עדכון+שאלות

onix 88

New member
עדכון+שאלות

אני לא יודע אם מישהו זוכר, אבל קניתי שני פאזלים של 1000 חלקים במבצע של השני ב50%. כשאני לקראת סיום הפאזל הראשון החלטתי שאני רוצה משהו יותר אתגרי בפאזל השני, אז היום הלכתי להחליף את הפאזל השני לפאזל חדש של 2000 חלקים. בדקתי לפני באתר, וכמה שזה לא מקורי, בחרתי בפאזל של הפחיות. עכשיו לשאלה (בעצם 3): 1. המוכרת אמרה שאין משטח ביצוע שהוא גדול יותר ממטר אחד, והפאזל של הפחיות הוא באורך של 1.30 מטר, האופציה היחידה היא לחתוך את המשטח בצד אחר ולהוסיף לאורך? או שאולי יש אפשרות להשיג משטחים גדולים יותר איפושהו? 2. כשאסיים את הפאזל הנוכחי אני ארצה למסגר אותו. האם הדבק שמגיע בקופסא מספיק טוב עבור זה? איך אני משתמש בו? צריך לערבב אותו עם מים ופשוט למרוח על הציור? האם הדבר שנמכר בנפרד עדיף בהרבה? 3. לגבי המסגור, אני פשוט מדביק את הפאזל, והוא הופך למשטח קשיח אחד? לא צריך להדביק אותו ממש על משטח הביצוע? סליחה על כמות השאלות ותודה מראש!

123נעמי

New member
ראה למעלה...

השורה המודגשת בצהוב.

jocie1

New member
הדבקת פאזלים

העברת הפאזל בין שני קרטונים והפיכה מהירה בזהירות כשהתמונה כלפי מטה . ממליצה על 2 אפשרויות של הדבקה עם: * הדבקת מסקינטייפ שקוף בפסים פסים לרוחב או לאורך הפאזל העברת גלגלת להוצאת בועות אויר * טפט שקוף והוצאת בועות על ידי גלגלת חשוב לזכור שבשני המקרים חייבים יד מאוד יציבה וחזקה במהלך הנחת הטפט/טייפ ושימוש בגלגת תוך כדי ההדבקה. נסיון להרים הטייפ/טפט לתקן מיקום, עלול לקלף את הקרטון האחורי של הפאזל ראה מאמרים נוספים בנושא ההדבקה בפורום ואלה שמתקשים ומעדיפים שמישהו אחר ימסגר עבורם יכולה להמליץ בחום מישהו מאזור 09 שמגיע עד הבית אתה בוחר מסגרת ותוך 48 שעות הפאזל הממוסגר יחזור אליך בהצלחה מחכים לשמוע על החלטה ותמונה סופית

onix 88

New member
תודה רבה על התשובה!

אני באמת אשקול את עניין המסקינטייפ, אבל בכל זאת, לגבי הדבקה בדבק, אני מבין שזה לא כ"כ מומלץ? ואם אני טועה וזה כן מומלץ, זאת תהיה טעות להשתמש בדבק שסופק יחד עם הפאזל? אני אשתדל לסיים את הפאזל כמה שיותר מהר, ואדאג לתמונה, בעיקר כי אני כבר רוצה להתחיל את הפאזל החדש

assafbb

New member
דבק פלסטי לבן

אני כבר הדבקתי 3 פאזלים של בין 2000 ל-3000 חלקים בעזרת דבק פלסטי לבן וזה יצא מעולה (כעת זה ממוסגר). באותה השיטה שצוינה, לוקחים משטח נוסף, מצמידים מעל והופכים. מורחים דבק על הפאזל ומצמידים אליו את המשטח המקורי ומסובבים חזרה. לוחצים על כל העסק הזה (שנראה כמו סנדויץ' על פאזל באמצע) לפרק זמן ממושך וזהו. לא ניסיתי את שיטת המסקינטייפ, היא נראית לי מסוכנת מדי לנסות על פאזלים גדולים. בהצלחה.

jocie1

New member
דבק שמסופק עם הפאזל

התנסיתי רק עם טפט ומסקינג טייפ,
לגבי הדבק
כדאי להתייעץ עם עוד חברים בפורום. כדאי לבדוק גם במאמרים המצורפים, ישנם עיצות טובות מאירות עיניים

invisible fire

New member
בקשר לדבק

רב הדבקים (אם לא כולם) לא מדביקים את הפאזל חזק מספיק (אפילו כתוב שניתן לפרק) הכי טוב לדעתי זה מסקנטייפ דבק פלסטי נראה לי עלול לעגל את הפאזל לא?

פאני10

New member
תשובות

גם אני עושה כעת את הפאזל עם הפחיות. גודלו של קרטון ביצוע הוא 70 על 100 ס"מ. חתכתי לחצי כך שקילתי אורך של 140 ס"מ. מספיק לאורך הפאזל. את שני החלקים חיברתי עם מסקין טיים חזק משני הצדדים, וכך אני עובדת על משטח גדול ונוח. לגבי ההדבקה: אני מניחה קרטון ביצוע באותה מידה על הפאזל הגמור, הופכת בזהירות. כעת הפאזל מונח הפוך על גבי הקרטון השני. אני מורחת דבק פלסטי (בעזרת מקל ארטיק), ואת הקרטון עם הדבק אני מניחה בזהירות על הפאזל ההפוך. מניחה על הרצפה, על זה ניילון וכמה ספרים כבדים. למחרת כבר אפשר למסגר. מומלץ עם זכוכית מט. זה הבדל עצום. בהצלחה מקווה שעזרתי

onix 88

New member
תודה על התשובה! גם ל assafbb

ממה שהבנתי מהתשובה שלכם, צריך בעצם עוד קרטון ביצוע בגודל של הפאזל. על הקרטון מורחים את הדבק, ואז מניחים את הפאזל על הקרטון? בעצם חייבים את התמיכה של קרטון נוסף? אי אפשר למרוח שכבת דבק בלבד על הפאזל (בצד של הציור)? ומה שאתם אומרים זה שצריך דבק פלאסטי רגיל ולא את הדבק שמסופק עם הפאזל, כן? שוב, סליחה על כמות השאלות, אני פשוט רוצה להיות בטוח. תודה מראש!

למעלה