עדכון

איתנים3

New member
עדכון ../images/Emo201.gif

שבת שלום לכולכן יקרות, הייתי אצל קאופמן, היה מבלבל.. אחרי בדיקה ידנית (כמובן לא נעימה) הוא מצא את המוקד המדובר, בין הרקטום לנרתיק. אמר פחות או יותר אם אותם הדברים כמו בתל השומר.. לא מומלץ לעבור ניתוח בגלל המיקום של המוקד, התערבות של מעי וכו'.. לגבי הריון, שאלתי אם אפשר להפסיק גלולות על מנת לנסות טבעי ,הוא אמר שלא כדאי בגלל שלדעתו ישנן הידבקויות נוספות ושרוב הסיכויים שגם השחלות לא משהו.. בהמשך צריכה לעבור US שחלות. בגלל ההריון מחוץ לרחם שהיה לי לפני 10 שנים, ישנה צלקת בחצוצרה השמאלית, מה שעלול לגרום שוב להריון חוץ ריחמי.. והסיכויים לכך גדולים. עברנו לדבר על הפריה חוץ גופית .. בנות תסלחו לי על הבורות אבל אין לי כך כך מושג מה זה אומר.. אני קוראת כל הזמן את מה שאתן כותבות אבל לא ממש מבינה.. הוא הוסיף שתוך כדי תהליך ההפריה יכולה להיות החמרה באנדו' וכאבים וכמובן תופעות לוואי של גיל הבלות.. האם לכולן יש תופעות כאלה? כאבים? הרי מזריקים הורמונים לא? האם כדאי בכל זאת ניתוח ואז לנסות טבעי? אני מנסה למצוא הגיון? ואם השגנו הריון מה אחר כך? אני לא כל כך יודעת מה לחשוב ומה לעשות? אם לא ימצאו ממצא בשחלות אז התהליך משתנה? הוא אמר שהתמונה לא נראית טוב. אני בתל השומר בסוף החודש, יש שאלות שנראה לכן שאני צריכה לשאול? לגבי תזונאית - מסרו בחיפה שבקרוב תהיה. תודה יקרות

זואילי

New member
הי איתנים ../images/Emo140.gif

אני חושבת אבל זו רק דעתי כמובן, שכדאי שתישארי עם הגלולות עד לסיום כל הבירורים עד שתדעי לאן פנייך מועדות. את יכולה לקרוא המון המון חומר על הפרייה חוץ גופית בפורום פוריות כדי להבין מה זה בדיוק. האמיני לי שככה למדתי הרבה מאוד. אמנם זה קצת כמו ללמוד לתיאוריה לפני שלומדים נהיגה... אבל לפחות זה נותן לך הזדמנות להכיר את המונחים ולהבין בגדול מה זה ואיך זה הולך. אכן יכולה להיות החמרה בזמן טיפולי IVF בדיוק בגלל הזרקת ההורמונים כי הם מעוררים ומלבים את האנדו. זה המחיר שעלינו לשלם אם אנחנו רוצות להרות בצורה זו... תראי, אני ויתרתי מזמן על הרעיון של הריון בצורה הטבעית, כשגיליתי את החצוצרה הסתומה שלי, וממש העדפתי לא לבזבז את זמני ומכשפותיי בהזרעות (הכי קרוב לי ל"טבעי" כי אין לי בנזוג...). אז התחלתי ישר מ IVF. תופעות של גיל הבלות זה בגלל הדקפפטיל (או דומיו) שנותנים כחלק מהפרוטוקול (תוכנית הטיפול) - רבות מאיתנו גם בלי טיפולי פוריות חוות את התופעות (וחלק לא חוות אותן, זה הרי מאוד אינדיבידואלי) בגלל דיכוי ממושך רק בשביל לשמור על האנדו שלא יתפרע. דרך אגב, לא כל אנדואית חווה כאבים בזמן הגירוי ההורמונלי. גם זה מאוד מאוד אינדיבידואלי. אני חושבת שאם לא הצלחת להרות טבעי עד עכשיו וניסית מעל לשנה... אז כדאי להתחיל "לקבל" את האופציה של הריון דרך IVF. עם כל הצער, באסה, אכזבה, פחד וכו'. ומה יקרה אחרי ההריון והלידה? יש פה אימהות. אנדואיות. שורדות. יש ברירה? בIVF את יכולה לראות אם השחלות מגיבות לגירוי ההורמונלי, ניתן לבדוק את איכות הביציות והעוברים, ולקוות לטוב
אני חושבת שקיבלת דעה אחת מקאופמן, והכיוון שלו הוא IVF ללא ניתוח. תשמעי מה יציעו לך בתה"ש ולדעתי חשוב להזכיר את העניין של ההריון החוץ רחמי ומה הסיכויים שזה יקרה שוב. תחזיקי מעמד

למעלה