עדכון מרענן ראשון

alti26

New member
עדכון מרענן ראשון

מתבשל לכדי ביצוע תירגומו של הדיסק מאנגלית לעברית של הדיסק של הדיסק האחרון של דיוויד עוד אין תאריך יציאת הדיסק אך זה בבישול עמוק:)

glitter8

New member
אני מנסה לדמיין איך זה יישמע..

למשל...Im on the night shift now איך יתרגמו את זה לעיברית? אני במשמרת הלילה עכשיו? איך זה ישתלב עם המוזיקה? למה כל דבר צריך לתרגם? אני מבינה את הרצון של דיויד לחיות בשלום עם עברית, אנגלית בספרדית, אבל לכל שפה יש את הייחוד שלה וכמו שיש דברים שנשמעים טוב רק בעברית, (אפילו יהיה טוב, למרות הביצוע המדהים שלו עם שון קולווין נשמע לי קצת מאולץ בתרגום שלו לאנגלית.) לדעתי לקחת דיסק כמו night dawn ולתרגם אותו לעברית חוטא הן לשירים והן למשורר האמריקאי, שאני לא בטוחה שזה מה שהוא היה רוצה שיעשו לשירים שלו. אפשר להסתפק בשירים כמו "בליבי" וchleno boys שמשלבים בתוכם מלכתחילה את השפות השונות.

YulaShpil

New member
הרי גם "פארקינג קומפלטו" תורגם

והתוצאה לא נפלה מתואמו הספרדי... כמו גם כל "האישה שאיתי" הרי הוא אוסף שירים מתורגמים, אמנם הם לא בביצוע המקור של ברוזה, אבל עדיין. לדעתי זה יכול להיות משהו טוב, ואתגר למתרגמים, לברוזה (הרי מן הסתם אי אפשר לתרגם מלה במלה ולשיר את זה אותו דבר, אלא הביצוע העברי יהיה אולי מעט שונה), וכמובן אתגר למאזינים במציאת ההבדלים
בכלל אני מוצאת עניין רב בשירים המושרים בכמה שפות, וכבר זמן רב יושב לי בקדמת הראש תכנון לצריבת דיסק לאוטו עם שירים שאני אוהבת, ומיד לצידם השירים בביצוע המקורי ממנו תרגמו לעברית.

glitter8

New member
אכן

אבל שם שומעים במקביל את שני הנוסחים, במקרה של הדיסק החדש, כבר התרגלתי לנוסח האמריקאי ונראה לי שיהיה לי קשה להתרגל לתרגום, כנ"ל האישה שאיתי, כששמעתי את השירים לראשונה לא היה לי מושג שהם תרגום של משהו, מה גם שחוש הביקורת שלי בגיל 9 לא היה משהו...

SHANILIROY

New member
ומה אתם חושבים על הרעיון ?

דיסק מתורגם ? חומרים חדשים ? מה אתם מעדיפים.. אני האמת מעדיפה חומרים חדשים בעברית ...אבל כמובן מקבלת כל דיסק שיצא באהבה בין אם מתורגם או חדש ! העיקר שנמשיך לחגוג עם המוזיקה של דיויד .

ghahamov

New member
Night Dawn

אני מאוד אוהב את הדיסק באנגלית. יש בו משהו שונה משאר שירי דייויד שאני מכיר. הוא אלבום די רגוע אני לא חושב שצריך לתרגם את האלבום לעברית. יש דברים שלא צריך לתרגם, זה פשוט לא יישמע אותו הדבר. אבל, כל חברי הפורום, תגידו לי דבר אחד, אם ייצא אלבום כזה, לא תקנו ? :)

altofhen

New member
ואם יונתן יתרגם?

אני אוהבת את התרגומים של יונתן גפן

למעלה