים הבדל במשקל... כמו שאמרתי יש לה את הקצב שלה, על הגרף הפרטי שלה וזהו. היא מאוד ערנית, כמעט הולכת בעצמה, מקשקשת בלי סוף, חברותית , חייכנית - אבל פיצפונת! אל תכנסי למערבולת הזו סביב המשקל והאוכל, לא צריך להיות אדישים ... אבל גם לא לתת לזה משקל כבד מידי - אותי זה הביא לסף התמוטטות. כל עוד שהיא מתקדמת יפה מבחינה מוטורית הכל בסדר. אנחנו עדיין תחת השגחת מומחה, אבל עם כל הבדיקות שעשו לה עדיין לא מצאו כלום!

למעלה