עדכון פלמ"ח!

עדכון פלמ"ח!

1) לפי טולי נבון (משחק את שאולי, דמות של איזה מוכר) הסדרה תתחיל אחרי פסח.

2) גיל וייס (אסי תשר מאילת) ישחק את... טם טם טם... האיש והרטייה, משה דיין. רבין, דיין, אלון, בגין (נקווה שגם שמיר) כולם באותה סדרה היסטורית. מרגיש לי שאני ממש הולך לאהוב את הסדרה. ולהתנשא עליכם עם ידע.

שיר m

Well-known member
להתנשא עלינו? אתה?

כן, שיר, איך אני מחכה

"נו באמת, משה דיין לא התנהג ככה!"
&nbsp
"הוא כן, הם עוד מעדנים את זה".
&nbsp
למה יש לי תואר?!

Roei152

Well-known member
מנהל
מזל שאני לא מתעסק בכל מה שקרה בארץ
מעבר למה שקראתי במנהרת הזמן של גלילה (אגב הסדרה תהיה יותר דומה לסגנון של גלילה ולא למציאות , בכל זאת סדרת ילדים.. ככה שזה לא מקום להשוואה , רוצה להתץנשא עלינו? - תראה " שעת הנעילה" או סדרה היסטורית אחרת.. ) ובבגרות בהיסטוריה ..
&nbsp

למה לא למציאות?

ליל הגשרים לא יהיה?
&nbsp
שושנה דמארי וכלניות לא יהיה?
&nbsp
יחס לניצולי שואה לא יהיה?
&nbsp
מחתרות לא יהיה?
&nbsp
דמויות היסטוריות אמיתיות לא יהיה?
&nbsp
הם קראו לדמות הראשית אורי, למען השם. אפילו על זה יש לי ניתוח מתנשא.
&nbsp
וגם מנהרת הזמן זה מאוד מציאותי, רועי! זה אפילו גורם לי לבכות!

Roei152

Well-known member
מנהל
ברור שתהיה התבססות על המציאות
ברור שהדמויות יקראו בשמות רלוונטים לתקופה .. (אגב , אלינור ואמיל . אלינור זה . בגלל שאלינור זה שם אהוב מאלינור וקסלר ואלינור מלכי ? אי אפשר לקרוא לה טובה'לה ? שזה יותר מתאים? ואמיל - מורדכי , או בקיצור , מורדי?)
הד
ברור - שהיחס המגעיל כלפי ניצולי השואה ישמר , אבל כמו שבשכונה אף אחד לא קרא ללחוש אתיופית מלוכלכת , אף אחד לא יגיד להם "אתם צריכים יחס מיוחד בגלל שעברתם תאי גזים?"
הדמויות ההיסטוריות יהיו פחות כמו שהיו במציאות , כדי להתאאים את עצמן לסדרה הבדיונית שנוצרה .. לעזאל , זו סדרת הרפתקטות בדיונית...
&nbsp

אני לא מסכים איתך

גל אמיתי אמר שקרא המון על רבין האיש כדי להבין את הדמות. גם יגאל אלון היה מפקד הפלמ"ח, ושוב, יהיה דיין, בגין (והיחסים בין המחתרות יכולים להיות מאוד חשובים), ושושנה דמארי שתשיר את השיר השנוא על הבריטים...
&nbsp
אמיל לא יכול להיקרא בשם אחר, הוא ספציפית קיבל שם גלותי מאוד, לא מפה. ואורי זה יותר מסתם שם רלוונטי לתקופה. שוב- תקבלו ניתוח מתנשא כשהסדרה תתחיל.
&nbsp
אני לא יודע אם יגידו להם על תאי גזים (ובוא, אין מישהו חי ש"עבר תאי גזים"), אבל להגיד להם "הלכתם כצאן לטבח", או "לא מעניין אותנו מה קרה לכם שם, תשכחו את הכול ותתחילו פה מחדש", זה כנראה יהיה אצלם.
&nbsp
בוש לך, אתה אפילו לא ידעת מי זאת גאולה שהם ביססו עליה דמות שלמה!
&nbsp
יאללה, עונה שנייה מדברים על השבת השחורה וכל הפירוק של תנועת המרי!
&nbsp
ואיפה אמרו לך "בדיונית"? אני דווקא שמעתי שהסיפורים יהיו מהמציאות.

Roei152

Well-known member
מנהל
זה בדיוק מה שלא יהיה אצלם..
"הלכתם כצאן לטבח .."
"לא מעניין אותנו מה קרה שם " זה יותר סמוי אז יגידו..
במילים אחרות , אתה רוצה לראות סדרה היסטורית לילדים או למבוגרים? כי זו סדרה היסטורית לילדים , אז מתאימים את הסדרה לקהל היעד... מתמקדים בדברים שיותר מעניינים אותם , פחות פולטוקלי קורט , יותר עלילה הרפתקנית , אימונים , יחסים ביינו לבינה , מריבות עם הבריטים , ייציאה למבצעים וכו' ..
&nbsp

אז למה הם הביאו ניצולי שואה?

למה עומר דיבר על היחס אליהם ואמר כמה זה קשה?
&nbsp
למה לכתוב דמות של ניצולי שואה מול צברים ולהתמקד בפעולה היסטורית אמיתית ובדמויות אמיתיות?
&nbsp
והם גם אמרו שיהיה ניסיון לחנך!
&nbsp
ובוא, רועי, אולי אצל אמיל ואלינור לא יגידו שהם הלכו כצאן לטבח כי הם היו פרטיזנים, אבל לרדת על הגלותיות שלהם לעומת הצבריות של אורי ורות בטוח יהיה.
&nbsp
אתה מבין שאברהם רזה במיוחד לכבוד הסדרה? רזה כדי שהוא יראה כאילו בא מאירופה של שנות הארבעים.
&nbsp
ואולי גאולה ודן יריבו על ענייני מחתרות?! אה?! אולי הם יריבו על מסתור לבגין?! ואולי יתייחסו לבעיות של משה דיין עם יגאל אלון ויצחק רבין?!
&nbsp
אין, אתה רק ספיידרס יש לך בראש.

Roei152

Well-known member
מנהל
זה נכון שספיידרז יותר חזקה אצלי
מיכל כתבה לי סדרה משפחתית בינלאומית ואתה הזכרת את זה , אגב לא אאני ..
אבל גם ללפ"למח אני מחכה מאוד...
מה שאני אומר וכל יוצר סיפור הרפתקאות היסטורי לנוערף, זה שלפעמים חייבים לסלף את הסיפור , כדי לרתק את הילדים למסך , אנחנו רוצים להנות מסיפור טוב...
תראה אורה מודן , קראת? היא דוגמא יותר טובה .. כתבה סיפורים מרתקים על התקופה והיא השתדלה להצמד לנמציאות ..
&nbsp

לסלף? מן הסתם

אבל אני רק מתכוון שיהיו המון דברים היסטוריים וחינוכיים (גל אמיתי אמר את זה).
&nbsp
ועל הדברים ההיסטוריים והחינוכיים אני אתנשא מעליכם.
&nbsp
תתכונן בעיקר לחפירות על גאולה.

שיר m

Well-known member
אני בעד לחנך!

ויוסי, אתה מתנשא עלינו תמיד, לא נרגיש בהבדל

Roei152

Well-known member
מנהל
ולמה אתה משייך את זה לסיבה ההיסטורית?
את זה שאמיל ואלינור לא יגידו להם "הלכתם כצאן לטבח" ?, אתה אומר שבגלל הסיבות ההיסטוריות לא יגידו לנם את זה , ואני אומר שהסיבות של הצנזורנה של המועצה לשידור כבלים ולווין ששהתנפלו על שכונה בגלל הפוקר , ולא שזה לא היה בטלויזיה בישראל , באי למשל היו הימורים ...
ברור שיהיו יחסי איבה בין הניצולים לצברים , אבל זה כמו היום מלכת הכיתה - תלמידה חדשה ..
&nbsp

רגע רגע

"המועצה התנפלה על שכונה בגלל הפוקר"...
&nbsp
עכשיו תזכיר לי מה הם אמרו על הנאצים שהלכו להם שם באור יום? נכון, כלום... וחבל שגיורא לא לקח את העלילה הזאת יותר רחוק.
&nbsp
עוד פעם, מה שאני טוען זה דברים שעומר אמר, שהאבא שלו בסדרה מתנשא על ניצולי השואה. וזה ממש לא יהיה בגלל "מלכת הכיתה-תלמידה חדשה" אלא "הם באים משם, ואנחנו ארצישראלים ויהודים לא גלותיים". שוב, זה מאוד בולט שלאמיל יש לבוש גלותי, עם הכובע קסקט שנחשב לייצוג הכי ברור של יהודי שלא "מפה".
&nbsp
חוץ מזה, לא תהיה בעיה להראות את זה כמו שלא הייתה בעיה להראות בפלאשבק פשע שנאה נגד גייז- כי כשאתה מציג את זה כדבר רע שלא בסדר לעשות, ובסוף מבינים שזה לא נכון ולא מוסרי, אז זה בסדר. וספציפית בשכונה הבעיה הייתה שההימורים הוצגו כפעילות חברתית מהנה (וגם שטויות שאמרו שהם עשו פרסומת סמויה לפיס).
&nbsp
"תכנים אלה מציגים, בין השאר, מילוי טפסי לוטו כפעילות משפחתית, וההגרלות מוזכרות שוב ושוב בהקשר חיובי ולא ביקורתי... הקישור בין הימורים ובין הצלחה בחיים ומיצובם כאמצעי לשיפור מעמד חברתי הוא משחית. כשזה קורה בסדרה המיועדת לילדים ולנוער, תוך שימוש בכוכבים - זה חמור שבעתיים"
&nbsp
עכשיו תסביר לי מה הבעיה שהם יגידו "ככה התייחסו לניצולי השואה, וזה היה איום ונורא, אבל הם דווקא היו גיבורים ויכולים להיות פלמ"חניקים נהדרים ואסור היה לשפוט אותם"? כי זה דווקא חינוכי...

למעלה