עדכון

איתנים3

New member
עדכון../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

היי לכולן, חזרתי מUS אצל ד"ר ברגבל בתה"ש. הממצאים שהוא מצא הם דווקא בשלפוחית השתן ובנרתיק, הכוונה לאנדומטריוזיס (ולא בין הרקטום לוויגניה). מעי רגיז ושלפוחית רגיזה.. לא כל כך הבנתי מה זה אומר..? מעי רגיז די מובן לפי תופעת הגזים הקשה אבל האם זה מצריך טיפול מסויים? הכאבים שלי הם כאבי תופת באגן , לא כל כך הבנתי איך הנרתיק קשור לאגן, האם יכול להיות שרק הניתוח יראו משהו באגן?? אי אפשר לבדוק את האגן בדרך כלשהי? אגב, חשוב לציין שהשארתי פיקדון (צ'ק) כל סכום הבדיקה והזמן שנתנו לי על מנת להשיג טופס 17 הוא חודש בלבד ולא שלושה חודשים, אמרו שזה חוק שיצא לפני שלושה חודשים. הגלולות הרצופות הקטינו את גודל הממצא :) , דבר נוסף משמח הוא לפני דברי ד"ר ברגבל אין סיכון למעי בזמן הניתוח. אשמח לתשובות האם מישהי יודעת... תודה :)

וולקאם למועדון

המעי הרגיז
את נמצאת בחברה טובה
. גם אצלי בארגבל איבחן מעי רגיז. הוא לא הציע לך טיפול? ישנו טיפול בכדורים וגם פיזיוטרפיה לרצפת האגן. לי הוא אמר לחזור 3 חודשים לאחר הניתוח ולהתחיל טיפול, לא חזרתי אליו כי אני מנסה להכנס להריון וטיפול במעי רגיז והריון לא הולכים ביחד. אם הוא אמר לך שיש מוקד בשלפוחית אז אני לא מבינה למה הוא אמר שיש לך שלפוחית רגיזה? הרי אם יש שם מוקד הוא מן הסתם גורם לכל הבעיות. האם ראו משהו בשלפוחית בUS? האם עשית US כליות ושלפוחית? לגבי הנרתיק והאגן, בהחלט יכול להיות שהמוקד בנרתיק מקרין לאגן ואז יש כאבים, בדיוק כמו שרבות מאיתנו סובלות מכאבים ברגל בזמן מחזור, הרי אין לנו מוקד ברגל פשוט אחד המוקדים מקרין את הכאב לרגל. מה שנראה לי יותר הגיוני זה שיש לך הידבקויות באגן או יכול להיות אפילו מוקדים נוספים הגורמים לכאב. אי אפשר לראות הכל בUS, רק בלפרוסקופיה ניתן לראות איפה בדיוק יש מוקדים והידבקויות. הכוונה שאין סיכון למעי בניתוח היא שאין כנראה מעורבות מעי ואז הניתוח נחשב יותר קל וזה טוב.

איתנים3

New member
תודה מייקולולי ../images/Emo13.gif

כן הוא אכן הציע טיפול ,ביקש לחזור אליו אחרי הניתוח. ב US כליות ושתן לא מצאו דבר ...הבדיקה אצל בארגבל היתה 50 דקות... ארוכות.. לקח זמן עד שמצא. בעוד שבועיים תור נוסף ,סיכום הממצאים לפני ניתוח. אני חושבת שהוא אמר שלפוחית רגיזה עקב דלקות חוזרת בשתן ובכל האגן כל פעם מחדש, ובכלל השתן שלי תמיד מוזר ויוצא בעצבים
התזונה שלך השתנתה בגלל המעי הרגיז?? מצריך משהו ספציפי? בהצלחה עם ההריון, בשורות טובות טובות

אין ספק שאם הייתי משנה

את התזונה היה שיפור, אולי קל אבל בטוחה שהיה שיפור. אבל לא, עדיין לא ניסיתי לשנות תוזנה, אבל מעגבניות אני כבר כמה שנים נמנעת כי אח"כ המעי שלי ממש משתגע. כן, הבדיקה אצל בארגבל ארוכה מאוד, אבל הרבה פחות נוראית ממה שמתארים לפני, נכון?
על האיחולים.

איתנים3

New member
גם אני לא אוכלת

עגבניות , לא מתה על הטעם.. וכנראה טוב שכך
לגבי הבדיקה, הוא בהחלט רופא רגיש ומרגיע, אבל אני לא כל כך מוצלחת בבדיקות האינטימיות האלה כך שהיום לא הייתי משהו...אבל העיקר שמאחוריי.. תמיד איחולים טובים
עכשיו אני אתחיל לפעול בקדחתנות עם הטופס 17.. אחלי לי בהצלחה...

nira7up

New member
עגבניות גורמות לחומציות

ולכן הן עלולות לגרום אי נוחות, אני לא אוכלת אותן טריות, מכינה מהן מיץ ומבשלת. בבישול עגבניות, הליקופאן מתחזק הוא המרכיב נוגד חימצון טוב למניעת סרטן טוב, לדם ועוד... ואחרי בישול עם תיבול טוב הטעם נהדר לימונדה טרייה גם טובה לנו, כי היא מפחיתה דימומים וזה טוב בימי מחזור ובכלל כויטמין c

זואילי

New member
הי איתנים

תמיד המילה "רגיז" מעלה פה תגובות "רגיזות"
(יש כמה שירשורים על זה כאן, היסטוריים). ולמרות שמדובר בבארגבל שהוא יקיר הפורום, עדיין כשהוא אומר מעי רגיז או שלפוחית רגיזה אז זה די באויר. לפעמים באמת בגלל אנדו במעיים או בשלפוחית (או בשניהם) אז זה גורם לשלל תופעות שבמקום להגיד עליהם שזה אנדו, הוא אומר XXX רגיז. ובסופו של דבר התופעות לכשלעצמן אם נבודד אותן רגע, די מזכירות אבחנת XXX רגיז. אבל אם בניתוח נמצא שיש מוקדים באיזורים הנ"ל - אז אפשר להתרגז בצדק על האנדו
בקיצור, עוד לא נתנו שם כולל לתופעות אנדו בתחת או באינסטלציה. אולי אנחנו פה נעלה אופציות לשמות...
לי יש והיו מעורבויות מעיים ושלפוחית. מה שעשיתי - ביופידבק לריצפת האגן (בארגבל הפנה אותי) - ולמדתי לזהות ולהפעיל שרירים עמוקים/טבעתיים. (שליטה בגוף, זה מה שזה נותן). בנוסף - הוא רשם לי 2 סוגי כדורים שלקחתי באהבה גדולה המון המון זמן והם סידרו לי את ה"מעי הרגיז". וגם - כשעשיתי דיקור אז זה השפיע לי מעולה על ענייני הבטן. תזונה כמובן זה חשוב ויש לי תפריט/דיאטה שהרכיבה לי לפני כמה שנים תזונאית ומאכלים שזיהיתי שעושים לי לא טוב - הורדתי. טוב לשמוע שהגלולות הקטינו ממצא! בתור פריקית של דיכויים מכל הסוגים, אני שמחה לשמוע על כל ערך מוסף לדיכוי. גם לי דיכוי עזר להקטנת והיעלמות כל מיני מוקדים. אחלה!

איתנים3

New member
היי זואלי

אני עושה פילאטיס שלוש פעמים בשבוע, עובדים המון המון על תנועתיות האגן, שליטה בו ושליטה על הסוגריים. לפי מה שבארגבל אמר השליטה שלי בסוגריים תקינה :) , מה שהיה מוזר ותודה שענית לי זה שהוא לא קישר כלום לאנדו ובעצם רק הוסיף על,לפי דבריו, מצא מוקד אנדו בנרתיק/שלפוחית ובנוסף שלפוחית רגיזה ומעי רגיז. אמרתי לו על הגזים (במעלית בלבד) והוא לא כל כך התייחס לזה. הוא ביקש שאסיים ניתוח ואחזור אליו להמשך טיפול. דיקור הכוונה לדיקור סיני? אין לי כלל ניסיון בזה רק יודעת שמשתמשים במחטים.. התזונה שלי בשנים האחרונות יותר מבוקרת (מאז הטיפול בהפטיטיס C) , אך חזרתי לאכול בעיקר גבינות... עדיין לא הצלחתי להפחית (כמעט רוב מה שאני אוכלת), כל הזמן! אבקש תזונאית אולי זה יעזור. האם הגלולות או האנדו או המעיים או השלפוחית גורמים לנפיחות תמידית? אני נפוחה סביב האגן כל הזמן , הבגדים לוחצים ... המשקל לא עלה פשוט נפיחות מעיקה. יש קשר לכאבי ראש? מילאתי שאלון על זה ואני אכן סובלת לאחרונה מכאבי ראש מטורפים..
חייבת להגיד שמרוב שהייתי לחוצה מהבדיקה הלא נעימה אצל ד"ר בארגבל נתפסו לי כל השרירים באזור הישבן והרגליים.. תודה לך זואילי
שלא אשכח, יש לי יום שני פגישה נוספת עם הרופא נשים שלי על מנת להשיג טופס 17 במידה ולא אקבל אגש למחוז וגם אכתוב מכתב, אבקש עזרתך כשאגיע לזה.. בריאות לנו

זואילי

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

גם אני עושה פילאטיס פעמיים בשבוע ומתה על זה. אבל לא ריצפה, אלא מכשירים. כיף אמיתי. בארגבל אף פעם לא מייחס חשיבות יתר לגזים ואף אומר שזה טבעי (לא! זה בא ממכונה!) ואין צורך להתבייש בכך. (בסדר. שנייה...). דיקור - אכן התכוונתי לדיקור סיני. לתזונאית שלי הלכתי דרך קופ"ח והתזונה שבנינו ממש לא הייתה קשורה לתזונה המומלצת לאנדו. אבל הכל אותו דבר... תראי, עם הנפיחות כבר מזמן הבנתי שאין לי מה לעשות והפסקתי לחפש מאין זה מגיע. תוסיפי לזה טיפולי פוריות ו 10 קילו שהצלחתי לעלות במסגרתם - בסוף אין ממש ברירה אלא לקבל את הנפיחות הזאת. אני עושה מספיק ספורט ואוכלת בריא כדי לדעת שאני עושה הכל כדי לצמצם נפחים. מה שיורד יורד. מה שנשאר - זה מה יש. מכאבי ראש תמיד סבלתי מגיל צעיר. בעיקר סביב ביוץ ווסת וגם על דיכוי כשהתאריכים האלה "מגיעים". מקווה שיאשרו לך הכל. אני פה אם צריך

זואילי

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

פתאום חשבתי על זה - גזים במעלית בלבד
אוי אוי אני נקרעת פה עם עצמי מדברים שאני מתה לכתוב ומתאפקת

איתנים3

New member
בטח שאפשר הסבר../images/Emo13.gif

הכוונה היא שאני סובלת מגזים במעלית... רק דרך הגרון.. גרפסים מעצבנים!!!!!!!!!!!!!!!
בדיוק שאלתי אותך שאלה בהמשך לגבי הניתוחים שלך..

../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

שתהי בריאה
לא הייתי מנחשת לעולם
ממליצה לך לגשת לרופא גסטרו ולעשות בדיקת גסטרוסקופיה, מהפתח של המעלית
, אולי יש לך חיידק, אולי בקע בסרעפת ואולי אפילו סתם דלקת. אבל כדאי לבדוק וזה ממש לא נשמע לי קשור לאנדו' ויכול להיות שאחד מהכדורים סותרי החומצה כגון אומפרדקס, לוסק יעזרו לך.

למעלה