עדכון, שאלה והצעה

• פותח הנושא roli
  • פורסם בתאריך

roli

New member
עדכון, שאלה והצעה

היום ישבתי כמעט שעתיים על עץ הזית הקטן שלי, שהוא בסה"כ הבונסאי השני שלי, גזמתי לו ענף מרכזי אחד ועוד כמה קטנים יותר ובעצם הכנתי לו תכנית לשנתיים הבאות בערך. אני מאד מבסוט כי אני יודע שהוא יהיה יפיפה :) אני מקווה להעלות בימים הקרובים תמונות של לפני ואחרי. סאן תאי, בסוף השתמשתי במתכון הדבק שלך לאיטום הפצעים, כמו שתארת בפורום גינון לפני כמה ימים. ועכשיו שאלה- הענף שהורדתי הוא די גדול ובעל עלים ואני רוצה לנסות להשריש אותו. כרגע הוא נח בצנצנת מים. איך עושים את זה? ולבסוף הצעה למשתתפי הפורום הצעיר- אולי כל אחד פה יספר על ההיכרות שלו עם הבונסאי ויעלה תמונות של העצים שלו?

סן תאי

New member
השרשת זית

לצערי אינני איש בשורות, ענף הזית שגזמת לא ניתן להשרשה. מה שכן תוכל זה לקטום ממנו חוטר קטן או כמה כאלו לא מעוצים, לטבול בהורמון השרשה , לשתול ולהניח במקום שיספק אפקט חממה, סיכוי טוב שתצליח. ולהצעתך - היא מתקבלת בברכה, אני פותח גלריה בדף הקהילה לתמונות של עצי החברים - אז קדימה תעלו תמונות.

roli

New member
לא הבנתי

איפה ההבדל בין חוטר קטן לבין כל הענף?

סן תאי

New member
ההבדל הוא

שענף שלם זקוק ליותר אנרגיה ממה שהוא יכול לספק לעצמו בלי שורשים, ואז הוא ימות. ייחור קטן יכול לנסות ולספק לעצמו את צרכיו הצנועים עד שיכה שורש, בתנאים הנכונים יש סיכוי טוב שהוא יצליח.

roli

New member
עכשיו הבנתי:)

תודה, אני אנסה את זה על הייחורים הדקים שלו.

דובב

New member
לא מדוייק ענף זית מעוצה ישריש

היטב באטמוספרה לחה בתוספת הורמון השרשה(בהנחה שמדובר בענף משתיל קטן ולא מענף ענק)בלי הורמון השרשה הזית לא ישריש כלל אגב ענפים שאתה מתעתד לגזום אפשר להשריש כשהם מחוברים עדיין לשתיל ע"י הברכת אוויר ואז כשחותכים אותם הם כבר שתילים מוכנים להעברה

roli

New member
עוד שאלות

מה זה "הברכת אויר"? איך משתמשים בהורמון השרשה? מה שעשיתי היה לטבול את הענף הקטן במים,משם להורמון ואז לאדמה. השתדלתי לעשות את זה בזהירות, אבל נראה לי שהאבקה מתפזרת עם כל האדמה בעציץ. את העציץ הקטן שמתי בתוך חממה מאולתרת. מאז עבר כמעט שבוע ואין שום שינוי במצב החוטרים. אני מניח שזה טוב כי אחרת הם היו משנים צורה ונובלים. לא ככה?

דובב

New member
הברכת אוויר היא שיטת השרשה

בה אנו נמנעים מסטרס ליחור ומשרישים אותו בעודו מוחבר לצמח האם בוחרים ענף אותו רוצים להשריש מורידים טבעת של קליפה (קמביום) עד שרואים את החלק הלבן והקשה של הענף מורחים על הפצע הורמון השרשה ומצמידים עליו (על הפצע) מצע גידול או כבול לח שמהדקים לגזע באמצעות גזה כדי לשמור על הגזה לחה עוטפים אותה היטב בנילון שקוף לאחר מספר שבועות כשניתן להבחין בשורשים במצע חותכים את הענף מתחת לנקודת ההשרשה ומעבירים לעציץ להמשך קליטה ההיתרון בשיטה הזו הוא שניתן ליצור שתיל מענף זקן ומעוצב ולחסוך זמן שהיה נדרש לעיצוב שתיל

למעלה