עדכון מרץ

yeshgvul

New member
עדכון מרץ

משמרת מחאה של קואליציית השלום ושלום עכשיו - 5.7.03 בתחילת השבוע יצא הצבא מהשטח ברצועת עזה אליו פלש לאחר ספטמבר 2000; בימים אלה יצא הצבא גם מבית לחם. נקווה שזו הסנונית שמבשרת את האביב: יציאת הצבא ופינוי כל ההתנחלויות מהשטחים הכבושים, החל בכפר דרום ונצרים וכלה בחברון ובית אל. זאת למרות האלימות במאחזים ולמרות פסקי ההלכה; למרות תעלולי הפינוי והבנייה מחדש; למרות עצימת העין של מפקדי הצבא והקריצה של שרון שנותנים לפורעי החוק יד חופשית. השגת שלום עם העם הפלסטיני אפשרית אם נהיה מוכנים להסדר המבוסס על העקרונות הבאים: מדינה פלסטינית בת-קיימא לצד מדינת ישראל על בסיס גבולות יוני 1967; חילופי שטחים בהסכמה וביחס שווה ופינוי ההתנחלויות משטח המדינה הפלסטינית תוך מתן פיצוי; ירושלים בירתן של שתי המדינות ושמירה על חופש הגישה והפולחן למקומות הקדושים; הסדרי בטחון ופרוז שיבטיחו את בטחונה של מדינת ישראל; מציאת פתרון מקיף לבעיית הפליטים והעקורים שיכלול הסדר פיצויים הוגן בתמיכה בינלאומית. פתרון זה לא יפגע בזכות ההגדרה העצמית של העם היהודי במדינת ישראל. ממשלה הדוחה פתרון זה, המקובל על רוב העם בישראל, למען השגת ארץ ישראל השלמה, תהיה אחראית להמשך שפיכות הדמים ולאובדן צביונה של ישראל כבית לאומי לעם היהודי וכדמוקרטיה נאורה. בואו לקרוא יחד עם קואליציית השלום ושלום עכשיו במוצ"ש 5.7.03, בשעה 20:00, בכיכר פריז (הגר): שתי מדינות לשני העמים! מי שסוגר את חלון ההזדמנויות אחראי להמשך שפיכות הדמים! סיור בגדר ההפרדה - מאורגן על ידי "שלום עכשיו" סניף חיפה - 5.7.03 ביום שבת, 5.7.03, יתקיים סיור בגדר ההפרדה. הסיור כולל ביקור באוהל המחאה בכפר מאסחה. יציאה באוטובוס מכיכר סולל בונה בשעה 9:00; שעת חזרה משוערת: 17:00. כיסוי הוצאות: 25 ש"ח לאדם. ירושלמים הרוצים להצטרף יכולים לנסוע עד חדרה, שם מתחיל הסיור. אם יהיו מספיק מצטרפים, נשקול הוצאת אוטובוס מירושלים. להרשמה יוסף 477689 - 052, נטע 556612 - 064 או רמי 617180 - 054. משמרת מחאה נגד הגזירות הכלכליות - בחיפה - 5.7.03 בכל מוצאי שבת עורך תא הסטודנטים של מרצ בחיפה משמרת מחאה כנגד הגזירות הכלכליות שגזרה הכנסת על ישראל. נפגשים במרכז זיו בין השעות 19:00-21:00. לפרטים: אייל - 057-355144 ערב התרמה של המרכז לנפגעות תקיפה מינית - 7.7.03 מרכז הסיוע לנפגעות תקיפה מינית יערוך ערב התרמה במלאות 25 שנה להקמתו. בערב ההתרמה תופיעה נורית גלרון שתארח את גידי גוב. האירוע יתקיים ביום שני 7 ביולי בשעה 20:30 באולם נוגה ביפו. לפרטים נוספים 03-5167663 או [email protected]. למידע נוסף לחצו כאן.

yeshgvul

New member
שריד : לא אתמודד על הנהגה

w w w . h a a r e t z . c o . i l עודכן ב03:59 03/07/2003- שריד: לא אתמודד יותר על הנהגת השמאל פוליטי \ ביילין: סביר שאתמודד; כהן: גם אני מתמודד מאת יוסי ורטר "הישיבות שלכם במרצ, לא מעניינות אותי!" קריאה זו, שנשמעה ביום שני אחר הצהריים מפתח מזנון הח"כים בכנסת ועד לכניסה למליאה, חזרה על עצמה שלוש פעמים בווריאציות שונות. האיש שאמר את הדברים, יוסי שריד, רצה לוודא כי דבריו נקלטו היטב לא רק באזני בן שיחו, עמיתו לסיעה, ח"כ חיים (ג'ומס) אורון, אלא גם באזני עוד כמה אנשים בסביבה. אורון ניסה להפוך את העניין לבדיחה, אבל שריד לא צחק. הוא הסביר אחר כך מה, למשל, לא מעניין אותו במרצ: הדיון שהתנהל באותו בוקר בסיעה על גדר ההפרדה. לשריד אין בעיה עם הגדר, אבל הוא שמע שם עקיצה או שתיים על דבקותו בכסאו ויצא פגוע. האווירה הרעה הזו, הלא מפרגנת, אופפת אותו מאז התפטר מראשות המפלגה בליל הבחירות לכנסת, לפני כחמישה חודשים. בניגוד לציפיות של כמה מחבריו, הוא לא הלך הביתה, מה שגרם להם לחשוד בו כי לא אמר עדיין את המלה האחרונה וכי הוא מתכוון לחזור ולהתמודד על ראשות מרצ, או על ראשות המפלגה הסוציאל-דמוקרטית, שמרצ תהיה במרכזה. גם העובדה שמאז התבוסה ב28- בינואר לא היו בחירות לראשות מרצ (המפלגה במעין תקופת דמדומים, מנוהלת מאז על ידי טרויקה: יו"ר הסיעה, זהבה גלאון, אורון ורן כהן), הגבירה את כאבי הבטן של כמה מבכירי מרצ. אך יותר מכל עיצבנה אותם שתיקתו של שריד. הוא לא אמר מה כן ומה לא. היו מי שאמרו עליו - כן, דווקא עליו - כי לקה ב"תסמונת פרס", וכי לעולם לא יפרוש. עכשיו, שבוע לפני שהנהלת מרצ צפויה לפתוח רשמית בהליכים להקמתה של המפלגה הסוציאל-דמוקרטית על ידי הקמתה של ועדה ארגונית שתמנה את ראשי הגופים והמפלגות שייכללו בתנועה, מפזר שריד את הערפל: סופית הוא אומר, אין בכוונתי להתמודד. לדבריו, לא יתמודד לא על ראשות המפלגה החדשה, אם אכן תקום, וגם לא על ראשות מרצ - אם המפלגה החדשה לא תקום. דברי שריד, שנאמרו בשיחה ל"הארץ" ביום שני, הפתיעו את סביבתו. יו"ר שחר, ד"ר יוסי ביילין, שנמנע מלהכריז על כוונותיו כל עוד צלו של שריד ריחף מעל, אמר ל"הארץ" כי יש "סבירות גבוהה" שיתמודד לראשות המסגרת החדשה, שאפילו שם נמצא לה: תקוה לישראל. אם שריד היה מתמודד, ביילין לא היה רץ. כעת גם גלאון, שנחשבת מקורבת לשריד, חשה עצמה חופשייה לומר לחבריה כי תתמוך בביילין, בגלל הקרבה בין הדעות בתחום המדיני. רן כהן מצהיר אף הוא כי יתמודד. הוא נחשב ל"מועמד החברתי", בניגוד לביילין שנחשב ל"מועמד המדיני". כהן תולה בחבריו את האחריות למצבה הרע של מרצ ולדימויה הגרוע, בגלל שלא תמכו בהצעתו מיד לאחר הבחירות לכנסת לבחור יו"ר ומוסדות חדשים - ואז לגשת להליכי הקמתה של הסוציאל-דמוקרטית. כהן קיווה אז להיבחר ליורשו של שריד, אך חבריו העדיפו לדחות את ההכרעה. "עמדתי לא התקבלה ומאז עברה עלינו תקופה מביכה, תקופה לא טובה", הוא אומר, "אילו מה שרציתי היה קורה, מרצ היתה היום במצב יותר טוב. עכשיו, צריך ללכת על המסגרת החדשה, והודעתי שאתמודד על ההנהגה של מרצ ועל הנהגת הגופים שיקומו". כהן אמר אתמול, כי אין לו מושג מהן הכוונות של שריד או של ביילין. "מוזר", הוא מודה, "אבל אצלנו אף אחד לא מדבר על זה. אין לי מושג מדוע". אלה שני המתמודדים העיקריים בשלב זה. שם נוסף שעולה: הח"כ לשעבר, אילן גילאון. במרצ הציעו השבוע להחזיר להנהגה את שולמית אלוני, כחלק מעידן ה"רטרו" הפוליטי שעובר על ישראל עם בחירתם של שרון ופרס לעמוד בראש מפלגותיהם. הבחירות אמורות להתקיים בראשית השנה הבאה, ככל הנראה בפריימריס בקרב כל חברי המפלגה. עדיין לא ברור איך תיראה המפלגה ואם תהיה בכלל מפלגה. הוועדה הארגונית תדון בהצעות שונות, שאחת מהן תהיה להקים מעין "מערך" של מפלגות. במקרה זה, אומר ביילין, מקומי לא יהיה שם. ביילין רוצה מפלגה אחת, ולא רשימה של מפלגות שמחר אחת מהן תהיה שם, השנייה שם והשלישית תלך לשם. "רק מפלגה חדשה" הוא אומר באופטימיות האופיינית לו, "תוכל להחזיר לשמאל את האנרגיות שלו. דווקא הצד הארגוני: בחירתם של מוסדות, התמודדות לראשות, הוויכוחים, זה מה שמחיה מפלגות אידיאולוגיות. אומרים לי: מה כאן הרבותא? הרי זה כבר קיים. הרי אני ויעל דיין ורומן ברונפמן (יו"ר הבחירה הדמוקרטית) כבר במרצ. ואני אומר, כי לא זו השאלה אלא האם ניתן להוציא מהמערכת הקיימת את האנרגיה שנחלשה. הרי השמאל תפס מצב רוח של כישלון, ואחד הדברים המבטיחים בהקמת מערכת חדשה, זה לא בהכרח מי שמצטרף אליה, אלא איך אנו מצליחים להוציא מעצמנו את מה שנרדם בנו". יוסי ורטר כהונת שריד בראשות מרצ - נקודות ציון בחירות 1996 יוסי שריד החליף את שולמית אלוני כיו"ר מרצ לפני הבחירות. בבחירות אלה ירד כוחה של מרצ מ12- מנדטים לתשעה מנדטים ינואר 1993-יוני 1996 שריד כיהן כשר לאיכות הסביבה בממשלתו של יצחק רבין, ולאחר רצח רבין המשיך בתפקידו בממשלת פרס בחירות 1999 מרצ הגדילה כוחה ל10- מנדטים יולי 1999-אוגוסט 2000 שריד כיהן כשר החינוך בממשלת ברק; מרצ פרשה מהממשלה באוגוסט 2000 על רקע העימות המתמשך עם ש"ס פברואר 2001-אוקטובר 2002 שריד כיהן כראש האופוזיציה עד לפרישת מפלגת העבודה מממשלת האחדות בראשות שרון בחירות 2003 מרצ זכתה בשישה מנדטים ושריד הודיע על התפטרות מראשות המפלגהה כל הזכויות שמורות לעיתון הארץ (2003 (c --------------------------------------------------------------------------------

מטרניך

New member
המאמר הזה נמצא פה כבר מהבוקר

בהודעה שלי על 'העכברים ששאגו'. אין לי התנגדות שזה יהיה שרשור שלך - הנושא חשוב. אין זה מקרה שפה מתעלמים ממנו מהבוקר.

מטרניך

New member
האם זה רק מאבקי כוח אישיים, או יש

גם משהו פוליטי מאחוריהם? למשל: חזרה לקונסנזוס הפטריוטי המדיני-בטחוני של החברה הישראלית - או המשך היציאה ממנו לעבר שיתוף ו'חזית' עם הכוחות האנטי-ציוניים הכפופים לרש"פ ולמדינות ערב (סוריה)?

מטרניך

New member
לאייס ולריקרדו: סימפטיה אישית או

שיש מאחורי הכרזותיכם גם משהו פוליטי?

yeshgvul

New member
פרץ ,מרץ ומפלגה חדשה

מוקדש למטרניך שיודע הכל... ------------------------------------- משבי הרוח הקרירים הללו שטפחו השבוע בפניו של פרץ, גרמו לו להיפגש ביום שלישי גם עם ח"כ חיים אורון ממרצ, שעמל בשנתיים האחרונות על הקמת המפלגה הסוציאל-דמוקרטית. במרצ אומרים שפרץ לא שולל גם את האופציה הזאת. בכלל, נראה שפרץ פתח במסע קניות ברחבי המערכת הפוליטית - רק הפוך: הוא לא קונה, אלא מוכר. את עצמו. פרץ עצמו התייחס, רק לפני שבוע, לאפשרות שיחבור למפלגה הסוציאל-דמוקרטית, או לכל מסגרת אחרת. ביום שישי שעבר הוא נענה להזמנתה של ח"כ פרופ' יולי תמיר, והגיע לפגישה עם חוג החשיבה שלה, "חושבים ביחד", במעוז התק"מ ברמת אפעל. זו היתה פגישתו הראשונה של פרץ עם חברי העבודה מאז פרישתו מהמפלגה. הוא היה הדובר העיקרי בכינוס. דבריו בדיון הסגור מלמדים, כי שלא כפי שהוא מצוטט למעלה, ההחלטה בדבר עזיבת "עם אחד" והצטרפות לגוש חדש כבר התקבלה אצלו, ועכשיו, זו רק שאלה של מחיר ותנאים. "אני חושב שצריך להקים זרם סוציאל-דמוקרטי שייתן לאנשים בית משותף", אמר פרץ, "מפלגה כזאת היא אחד החלומות היפים ביותר שיכולים להתרחש במדינה. אבל המושג הזה, סוציאל-דמוקרטים, מזוהה עם השמאל המדיני, ולא החברתי, ולכן צריך למצוא מושג אחר". פרץ לא מוכן להגיד אם מה שיאפשר את הצטרפותו זה רק שינוי השם. "בחלומי", הוא אמר באותו דיון, "אני רואה את עצמי שותף מרכזי לתנועה כזו ואקדיש לה את כל מה שיש לי. אני צופה שאם תנועות העבודה יצליחו להתאחד יכול לקרות לתנועת העבודה תוך 4-3 שנים מה שקרה לתנועות הימין ב1977-. בגין עשה מהפך חברתי, לא מדיני. אנו צריכים לבנות רכבת חברתית משלנו ולנסוע אתה לשלום, בניגוד לבגין, שנסע עם הרכבת החברתית שלו ליהודה ושומרון". דקות ארוכות מאוד דיבר פרץ על המצב החברתי במדינה, על השבר המתרחב בין עניים לעשירים, על "זילות ערך האדם", על התנערותה של המדינה מאחריותה לחלשים. אבל מה שלכד את תשומת לבם של הנוכחים באירוע היה משפט כמעט אגבי שלו, שממנו אפשר היה ללמוד באיזה תפקיד הוא רואה את עצמו בתמונה הכוללת. "בסופו של יום", אמר פרץ, "הציבור הישראלי אינו בוחר דרך, אלא מנהיג. השאלה היא, האם השמאל יכול להציב מנהיגות שיכולה להוביל את העם בדרך שאנחנו בחרנו. רבין הצליח לעשות זאת במידת מה. האם אפשר יהיה לעשות זאת בשנית"? http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=314198

מטרניך

New member
אין לי התנגדות עקרונית לקיומה של

מפלגה סוציאל-דמוקרטית שתכלול את מרצ, יוני העבודה ועם אחד. אינני רואה לה כרגע סיכויי הצלחה רבים, אבל יש לה בהחלט מקום בחיים הפוליטיים בארץ. אלחם בה אם תכלול אלמנטים של השמאל האנטי-ציוני כמו חד"ש, גוש שלום וכו' ואם תשתף פעולה עם משרתי האוייב במגזר הכרבי. אינני חושב שפרץ ייתן יד לזה - עם אחד היא תנועה פטריוטית וישראלית שורשית. נראה את מצע התנועה, ובעיקר את הפוליטיקה שלה ונשפוט אותה לפי זה. במאמר מוסגר: אופייני שהשאלה המטרידה את פרץ יותר מכל היא שאלת ה'מנהיג', שזה הוא, כמובן.

למעלה