עדכון שבועי
|מרי|

אוקיי...

אבל מה הטעם לראות את השלישי בלי לראות את שני הראשונים? ומה זה קשור להארי? אני ממש לא תוקפת אותך או משהו זה פשוט נראה לי מוזר...

באמת מה הטעם... ../images/Emo4.gif

כאילו.. זה לא איזה ספיידרמן שזה פשוט עוד סרט מהסידרה, זה חלק מהטרילוגיה, אם לא ראית את השניים הראשונים איך הבנת משהו?
ולמה כשאת כותבת שתקני מתישהו (או משהו כזה) את הדיוידי של השניים הראשונים את עושה:
מה "
" בזה?! זה מגנייייב!!

p r u d e n s

New member
חח...../images/Emo182.gif|מרי|

לפני שראיתי את השלישי (פעמיים) כבר גמרתי לקרוא את הספר הראשון וראיתי חצי מהסרט השני אז הרשיתי לעצמי לראות

אהההההה ../images/Emo2.gif

אם קראת את הספר אז זה כבר פסדר.. אפילו עדיף..
אבל דווקא אם לא סיימת לראות את השני זה פוגע לדעתי, כי השלישי מתחיל בדיוק אחרי השני, ואפילו אני (כי עברה שנה-אולי אפילו בדיוק מאז שראיתי את השני) לא ממש הבנתי איפה כולם ומה קורה, ככה שאם לא ראית אפילו את השני, זה קשה לדעתי להבין מה קורה, ואולי גם קצת הורס את החוויה...

p r u d e n s

New member
אני מבינה הכל...../images/Emo58.gif../images/Emo182.gif|מרי|

יש את דנתור, סטיוארט אוב גונדור, אבא לבורומיר ופאראמיר. בורומיר מת בגלל אורקים שלקחו את מרי ופיפין שנפגשו עם טרי בירד שהוביל אותם לאייזנגארד שם הם נפגשו עם חברי האחווה האחרים ועם עוד מלא אנשים שאין לי מושג מאיפה הם באו
וארגורן הוא המלך המיועד של גונדור, יורש איסילדור עם החרב אלנדיל שנותצה וחושלה מחדש. עכשיו, יש את הקטע עם סארומאן שהם חתכו לגמרי, משהו על זה שהוא שבוי באייזנגארד? טוב, אז יש גם את פרודו וסאם שהולכים למורדור כדי להשמיד את הטבעת עם גולום שרוצה אותה לעצמו אז הוא מביא אותה למנהרה הזאת. עוד משו?

האנשים.. ../images/Emo58.gif

והמלא אנשים שהם פגשו עם שאר חברי האחווה (שזה ד"א לא ממש השאר כי אין את פרודו וסם..
) הם חיילים של תיאודן אם אני לא טועה, או הפרשים שערקו מהממלכה של תיאודן (עם אאומר) שעזרו לאראגורן, לגולאס
וגימלי.. חח זה קצת שתי הפכים, אבל אניי ממש לא זוכרת..
ובקשר למה שקורה בסוף עם סארומן זה ככה: אחרי שגאנדאלף והשאר לקחו את הפלאנטיר של סארומן (שד"א לפי הספר לקח הרבה יותר זמן מבסרט וזה בכלל וורמ-טונג(?) שזרק את הפלאנטיר עליהם כי הוא ניסה להבריח אותם..
) אז הם הלכו משם והעצנים (אנטים נראה לי באנגלית) שמרו על הצריח-אייסנגארד. כשנגמרה המלחמה או משהו כזה, הם כבר עזבו את המשמר (זה אני לא זוכרת בדיוק...) ואז סארומן ווורמ-טונג(שוב-?) הלכו לדרכם-שהיא הייתה לפלך. שם סארומן שלט עם ההוביט המגעיל ששלט בפלך מאז שמרי, פיפין, סם ופרודו עזבו את המקום, למרות שאני לא זוכרת איך קראו לו.. ובקיצור, כשפרודו, סם, פיפין ומרי חזרו לפלך הם עזרו לשאר ההוביטים שם למרוד נגד הבני-אדם המלוכלכים ששלטו שם עם ההוביט המגעיל וסארומן (בטח כבר אין לך שמץ של מושג על מה אני מדברת כי אני מבולבלת לגמרי כבר-אני לא זוכרת כלום...
) והם ניצחו במרד והביסו את ההוביט המגעיל. בדרך הם מצאו את סארומן ווורמ-טונג (??) ואמרו לו שזה נגמר (גם בגלל הפלאנטיר לסארומן כבר לא היו כוחות קסם או משו כזה..) ואז הוא התחיל להתווכח עם וורמ-טונג ובקייייייייצור, וורמ-טונג הרג את סארומן..
חחחחחחחחחחחחח, טוב אין לך מושג על מה אני מדברת כבר 100 אחוז!
אז גלאדריאל3000 (איך קוראים לך?) פלייייז, אני יודעת שאת קראת את הספרים, לפחות נראה לי, תסבירי מה באמת קרה... או כל מי שקראה את הספר ת'אמת......

p r u d e n s

New member
וורמטאנג...../images/Emo182.gif|מרי|

לפי מה שהבנתי עד עכשיו, וורמטאנג-גרימא-לשון כחש, איך שלא תקראי לו, הוא שליח של סארומאן נדמה לי שניסה להרעיל את תיאודן, עד שזה הגיע לכזה מצב שתיאודן עשה כל מה שגרימא אמר לו...

לא.. זה לא זה.. ../images/Emo4.gif

חחח, זה לא שלא ידעתי מי זה, זה ששכחתי איך קוראים לו.. אז לא הייתי בטוחה בזה.. וזהו! לשון-נחש!! חשבתי על המילה בעברית, אבל לא הייתי בטוחה!!
וחוצמזה.. הבנת משהו מהסיפור ה"הזוי" שכתבתי לך?

אני הבנתי! ../images/Emo9.gif

וזה גרם לי לרצות לחפש את הספר הרבה יותר מהר! חחח פשוט כשיצא הסרט הראשון אמא שלי קנתה לי את הספר "אחוות הטבעת" אבל לא יצא לי לקרוא אותו, ועשית לי חשק לספרים כמו שכבר היה לי הרבה זמן... חחח אז תודה!

יאו! איזה מגניב!!

גרמתי לך לרצות לקרוא את הספרים!!
(או רק הספר השלישי? חח לא הבנתי...
) וגם מוזר שהבנת.. חח כי לא רק שלא זכרתי חצי מזה, אני ברגע שאני לא זוכרת פרט קטן כבר מאבדת כל חוש של הסבר.............

Galadriel 3000

New member
חחח....

עכשיו בא לי לקרוא את הסיל'. כבר מזמן בא לי. אולי אני אמשיך היום בערב.

אני..

כבר מתההה לקרוא סוף סוף את הסילמריליון, אבל אני עדיין תקועה כבר יותר משנה בנספחים של שרה"ט (זה משעמם, ואל דאגה! אני לא מתכוונת לקרוא את הכל!), ואז אני עוד צריכה/רוצה לקרוא את ההוביט! אפילו קניתי כבר את הספר, אבל אני בחיים לא יקרא אותו!!

Galadriel 3000

New member
אה...

את לא חייבת לקרוא את הנספחים את יודעת... גמני לא קראתי אותם (אוי ווי! אמרתי את זה בקול רם?) אבל אם הנספחים משעממים אותך אז בטח גם הסילמריליון. מומלץ לדלג על הקטע על השפות והקטע עם עצי המשפחה, ולבוא לאינדקס רק בזמן הקריאה. אני מצאתי אותו מאוד שימושי. יש אחד גם בסילמריליון וגם בסיפורים שלא נשלמו, וכל פעם שאני נתקעת במונח לא מובן אני אצה רצה אליו לחפש. לכן נורא התאכזבתי שאין אינדקס בהארי פוטר... נורא התרגלתי שמפרשים לי מונחים. אה... טוב הסיפור של אראגורן וארוון נחמד אני מניחה... אישית אני התחלתי לקרוא את הסילמריליון רק כדי שאני אוכל להבין יותר טוב את ה"סיפורים שלא נשלמו" ולכן עוד לא קראתי אותם. וואי איזה מגילה רשמתי על דברים שלא מעניינים אף אחד!

לא מעניינים אפאחד?! ../images/Emo12.gif

ממש לא!! ובקשר לנספחים, אני לא מתכוונת לקרוא את השפה (חברה שלי המליצה לי בחום לא לקרוא אותה!
) והעצי משפחות זה כולה שלוש-ארבע דפים שאפשר פשוט לרפרף בהם! הסיפור של ארוון ואראגורן מאוד מאוד מעניין בנספחים, וגם אהבתי לקרוא את הסיפור של הגמדאים! אהה, כן, שכחתי להגיד גם שאני רוצה לקרוא את "סיפורים שלא נשלמו" אחרי הסילמרילון (אם אני אמצע כמובן..
)!
וזה לא רק שזה משעמם, זה פשוט ש...... עזבי, אני ילדה מוזרה! אם אין לי כוח לשניה לקרוא משהו, אז אני מפסיקה לקרוא אותו הרבההה זמן! ככה זה גם היה באמצע השני, וגם הספקתי לקרוא את הספר "שחרור בעלי חיים" ולא לסיים אותו עדיין..
לפחות באדולינה זה ספר קצרצ'יק אז הייתה לי הספקה קצרה בקריאה והופה סיימתי לקרוא אותו!
חחחחח עכשיו אני מספר שטויות שלא מענייניות אפאחד...........

אני ממליצה לך בחום לראות את השני!

קשה לי להחליט אם הוא או השלישי הם הטובים בטרילוגיה... (מבחינת הסרטים כמובן) ברור שזו החלטה שלך אבל אני חושבת שתהני יותר אם תראי את כל הסרטים, כי גם אם קראת את הספר הראשון הסרטים הם לא המשך מדויק של הספרים, וגם אם העלילה ברורה לך זה יהיה הרבה יותר כיף לראות את כל התהליך... מה גם שלמשל האנשים שלא הכרת, שמופיעים בסרט השני, הם דמויות מדהימות לדעתי וחבל לך לפספס. כל הרוהירים מרוהאן (אני מאוהבת בארץ הזו חחח
), ופאראמיר (גם בו אני מאוהבת
)... בקיצור אני ממליצה על "שני הצריחים".

רולדההה

New member
השם שלו זה לגולאס גרינליף

וזה כתוב גם בספר. בספר גם כתוב שהוא נסיך עלפי הסינדרין של יעראפל. ושימו לב: לגולאס-פירוש השם- עלה ירוק גרינליף-עלה ירוק. יכול להיות שלגולאס אהובינו הוא הקול היחיד שמפלגת המסוממים קיבלה בבחירות???

למעלה