עדכון מספר 2 - גיא משתפר!!!

עדכון מספר 2 - גיא משתפר!!!

לכל מכרי פה בפורום שלום!!! אני רוצה לספר לכם על השבוע האחרון שעבר עלינו. כזכור לכם (תדפדפו ליום ו´ שעבר...) ניפגשנו עם המורה וסיכמנו על טבלת עיצוב התנהגות. והתוצאות היו פ-י-צ-ו-ץ-! חבל על הזמן כמה כוכבים ומדבקות והערות נפלאות הוא קיבל!!! כל העניין מחזק בליבי את ההרגשה שאין לנו ממש בעיה של קשב... גיא לומד להתעלם מהצקות החברים שלו לכיתה, מהעיסוק החברתי בזמן השיעורים, ותוך שמירה על החוקים בשביל המדבקות, הוא בעצם מתחיל ללמוד בכיתה, לשתף פעולה עם המורה ולהנות מהלימוד!!!! ובכל זאת אני רואה איזושהי בעיה חברתית וריגשית ולכן לא מוותרת על איבחון. קבעתי אבחון על פי המלצה של מישהי בפורום, אצל מישהי מאוד מומלצת ושנשמעה לי נפלא בטלפון. האבחון יהיה לקראת סוף יולי. בנתיים אנחנו עובדים עם גיא על סיום מוצלח לשנת הלימודים ומן הסתם כל שבוע תהיה לנו מתנה לקנות!!! נתרושש אך נהיה מאושרים!!! מתנה ראשונה : משחק מחשב של "לגו". (קיבלנו "דמו" עם הפיצה...) כמו כן סיכמנו עם המורה שהיא תעביר לנו מספר חוברות עבודה שקשות לגיא כי כרוכות בהרבה כתיבה (טונוס נמוך וטיפול בעבר בבעית גרפומוטוריקה, זוכרים) ואני אנסה "לפרק" את המטלות כדי להקטין את האיום ולהגביר את האימון. מתחילה לעבוד על זה בשבת. תודה לכולכם ואני עוד אחזור

חני ב

New member
נ-ה-ד-ר!!!!!!!!!!!!!!!!

בדיוק אתמול חשבתי לשלוח לך מסר לברר מה קורה ושמחתי לפתוח את המחשב ולראות עדכון ממך. כל הכבוד
בעיקר לגיא!!!!!!! ולאלו שמתנגדים לכל אותם החיזוקים...נא ראו כמה זה עוזר. תגידי תודה לגיא שאתם קונים לו "רק" משחק מחשב של לגו. אצלי בכתה ילד שואף לקבל בתום ההסכם של X סמיילי PLAYSTATION. עשית לי את היום. באמת סיגל. שבת שלום

zivadina

New member
סיגל היקרה

שימי לב שעכשיו כל נושא המעקב הוא חדש ומרגש לילד, אבל אחר כך הוא ייהפך לשגרה מתישה, ולכן טוב מאוד שאת לוחצת על איבחון מסודר. אני מדגישה את זה, כי ב-adhd מתמודדים נהדר עם ריגושים, ומתמודדים גרוע עם שיגרה. בנוסף, לא בטוח שלמורה ולכם יהיה כח להמשיך עם המעקב לאורך זמן. זה נראה לי מתיש מאוד. אני מאמינה בפתרונות בלתי מתישים, שיכולים להכנס לשיגרה של כל הסובבים. בכלל, אני חושבת שבחינוך עדיפה שיגרה טובה על הבזקים נקודתיים. קחי לתשומת לבך, ותמשיכי כמו שאת. זיוה

חני ב

New member
זיוה, כמורה אני אומרת לך שזה בכלל

מתיש. לכמה ילדים בכתה אני עושה טבלה כזו? לאחד? לשניים? לשלושה? מה שחשוב פה הוא הילד ולא הקושי של המורה. זה אחד מחובותיה של המורה לעזור לילד בכל דרך שהיא.

חני ב

New member
נעלמה לי המילה "לא"

התכוונתי לכתוב "זה בכלל לא מתיש".

לחני וזיוה היקרות../images/Emo47.gif

תודות על ההתייחסות! ראשית זיוה, לעדכנך, על פניו נראה שלגיא אין כל כך בעיה של היפראקטיביות ואולי גם לא של קשב. נראה לי (אך כמובן שאני מחכה לאיבחון שיקבע) שיש לי ילד עם לקויות חברתיות ורגישות גבוהה מאוד המתעסק כל השיעור ב"מה אמרו" ו"מי התחיל". אנחנו עובדים איתו על "להבליג" ו"להתעלם" וכבר אחרי שבוע ניכרת השתפרות. יש לנו חודשיים עד סוף שנת הלימודים. וכרגע זו המטרה שלי! לעבור את השנה בשלום. לקראת השנה הבאה נהייה יותר חכמים אחרי האבחון וננקוט בצעדים אחרים אם יהיה צורך. הרווח העיקרי מהטבלה (ועבר שבוע אחד בלבד!!!!!) הוא שהילד מגלה הנאה בלימודים!!!! דבר שעד היום הוא לא נתן לו צ´אנס כי היה עסוק באינטריגות חברתיות. יתכן שהפורום הזה, ביחוד בכותרתו הנוכחית
, איננו מתאים לנו אחרי הכל! למרות שאני שמחה שמצאתי אותו ואשמח להמשיך ולעדכן. אני מסכימה איתך באופן עקרוני שלא לאורך זמן נוכל להמשיך עם הטבלה. האפקט ידעך אולי, אך גיא בנתיים, אני מקווה, יסחף בהנאת הלימודים וילמד להתעלם מהצקות חבריו. גם הגמילה מהחיתול עלתה לנו במתנות רבות, אבל כאשר חדלנו, הוא לא שב לעשות פיפי במכנסיים.... המורה שלחה לי מייל עכשיו ובו ממש סופרלטיבים על גיא!!! היא נתנה לו כפרס מין חוג בחירה שמיועד במקור לילדים בכיתה ב´. והוא חזר מאושר כל כך מהשיעור!!! שיתוף הפעולה שלה הוא פנומנלי וכולל התייחסות יומיומית , טלפונים ארוכים אל תוך הלילה, השקעה בילד וכמובן סיכום שבועי מפורט ומרנין. תודה לכולם!!!

zivadina

New member
באמת כדאי לחכות לאיבחון, ולהיות

בטוחים שעושה אותו מומחה. בקשר לרגישות חברתית, לי תמיד הייתה כזאת, ואובחנתי כ-adhd (רק השנה), ואילו לבן שלי שאובחן גם הוא, לא הייתה הבעיה הזאת, אם כי הייתה בעיית אימפולסיביות בחברה. אז באמת מעניין לשמוע מה יגיד האיבחון. ושוב בהצלחה, ותחזרי לעדכן כאן.

דליה.ד

New member
עיצוב התנהגות - לא לנצח!

המטרה של עיצוב התנהגות היא בסופו של דבר לוותר על האמצעי (טבלה, אסימונים, חיזוקים, איך שלא תקראו לזה) ולהגיע להתנהגות הרצויה ללא צורך יותר בחיזוק. אנחנו משתמשים, בשלב ביניים, בחיזוקים חיצוניים (מדבקות, אסימונים, פרסים) כדי להשיג התנהגות מסוימת. הכוונה היא שהילד יפתח בהדרגה חיזוק פנימי, קול פנימי שאומר לו איך להתנהג בלי צורך בפרס. אותו הדבר בגמילה צחיתול (אני לא השתמשתי בפרסים, אלא רק בעידוד ומחמאות וזה הספיק - אבל כל ילד הוא משהו אחר ואני לא שופטת, המטרה לפעמים מקדשת את האמצעים). במקרה של בני (12 ) השתמשנו בכסף לתגמל התנהגות רצויה. כיום, חודש וחצי אחרי, ההתנהגות נרכשה ואני כבר לא צריכה לתת לו את החיזוק הזה (שלרבים נשמע נורא ואיום). סיגל, אני מאוד שמחה שאת לא מוותרת על האבחון, ולא הייתי רוצה שתתאכזבי אם וכאשר יאבחנו איזושהי בעיה או קושי אצל גיא. אולי באמת הבעיה היא רגשית -חברתית בלבד, או איחור מסויים בבשלות הנפשית (אני מתכוונת לכך שעל הילד להיות "פנוי" ללמידה), או אכן הפרעת קשב בדרגה זו או אחרת. או שבכלל הכל בסדר ואין מה לדאוג! על כל פנים, המשיכי לעודד את ילדך הנפלא, תני לו את התחושה שאת תמיד שם, לא משנה מה יקרה....ובהצלחה! ממני!

אני אמא נורא לא "מקצועית"../images/Emo166.gif

היי לכולם אני אמא נורא לא "מקצועית" משתדלת לא לקרוא חומר על חינוך ופסיכולוגיה של ילדים כי אני מנסה לעבוד מהבטן. למרות כל זאת אני טיפוס מאוד שכלתני ויסודי וברגע שאני מרגישה ש"הבטן" לא מספיקה, אני רותמת את כל האנרגיות שלי ומעמיקה בנושא. ברור לי שטבלת התנהגות כזו או אחרת היא רק כדי להקנות את ההרגלים ובשלב מסויים ניתן ורצוי להפסיקה. לא אתאכזב אם גיא יאובחן כבעל ליקוי או קושי זה או אחר. באיזשהו אופן זה יהיה אפילו יותר קל. כי אז יש "תרופה" או דרך לתקן. אני לא אתאכזב מכלום!!! גיא הוא יצור כל כך נפלא וכל מה שהוא, הוא שלי!!!
. ולכן אני פתוחה לחלוטין לשמוע מה יש למומחים לומר. אך אני לא מבטיחה שאקבל את דיבריהם כמילה בסלע. אם לא יספק אותי, אלך לשמוע עוד! כשאמרתי מה נראה לי שיש או אין לגיא זה היה על סמך אינטואיציה בילתי מבוססת מדעית של אמא אוהבת ולא "מקצועית". ככה נראה לי! אבל אני לא מקובעת על כלום. אני טיפוס מאוד לא מקובע!! "אם תראו לי את הדרך ואשתכנע שהיא הנכונה, אצעד בה!!" בברכת שיהיה לכולנו רק טוב אוהבת אתכם סיגל

למעלה