עדכון

עדכון

מסתבר שחמותי כועסת עליי בגלל שאני מתעקשת שדברים יהיו בדרך שלי ולא שלה. הסברתי לבעלי שאני כל הזמן צריכה לעמוד על שלי ולהתעקש בעיקר מולה שגם הדרך שלנו נכונה, ולא משנה מה זה יהיה. אנחנו נראה כמו מפגרים אם פעם אחת נתעקש על דבר שחשוב לנו, ובפעם השנייה ניתן לאחר לעשות מה שבא לו. בעלי אמר כי הדיבור של אימא שלו הוא כזה חפיפניק שנראה כאילו היא מזלזלת במי שהיא מדברת איתו, אבל הא מפנימה. אמרתי לו שדיבור כזה לא מתאים לי. לא נעים לי לשבת מול אדם מבוגר ולשמוע זלזול בקול, גם אם אין שום כוונה. היא יודעת שאין לה טקט, וזה פשוט לא נעים. הפתרון שמצאנו לעכשיו שהיא תראה את הנכדה רק שבעלי נמצא שם. אני והיא לא מתראות יותר מידי, ובטח הבנתם לא מחליפות הרבה מילים. לא נעים לי המצב ואני באמת מקווה שהוא ישתנה.

mykal

New member
זו דרך בינים נוחה לך, כרגע,

אני לא בטוחה שהיא נכונה לאורך זמן.
כי את בעצם נותנת לגיטימציה לבעלך, לתת לאמא שלו לנהל אותו ואת הבת שלכם.
אז בינתיים היא קטנה, אבל עוד קצת, חמותך, חוסר טאקט
תרשה לעצמה לפלוט משפטים נגדך--בצורת גידולה,
והילדה תשמע וזה לא נכון.
חוץ מזה בעלך השיג את 'סינורה של אמא' ברשות שלך.
את יכולה לומר לו שילך, אבל בלי הילדה.
את לא משתכנעת שאת צריכה עזרה ב'לחנך' את בעלך לעצמאות ולהערכה אליך.
(ולא את לא מצליחה ולא תצליחי צריך גוף חיצוני, ואני במקומך הייתי מתעקשת על זה)
אני לא רואה שבעדכון שכתבת פתרת משהו מהבעיה, בעיני את מחמירה ומחריפה אותה.

EcoT

New member
מסכימה שלא פתרת את הבעיה

אבל אני רואה את זה מכיוון אחר

את לא פתרת את הבעיה פשוט הכרזת אוטונומיה, הכוח אצלך "כוח אמא" ואת צודקת והיא לא ולכן יש הגבלות וזכויות ביקור.

גם לא נשמע שהחלטתם על דרך משותפת ממה שכתבת - "את החלטת", " את אמרת", את הסברת" לבעלך ולא דובר שם על כל דו שיח בינכם.
אז זהו לקחת את הכוח ניצחת הדרך שלך קובעת, יופי לך! יש לך בעל שהוא בסינר של אמא ובמקום לגרום לו להיות בזגיות ואבא את ממשיכה בתהליך אצלכם...

יש לך חמות בהגבלת זכויות ביקור של סבתא שאולי אם תקשיבי תוכלי ללמוד משהו וגם אם לא עדין תוכלי ללמוד משהו, החמות הזאת עכשיו ממורמרת מה שיביא אותה עוד יותר לבקר את הדרך שלך (לא שלכם). במקום להפוך אותה להיות בת ברית הפכת אותה לאויבת- פיתרון נפלא!

EcoT

New member
כי הסכמתי איתך עקרונית אבל בלו יכולה לשנות |4

mykal

New member
הכל בסדר, רק רציתי ש-ר' תקרא.

כדאי לכל אחד שמתייעץ פה

לקרוא את הדיון כולו ולא רק את מה שעונים לו ישירות.
יש לנו נטיה לדבר על אנשים פה "מאחורי הגב" ולדון בהם. זה גם תגובות שאפשר לשאוב מהם לא מעט לפעמים.

קראתי את השורה הראשונה וצחקתי

את כועסת כי היא מתעקשת שהכל יהיה בדרך שלה. היא כועסת כי את מתעקשת שהכל יהיה בדרך שלך...
והצביעות שלה מגוכחת. אני היתי בפירוש מצמידה אותה לקיר ואומרת לה את זה - זו הילדה שלי אז כן, אני מתעקשת שדברים יעשו בדרך שלי. אני פתוחה להצעות, אבל אני זו שבסוף אחליט אם להענות להצעה או להמשיך בדרך המקורית.

יש הבדל מאוד גדול בין טקט לבין זלזול.
אנשים שמזלזלים בך יכולים להיות מלאי טקט ולהגיד את הדברים שלהם בכוונה עצומה - בטון מזלזל.

ועכשיו השאלה לגבי הפתרון שמצאתם - האם בעלך כן מסוגל לעמוד מולה,או שכאשר הוא יפגש איתה באחד על אחד עם הילדה כל החוקים שלך יעופו לפח והיא תעשה מה שהיא רוצה (אם זה יהיה כך הפתרון הזה יהיה אידאלי עבורה, לא עבורך והיא תנסה להנציח אותו)

למעלה