עדכון פרטים

עדכון פרטים

שלום. חשוב לי לדעת כמה פרטים. יש אנשים שבתור בחורים יצאו בשאלה ולא התגיסו אי-התאמה/פטור אבל יצאו לעבוד או ללמוד? והאם הלל תומכת בהם?

לא כדאי להשתמט

כמובן שיש אנשים שלא התגייסו, בתור יוצא בשאלה לא חונכת מילדותך שבגיל 18 תשרת 3 שנים בצבא. זה לא נראה לך טבעי כמו לכל חילוני אחר ולכן ישנם יוצאים רבים המשתמטים משירות צבאי. הל"ל לא תומכת בהשתמטות מגיוס, אדרבה היא מעודדת גיוס גם כתרומה לציבור (כמו כל אחד אחר) וגם ככלי הכי יעיל להשתלבות חברתית בעולם החילוני. איך להשתמט? זה ממש לא קשה. אם באמת לא תרצה להתגייס אתה יכול למצוא מספיק דרכים כדי לא לשרת בצבא אם המוח שלך לא מספיק יצירתי יש כמה סמולנים שאפילו מעבירים קורס בנושא

לא לזה התכונתי

להשיג פטור זה באמת משחק ילדים. הקטע שאני לא יתגייס בשביל להיות טבח או פתק"ש [פותח קופסאות שימורים] או מ"מ [מפעיל מלגזה] את זה אני יכול לעשות באזרחי ועוד עם כסף. מה גם שבתור חרדי חסר השכלה וידע כללי מה אני כבר יוכל לעזור לצה"ל??ואם נדבר על שירות למדינה באמת אני חושב להתנדב למשמר האזרחי או למד"א. מה עוד שזה זמן קריטי לבנות את החיים לרכוש מקצוע וכו´ במקום להתבזבז בצבא. אני לא אומר את מתוך זלזול ההיפך אני מאוד מעריך את השירות בצבא בפרט בימים קשים אלה.

uri80

New member
ברור שלא כדאי שתתבזבז בצבא. בשביל

זה נועדו כל שאר שואבי המים , חוטבי העצים והפראיירים האחרים הפחות מוכשרים שכן מתגייסים. יפה מאד שאתה טורח "להעריך" מרחוק את השרות בצבא ובפרט "בימים קשים אלו". אני מעריך קצת יותר את אלו שגם מתגייסים ולא רק טורחים "להעריך". יש שם כאלו שגם מסכנים שם את חייהם כעת, בזמן שאנחנו כאן כותבים לנו להנאתנו. יש גם חובות בחיים בתור אזרח, לא רק זכויות. להתגייס זה לא ענין של בחירה.

אייך הסתדרת

עם המבחנים הפסיכוטכנים ובכלל קיבלת פרופיל מתאים? אני יסביר לך אני רוצה בגיל 30 כבר לעבוד עבודה מכובדת עם תואר או מקצוע ביד. להיות מסודר ואולי להתחתן. מאשר בגיל 30 למצוא את עצמי משלים בגריות אחרי צבא. נ.ב אגב אפשר לשלב לימודים עם צבא? לעתודה אין סיכוי.

לא קראת הכול

הדגשתי. בתור חרדי היעילות שלי בצבא אפסית. מה גם שעבורי זה תקופה מאוד מאוד קריטית משאר עמישראל שמיתגיסים.

uri80

New member
אתה בן 19, לא?

תלמד שנה שנתיים, תשלים מבחנים, בגרויות וכו'. תתגייס אח"כ. יש כאן יוצאים גם מהמגזר החרדי ששרתו בתפקידים שבהם בהחלט תרמו לא מעט. הרי להשתמט תמיד תוכל. כתבו לך כאן שזו דרך טובה להשתלב בחברה הישראלית. זה נכון. אין דרך טובה מזו.

המאהב 9

New member
לא בעיה להוציא פטור עם סעיף 21 נפשי

זה קל אבל אם אתה יוצא. אז תצא לגמרי. אם יש לך מוטיבציה ותרצה- לא תצטרך להיות מ"מ וכו'. אני הגעתי עם נתונים ממש נמוכים אבל הייתי קרבי 3 שנים, שרתתי עם חבר'ה ממש טובים והרכגשתי שאני תורם ועושה. יחד איתי היו אנשים עם בגרויות טובות ועם הכנה לצבא וקב"א הרבה יותר משלי, אבל עשינו הכל אותו דבר. אני לא הגעתי לפיקוד אבל הכרתי כמה יוצאים בשאלה שסיימו קורס קצינים עם קב"א נמוך- פשוט עלו על זה שיש להם כישורים טובים. וחוצמיזה- מה בוער לך להיות כבר מסודר לגמרי בגיל 30, ואם זה יהיה בגיל 33- יפלו השמיים?

הכל תירוצים. אתה מת להתחמק

עדיף שתהיה כן עם עצמך ועם סביבתך ולא תחפש הסברים מפולפלים. פשוט צאמר: אני רוצה להיות פרזיט מצוי שלא תורם כלום למדינה. אני רוצה רק לקבל. כנראה שאתה אכן רוצה להשתמט, אבל לא מרגיש נוח עם זה ולכן ממציא כל מיני תירוצים מקושקשים. עשרות יוצאים שרתו בצבא במגוון רחב של תפקידים. אם תפנה להל"ל , תקבל סיוע במגעיך עם הצבא, כך שתוכל להגביר את סיכוייך למצות עצמך בשירות. כל האמור לעיל לא בא מתוך איזו הערצה לצבא. ההיפך הוא הנכון: יש בצבא ביזבוז איום של אלפי חיילים שמוצבים בתפקידים מיותרים לגמרי. הייתי שמח אילו היו מאפשרים למי שמעוניין לעשות שירות לאומי חלופי באותו משך זמן, אבל לצערי זה לא ריאלי. ידידי, כדאי שתקרא את המאמר של ארי שביט בהארץ. חיינו כאן באשליה של נורמליות ולא הבנו שמי שרוצה לחיות בארץ הזו חייב להמשיך לקיים חברה מגוייסת. לא למען הצבא דווקא, אלא חברה שכל פרט בה מבין שאינו יכול להיות רק אינדבידואליסט נהנתן ואנוכי, אלא חייב לתרום משהו למען החברה. מי שנכשל בכך לדבריו הם האליטות, אבל רוב העם נסחף לכך. מי שלא מתאים לו לחיות בחברה כזו, שיקח את הפקלאות שלו ויחפש לו מקום אחר בעולם.

מה המסקנה?

אלפי חילים מבוזבזים ו.. אגב שאלה יש אפשרות להשלים בגריות ואז להתגייס? ואם כן אייך עושים את זה?נ.ב הלל לא מכירים אף רכז ועדת תרבות.

מה המסקנה?

אלפי חילים מבוזבזים ו.. אגב שאלה יש אפשרות להשלים בגריות ואז להתגייס? ואם כן אייך עושים את זה?נ.ב הלל לא מכירים אף רכז ועדת תרבות.

idonknow

New member
לדעתי, כדאי לך להתגייס מכמה סיבות:

א. זה יעזור לך בהיכרות אמיתית עם חבר'ה חילונים והעולם החילוני. ב. זה יעזור לך אחרי שתשתחרר בהרבה תחומים(ויפגע בך, אם לא תעשה). ג. זה ייתן לך זמן לחשוב, להחליט, ללמוד דברים. ד. אם אתה רוצה להשלים אח"כ בגרויות-הצבא יוכל לעזור לך כספית, שזה גם מאוד חשוב. ה. אני חושבת שצבא הוא משהו שרצוי שבנים יעברו בחיים, כי זה בערך השלב שהם מתבגרים באמת. עד כמה שידוע לי(אני לא בהלל, אבל מכירה אנשים משם),הלל תומכת באלו שמחליטים להתגייס.. לא משנה מה תחליט- בהצלחה לך! :)

למעלה