עדכון שינה וסדר יום

עדכון שינה וסדר יום

אז אתמול החלטנו להקפיד יותר על טקס השינה, מקלחת וכד׳. קצת קשה כשיש עוד ילדים בבית, אבל אמרנו שננסה. מה גם שגם הגדולים צריכים לחזור לשגרה שזה אומר ללכת לישון בסביבות שמונה.
אז אתמול בשמונה הוא התחיל להירדם. נכנענו ואמרנו שאין מה לעשות, שלא נעיר אותו בכוח רק בשביל כל הטקס. אחרי חצי שעה הוא התעורר בוכה ועצבני, עשינו לו אמבטיה, עדיין היה עצבני אז הנקתי כי הנחנו שהוא פשוט עייף ורעב. הוא אכל, אבל לישון לא רצה. בהתחלה שיחק קצת לבד, אבל מהר מאדהתחיל לקטר. מאז הנקתי כמה פעמים בתקווה שיירדם, בעלי ניסה להרדים על הידיים. בסוף, איכשהו הוא נרדם ב 23:30. התעורר שוב כעבור עשר דקות, הייתי בטוחה שהלך עלי.
ואז דווקא ישן כארבע שעות. אחרי זה חזר לישון, כבר לא ישן טוב כי קיטר, בכה והפליץ. בקיצור, לא נתן לי לישון, אבל הוא דווקא ישן. בשש וחצי בכה ממש, אז לקחתי להנקה. להפתעתי, לא היה רעב וחזר לעשון אחרי שתי יניקות.
בתשעה ברבע קם / הערתי אותו להנקות כי היינו חייבים ללכת לגן. שם הוא היה קצת בעגלה והרבה על הידיים, ער רוב הזמן. חזרנו הביתה והחליט לא לישון, נרדם רק אחד וחצי. התעורר בארבע וחצי אחרי שנת צהריים ארוכה וכיפית של שנינו. מאז אוכל ומקטר מדי פעם.
מה דעתכן? מה אני עושה עם ההרדמה המאוחרת? ככה זה כבר איזו ארבע ימים.
גם ההפסקות במהלך היום ארוכות מדי לטמי

פנדה1234

New member
לא נראה לי שיש הרבה מה לעשות...

הוא ממש קטנצ'יק ! וזה בדיוק הגיל שמתחיל להיות קשה להרדים אותם, ומתעוררים מלא, שלב קצת קשה....
מה שאני אישית עשיתי בשלב הזה זה "מה שעובד - אני מרוצה" כלומר להרדים אותו בכל דרך אפשרית (ציצי/מנשא/עגלה/טיולים/מוצץ, כל מה שעובד) העיקר להרגיע ולהרדים בלי יותר מדי לחשוב על סדר יום ויצירת תלות וכו'. בסוף הדברים מסתדרים איכשהו בסביבות גיל שלושה ארבעה חמישה חודשים בכל מקרה. ופתאום תראי שיש לו את הדרך שלו להרדם ויש לו סדר יום. אז לעכשיו פשוט תנסי לזרום עם מה שבא כמה שיותר באיזי...

אין בעייה לזרום כשיש רק אחד

אבל הינה, גם אתמול היה ער עד עשר וחצי, אז נשברתי, הנקתי והשארתי אותו לבעלי. בבוקר שגרתי אני אומורה לקום בשש כי אז בן השנתיים מתעורר, ובאזור שמונה צריך לצאת לפזר את כולם. גם אם הקטן ישן כי מבחינתו לילה מתחיל בעשר ונגמר בעשר בבוקר. ושום טקס או מקלחת לא עוזרים. וגם שכולם ישנים כבר לא משנה לו.

פנדה1234

New member
למה "נשברתי"?

נשמע לי שעשית בדיוק את הדבר הנכון - חלוקת עומס בין בני הזוג.
אם הבעל יכול לפזר בבוקר - מעולה. אם לא, תהיי חייבת להעיר אותו, לא נעים אבל לא נורא ואולי גם יעזור לסדר היום. אם הבעל יותר פנוי בערב - מה רע שיהיה איתו קצת ואת תישני/תתקלחי/תאכלי או כל מה שאת צריכה באותו רגע?

הבעיה היא שאז הקטן לא ישן מספיק בלילה

מאחד עשרה ושמונה לכל היותר.
וגם אני לא ישנה מספיק כי בעלי לא יכול להיות יותר מדי זמן כי הקטן מתחרפן אם לא מניקים אותו כל הזמן. השארתי אותו אחרי שהנקתי והנקתי והנקתי ופשוט לא נשאר חלב או יעולת להניק.
אבל באמת כנראה שאין מה לעשות

AlicePJ

New member
בגיל חודש, וגם חודשיים, הולכים לפי

סדר היום שלהם, בהתאמה כמובן לדברים שאתם חייבים לעשות (ללכת לגן ולסידורים ולצאת מהבית וכו'). לא הייתי מנסה ליצור סדר יום כי אין טעם, אי אפשר. כל יום גם ככה יהיה משהו אחר וברגע שנדמה לך שהתקבעו הרגלים הם ישר ישתנו ויתהפכו.
תחכי עוד חודש חודשיים, ויותר קרוב לחודשיים, ואז תתחילי לחשוב על זה. בינתיים הגיוני לקום הרבה בלילה. אני לא מאמינה בטקס שינה לגילאים האלה ובכלל לא אוהבת את המושג טקס שינה. אצלינו לפני שנת הלילה יש אמבטיה, בקבוק, ולישון. עכשיו לקראת גיל שנה אנחנו החלטנו להוסיף ספר לפני השינה, אבל זה לא בקטע של טקס שינה אלא כי אני ראיתי שאצל הגדול שלנו זה ממש קידם את ההתפתחות ויצר אצלו אהבה גדולה לספרים.
&nbsp
אז בקיצור העיצה שלי היא לחכות עם זה ולא להלחץ מסדר היום שלו, לא בגיל הזה. הכל עוד ישתנה מאה פעמים.

שינה בגיל חודש
בגיל חודש הרבה ילדים עדיין "הפוכים" מבחינת יום ולילה וישנים שעות רבות יותר דווקא בשעות היום.
כדי לעזור להם "לסדר" את זה מומלץ בשעות היום לחשוף אותם להרבה אור (לא שמש ישירה כמובן), ובשעות הערב להקפיד על הרבה "רמזים" סביבתיים לכך שהגיע הלילה: הורדת קצב, החלשת הקולות בבית, החשכה.
אני ממליצה לך גם לשים לב לא "למשוך" אותו יותר משעה וחצי שעתיים של עירות בין תנומות במשך היום, גם אם הוא לא נראה לך עייף. תשכיבי אותו לישון בצורה יזומה, ואת תראי שעם הזמן (בערך עוד חודשיים) הוא יצליח לפתוח פערים גדולים יותר בין תנומות במשך היום, אתם תיכנסו לסדר יום ברור יותר ושנת הלילה תהיה מוקדמת יותר.
לגבי טקס השינה - הוא לא חייב להיות דווקא בשעה 20:00. אם את רואה שהוא באופן קבוע מתחיל את שנת הלילה בשעה 23:00 אז תעשי את טקס השינה מאוחר יותר. טקס שינה לא צריך להיות ארוך בגיל הזה - מספיק להחליף בגדים לפיג'מה, להגיד לילה טוב, הנקה/בקבוק ושיר קצר...

כמה שאלות

הוא לא הופך יום ולילה, בלילה הוא יונק בלי להתעורר ממש, אז אין כאן בעיה. הבעיות שלו הן:
1. הולך לישון מאוחר ואז אני לא ישנה מספיק כי צריך לקום לשאר הילדים. וזה הוא מסיים את הלילה מוקדם ממה שהיה רוצה. כי שמתי לב שמבחינתו הלילה נמשך עד עשר ולא עד שבע.
2. הוא לא ישן ביום יותר מדי. הוא נרדם לא מעט פעמים אבל לרוב ישן פחות מחצי שעה כל פעם.

תשובות
1. בגיל חודש רוב התינוקות מתחילים את שנת הלילה בשעה מאוחרת יחסית וממשיכים לישון מאוחר לתוך הבוקר (זו היתה כוונתי ב"היפוך יום ולילה). זה משתפר כשהורמוני משרי שינה מופרשים בצורה קבועה ובכמות מספיק גבוהה. תני לזה קצת זמן ואת תראי שזה משתפר. אין כל כך דרך לשנות את זה אבל כן חשוב להקפיד על "רמזים סביבתיים" כמו שכתבתי לך קודם.
בקשר לשינות ביום - צריך לראות כמה שעות במצטבר הוא ישן במהלך היממה. זו האינדיקציה הכי טובה כדי לדעת אם הוא ישן מספיק או לא.

למעלה