עדכון סיוע בשכ"ד

mishimashu

New member
עדכון סיוע בשכ"ד

כשיצאתי מהבנק הרגשתי צורך עז לשתף אתכן: אז ככה. אני לא עומדת בקיטריונים של משרד הבינוי והשיכון כי...אני רווקה ואין הגדרה חוקית לכך שבמקרה שלי אקבל סיוע בשכ"ד. ממה שהבנתי מהפקידה אין סיכוי שאקבל סיוע בפרט או זכאות בכלל. המשכתי איתה את הדיון "המעודד" ושאלתי האם אני גם לא עומדת בקריטריונים לזכאות כאם חד הורית במשכנתה?... תשובתה היתה שכנראה שגם כאן אין הגדרה לסיטואציה שלי ולכן הניקוד שאקבל יהיה כאילו אני נשואה. הווה אומר אין שום הקלות. מקווה שהייתי ברורה. אני כל כך כועסת! המדינה החליטה שאנשים "כמוני"... שנכנסו להריון בטעות ובמקום לעשות הפלה הן מחליטות לגדל ילד לתפארת מדינת ישראל אין להן זכויות כאימהות חד הוריות שלא עובדות וחיות באמת על חשבון המדינה. הפקידה שאלה האם יש לי תביעות בעתיד לביטוח לאומי. אין לי ולא יהיו. אני עובדת ומפרנסת עצמי בכבוד. במקרה שלי לצערי הרב גם לא אתבע את האב במזונות משום היותו אלים. האם הבקשה שלי לפחות בסיוע בשכר דירה הינה "גרידית" בעיניכן?... אני מניחה שחלק מכן יגידו שזאת הבחירה שלי ושאני אמורה לחיות איתה ואכן אתן צודקות אך המצב המתסכל הזה שאני לא אם חד הורית כי אני לא גרושה ומצד שני אני אפילו לא אם יחידנית מבחירה לפי הפורום השכן... מאוד מבלבל ומתסכל. איזה מזל שהפורום הזה קיים. אף אחד אחר לא יוכל להבין מה אני מרגישה עכשיו. לפחות הקטנטונת בועטת בבטן ומנסה לשמח אותי בקפיצות שלה. אין יותר מאושרת ממני כשהיא בועטת!

m i c h a l i

New member
וודאי שמגיע לך ../images/Emo88.gif

לפחות ע"פ ההגדרה בחוק ! החל מהחודש החמישי להיריון את זכאית להגיש בקשה לסיוע בשכ"ד. מצרפת לך קישור למשרד השיכון ולחוק המפורט (היכנסי לסיוע בדיור>> מידע לותיקים >>> סיוע בשכ"ד). שם תמצאי את כל הפרטים ולשאלות נוספות אני כאן . אל תתייאשי עדיין.

mishimashu

New member
אני לא מתיאשת בכלל

אמרתי לפקידה שתשלח בכל מקרה וצירפתי מכתב אישי. היא טוענת שהחוקים השתנו. קראתי את כל החוקים הכתובים לפי הלינק שנתת. פניתי לבנק לאחר שיעורי בית. מקווה שלא אלחם בטחנות רוח... מה שעצבן אותי במיוחד זה שהיא אמרה שלפי משרד הבינוי והשיכון אני לא נחשבת אם חד הורית. נראה לי שהיא בעצמה צריכה להתעדכן בחוקים. מחר בבוקר אני אצלה עם כל החוקים ועם מכתב נוסף שאני אמורה להגיש מיכלי תודה על התגובה

ש י ר ה 42

New member
מישי ../images/Emo13.gif

אצלי עדיין אין חדש בעניין, אבל כמו שביקשה מיכלי, לא להתייאש. תחשבי עלינו כשאת בבנק ואם הפקידה תרגיז אותך .......... תחשבי איך אני עושה לה פרצוף כזה
וכזה
ותראי יהיה פסדר
בהצלחה יקירתי

mishimashu

New member
שירה תודה

את מעודדת אותי מאוד! יש לי עוד כמה שיטות לאנשים מעצבנים אבל על כאלה פרצופים מצחיקים לא חשבתי...:) יום נפלא

s h o o s h a

New member
סיוע בדיור

הפקידה בבנק אינה רשאית לומר לך אם את זכאית או לא לקבל תעודת זכאות או סיוע כזה או אחר. הפקידה נמצאת רק לצורך העברת מסמכים ובקשות למשרד השיכון ולוודא הגעתם ליעדם ובבוא הזמן לעדכן אותך, במידת הצורך, לגבי תשובה. מעבר לכך, כל בקשה שנדחית, תמיד תוכלי לערער על ההחלטה לוועדה העליונה אשר תדון מחדש בבקשתך. אכן, עקב המדיניות הכלכלית יש החמרה בתנאים לקבלת זכאות וסיוע אולם מכאן ועד להודעה די נחרצת של פקידה בבנק כי אינך זכאית, המרחק עצום. בהצלחה

למעלה