"כמו אצל כולם" עאלק. ושאלת ../images/Emo163.gif
(היום תורי לשחק): למה לקח לך עד שבוע 35 כדי שהמיילדות יקבלו אותך? זה לא מאוד מקובל אצלן לבצע מעקב הריון כמו שאני עושה פה? או שזה בגלל הסיטואציה שנקלעת אליה עם הלידה של בילבי... אני פשוט עושה מעקב אצלן כ----ל ההריון, למעט פגישה אחת במרפאה אחרת שמשם ברחתי כל עוד נפשי בי. כלומר - בערך משבוע 8 אני איתן. ואפרופו סקציות ואחוזים - כשאמי ביקרה אותי והלכה איתי למיילדת, דיברנו בין השאר על שכיחות גבוהה יותר של לידות בית במקומות אחרים בעולם למשל ארצות סקנדינביה, שם יולדים הרבה בבית והלידות בטוחות וטובות ואחוזי הקיסריים נמוכים מאוד. המיילדת סיפרה לנו שהרבה אנשים טוענים ש"שמה כל הנשים ויקינגיות, גדולות ובעלות אגן רחב, זה לא חוכמה" אבל זה ממש לא נכון. כי יש ערים גדולות וממש בינלאומיות, בהן מהגרות קטנטנות וצרות מסין יולדות תינוקות של בעלים בלונדים ענקיים בלי שום בעיה. זה הכל עניין של גישה ומקובלויות. אם מקובל להניח אישה ללדת כפי שהיא צריכה, או לדעת להנחות אותה בתנוחות מתאימות ללידה הספציפית שלה (למשל אם היא קטנה ויש לה תינוק גדול) במקום להשכיב אותה על הגב ולתקוע לה מחטים, אז היא תלד ולא תזדקק לניתוחים. אני לא זוכרת בדיוק מה האחוזים שהיא אמרה לי אבל זה בטוח היה בספרה בודדת.