עדכון - תרגום ה-Web Enhancements

M R T

New member
עדכון - תרגום ה-Web Enhancements

היי, כפי שאתם זוכרים, שאלתי אתכם לפני כמה ימים בקשר לתרגומים של ווב אנהנסמנטס לעברית. אז פניתי גם לכ"כ וגם למכשפי החוף, ומכ"כ לא קיבלתי תשובה, אבל קיבלתי אישור ממכשפי החוף לפרסם את התרגומים כראות עיניי. עכשיו, יש לי בעיה: אני לא רוצה סתם לבנות ולתחזק אתר בשביל זה, אז אולי יש לכם הצעות לאיזה אתר מ"ת ישראלי שיהיה מעוניין לאחסן את החומרים? יש לי כבר כמה דברים מוכנים, ואני מקווה שבעתיד יהיו לי עוד דברים.

מירטל

New member
אההמממ...

הייתי שולחת אותך לתעשיה הגובלינית ( ננסק נתן לך את הלינק), אבל לאור ההתלהבות הגדולה שננסק הפגין כלפי הרעיון של התרגום, הייתי חושבת שאולי כדאי לחשוב פעמיים לפני שאתה בוחר לפרסם את הדברים באתר שהוא חבר בו. אני הייתי ממליצה על לפנות לאורק, יש להם אתר ומקום לתוספים. אם אתה רוצה לצור קשר עם חברי הפורום ששיכים לאתרים האלה: ננסק ופרנהייט שייכים לתעשיה הגובלינית, אגמיוס וביצת דרקון קטנה בקשר לאורק.

DDN

New member
למה לדבר סרה?

הבחור שאל שאלה על חוקיות של דבר מסויים, ננסק ענה לו תשובה, שבאותו רגע חשב לנכונה ואחרי כן תיקן את עצמו. מכאן ועד לומר משהו כמו "לאור ההתלהבות הגדולה שננסק הפגין כלפי הרעיון של התרגום.. . . ." יש מרחק שמיים וארץ.

יש המון אתרים

ואם אתה רוצה להגיע למקסימום חשיפה, אתה יכול לפרסם בכמה מהם הו זמנית - זו לא חתונה קתולית הרי, וכולם מרוויחים - האתר מרוויח גולשים שנכנסים לקרוא את החומר שלך, ואתה מרוויח חשיפה רחבה יותר. מה עומד לרשותך? האורק (www.the-orc.com) - האתר הזה הוא קודם כל מגזין שמתעדכן כל חודש (וגם אני מפרסם שם מאמרים חודשיים) אבל יש בו גם מחלקת הורדות ומשאבים (ופורומים, ועוד כמה דברים נחמדים). יתרון: יש אנשים שנכנסים כל חודש לאתר לקרוא את העיתון, שעשויים להתעניין בחומר שלך, במיוחד עם תכתוב כתבה קצרה על הנושא. הפונדק (www.pundak.co.il) - באתר הזה יש חנות למוצרי משחקי תפקידים במחירים סבירים יחסית, ופורומים שמשותפים לו ולכוכבי כסף, שבמידה מסויימת משמשים לתמיכת לקוחות (שאלות שנשאלות שם מגיעות בדרך כלל ישר למשווק או למתרגמים) גם שם יש פורטל ומחלקת משאבים. היתרון: אתר עם תעבורה די גבוהה של אנשים שספציפית מתעניינים במו"ד. יצורי רשת (www.web-creatures.net) פורטל די עמוס של משחקי תפקידים, בו מודגש בעיקר הפן הקהילתי - יש שם הכל מהכל, אבל בממשק קצת מעצבן לטעמי - פורומים, הורדות וכו'. מי שירצה להוריד משם את החומר שלך יצטרך להרשם לאתר, מה שעשוי להרתיע חלק מהאנשים, וכדאי לזכור שלפחות בעבר האתר "נהנה" ממוניטין ירוד מאוד בכל הנוגע לשמירה על זכויות יוצרים. יתרון: אתר די ותיק ומוכר. התעשיה הגובלינית (www.goblinindustry.co.il) אתר שהוקם למטרה שאתה מדבר עליה - הפצת תוכן משחק חינמי למו"ד. לא עודכן כבר המון זמן, אבל עושה בערך מה שאתה מנסה לעשות. בעלי האתר אף נחשבים לברי-סמכא בכל הקשור לרשיונות ההפצה של ויזארדס. יתרון: מוכר כמאגר מידע מהסוג שאתה מנסה לספק - מי שמחפש ספציפית תוספות חוקים למו"ד מגיע לשם במוקדם או במאוחר. העמותה לקידום משחקי תפקידים (www.roleplay.org.il) מכונה גם העמותה לקידום קהילת העמותה. האתר עצמו לא מעודכן במיוחד פרט לעיתון שמתפרסם מידי חודש, ומוכר יותר בזכות מעורבות הגוף לו הוא שייך בארגון כנסי "ביגור" ושאר אירועים, וב"פורומים הכחולים", שמהווים את החלר העיקרי באתר, ונודעו לשמצה כקבוצת דיון מאוד "פרטית" שמתמקדת קודם כל בבראנז'ה ורק אח"כ במשחקי תפקידים. יתרון: גוף ממוסד ומוכר, והאתר אולי הותיק והידוע יותר. אלו כל האתרים המרכזיים שעולים לי בראש שמכילים אגף הורדות. במי לבחור? אף אחד לא אמר שאתה צריך לבחור - אתה יכול לשים את החומר שלך בכולם, בלי להתחייב על בלעדיות.

ogmios

New member
אכן, נשמח לעזור

אם תהיה מעוניין לפרסם את התרגום שלך באורק, או להיעזר בעזרה שנוכל להציע, אל תהסס לפנות בהודעה פרטית או במייל [email protected].

ננסק

New member
ואני אמליץ

לפנות שוב לכוכבי כסף. אם אתה רוצה, יש לי גם את הטלפון של יונתן אלוני. (כמובן שבתעשיה הגובלינית לא נתנגד לקבל את התרגום). אבל נשאלת שאלה קשה יותר - למה דווקא *את זה* אתה מתרגם? אולי עדיף לתרגם משהו אחר? יש הרבה תוכן חינמי, שיצרו שחקנים, וחלק ממנו איכותי ומעניין. תרגמנו קצת בשביל התעשייה, והייתי שמח מאוד לראות עוד ממנו מתורגם. נוכל להפנות אותך לכיוונים כלליים, אם תרצה.

M R T

New member
כמובן שלא אתנגד לקבל כיוונים אחרים,

אבל מצד שני, למה *לא* לתרגם את זה, אם זה מעניין אותי?

ננסק

New member
בוודאי שאין התנגדויות!

כל תרגום יתקבל בברכה! אני רק מדבר על ההעדפות שלי. חשבתי שאולי אתה לא מכיר את החומר שיש שם בחוץ והולך באופן דיפולטי על הרחבות הרשת של וויזארדס, פשוט כי הן הדבר הבולט ביותר. אבל אם הן גם מוצאות חן בעיניך, אז בוודאי ובוודאי. ובוודאי.

M R T

New member
גם הצעות אחרות יתקבלו בברכה,

ואשמח לשמוע אילו חומרים אחרים, לדעתך, אפשר לתרגם.

ויוה לה פריפריה!

אם ראית שיטת מ"ת שאינה מתורגמת לעברית, ובכלל הינה פחות מוכרת, אם כי טובה ונחמדה למשחק, רצוי לתרגם שיטה שכזו. עם אישור החברות המדוברות, כמובן.

ogmios

New member
שוד ושבר!

ננסק ואנוכי מסכימים על משהו

M R T

New member
תודה רבה לכולכם על התשובות

עכשיו אני רק צריך ללמוד איך עושים קבצי PDF בעברית... יש למישהו אולי קישור להסברים?

Ferenheit

New member
אם תשלח לתעשיה קובץ וורד,

אחרי עריכה אנחנו יכולים (ועושים את זה לפעמים, בהתאם לתוכן הספציפי והפורמט המועדף לגביו) להעביר אותו ל-PDF. רכשנו תוכנה עבור העניין, אבל יש גם משהו אינטרנטי חינמי, לדעתי, באתר של ADOBE.

ogmios

New member
מאד פשוט

ואפילו חינם, ואפילו חוקי. תוריד את PDF Creator (אין לי לינק בשלוף, אבל גיגול קצר ימצא לך אותו) ותתקין - זו תוכנה חינמית של בערך מגה וחצי. התוכנה הזו תיתן לך אפשרות להדפיס את הקובץ שלך לתוך PDF, ובא לציון גואל.

למעלה