עדכון...

כרוביד

New member
עדכון...

אז היינו אצל פרופ' אמיר, שקצת סיבך אותנו..
אז ככה, למי שיש כח לפרטים הקטנים:
יש ערך בבדיקת ה-CMV שמראה פחות או יותר על טווח הזמן שבו נדבקתי במחלה. זה ערך חשוב, כי ככל שזמן ההדבקה רחוק יותר, כך הסיכוי של העובר להידבק - קטנים יותר. הערך הזה נקרא AVIDITY. כל הרופאים שהתייעצתי איתם עד כה הסתכלו על הערך הזה מתוך טווח סטנדרטי שאם את מעל 45 כנראה שההדבקה היא ישנה יחסית. הערך שלי הוא 29, כלומר, בשלושה חודשים האחרונים. כלומר, סביב תחילת ההריון, כלומר, הכי לא מה שהיינו רוצים...
פרופ' אמיר טוען שלכל מעבדה יש טווח משלה, ולפי דברים שהיו כתובים באותיות הקטנות מתחת לתוצאות בדיקות הדם, לא ברור לו אם 29 זה הערך הגבוה או שכרגיל, בבינוני, שאומר מה שכולם אומרים - בשלושה חודשים אחרונים. אם בכל זאת זה ערך גבוה, אז אחוזים שהעובר נדבק יורדים לחמישה, וזה כבר סיפור קצת אחר.
אני מקווה שאני מסבירה כמו שצריך, כי אני מודה שאני לא בטוחה שהבנתי לגמרי עד הסוף, למרות ששאלתי אותו איזה שבע פעמים עד שהתפדחתי כליל..
בכל מקרה, הוא שלח אותנו למעבדה לברר מה הטווח שלהם, מה הערך הגבוה, הנמוך והביניים. במעבדה מסרו לי אחר כבוד שהם לא מוסרים נתונים כאלה למטופלים, אלא רק לרופאים והעבירו ביקורת על כך שהוא שלח אותנו לעשות זאת. לא הועילו תחנוניי בקול ענות חלושה... השארתי הודעה אצל פרופ' אמיר במשיבון והתחלתי לתהות על כל הענין שהתחיל להראות לי קצת תמוה.
אז בעצם אנחנו באותו מקום כרגע, עד שהפרופ' יחזור אלינו. הבטן כבר מתחילה לצאת לי, הבחילות מתחילות לעבור לי ואני כבר ממש רוצה להגיע להכרעה..........

הוא דיבר אתכם גם על בדיקות בשיטות שונות

באיזה שבוע הריון עשית את הבדיקה שהראתה AVIDITY של 29?

למעבדות שונות שיטות שונות (גם לבדיקת IgG IgM) ולפעמים ניתן לקחת את דגימת הדם ממעבדה אחת ולהריץ גם במעבדה אחרת.

האם יש לך איזה שהיא בדיקת דם ממש מראשית ההריון (לאו דווקא CMV)? אם זה מן הסוג שהמעבדה שומרת, ניתן גם להריץ את זה ולקבל תמונת מצב ברורה יותר.

מקווה איתך לתשובות מהירות ואמינות כדי שתוכלו לקבל החלטה.

tym10

New member
מתפללת בשבילך

שתקבלי תשובות מוחלטות ותהיי שלמה עם מה שתבחרי.

פיקוס123

New member
שלחתי לך מסר

תהיי חזקה, תעשי מה שטוב לך ובעלך ולשושו. זו החלטה קשה, מאוד קשה. אבל היא שלכם ורק שלכם.

שבת שלום צילה

צר לי שעוד לא קיבלתם תשובות..

ומקווה שהרופא ישיג את המידע מהמעבדה.

מקווה לתשובות מעודדות.
חיבוקים ענקיים!
מכירה מאוד את התחושה האיומה הזאת. של להיות תלוי באוויר עם עובר שלא יודעים מה עתידו.
אם את צריכה תמיכה, אני פה!

אורטל OSE

New member
ההסבר היה מצוין ודווקא התשובה שלו נשמעת

לי מאוד הגיונית. הוא רוצה להבין את הסכנות ואת האחוזים של הסכנות.
אין לי ספק שהוא ייתן לכם תשובה בהקדם.

תחזיקי מעמד ותמשיכי לעדכן!

למעלה