עדכון מהשטח

gershon17

New member
ועל הפגזת אזרחים בשדרות?

או על חטיפת חיילים והחבאתם בניגוד לכל אמנה בינלאומית לטיפול בשבויים? על זה אתה כן מוכן לנהל מו"מ?

gershon17

New member
ואני שוב אחדד

אתה מוכן לשבת עם החמאס, שמצהיר שהוא רוצה להשמיד את מדינת ישראל, ולנהל איתו מו"מ כדי שיפסיק לשלוח מחבלים להתפוצץ באוטובוסים (מה שפוגע בזכותם של הרבה מאד ישראלים לחיות, נניח), אבל אתה לא מוכן לשבת עם נציגים של הדתיים בירושלים - שלא רוצים להרוג אף אחד, ולשוחח איתם על הפגנה? אתה מוכן לוותר לפלסטינים מהחמאס ששולחים אנשים וטילים כדי להרוג אותך, אבל לא לוותר לרבנות שרק רוצה שתתחשב ברגשות? אתה בטוח שאלה פרופורציות ראויות?

Fackazot Hunter

New member
זה משהו אחר וזה משהו אחר

אני לא בקיא בעיניין הזה, וזה לא ממש התחום שלי, אבל לנהל מצעד בירושלים זה מאד חשוב, וזאת לא עיר שמנוהלת על ידי חרדים. דבר ראשון יש מלא דתיים, לא משנה מאיזו דת, שהם גם גאים, והם לא מודים בזה, יש מאות. הם מפחדים כי אצלהם הכל סגור, אין עם מי לדבר. צריך להראות להם שכן יש, ו'בית פתוח' בירושלים לא מספיק להגיע לכולם. דבר שני, ישראל מדינה שמתנהלת כמו שצריך בימים אלה של פיתוח ויש גם פיתוח חברתי, אני מקווה, וגם צריך להודות שיש הרבה גאים וגאות ולהם נמאס להיות ב'גטו' התל אביבי, והם רוצים להיות בירושלים, בירתה של ישראל, מדינה חילונית! ההסבר שלי לא מלא, כי אין בדעתי לחזור על מה שאמרו פה כבר ואתה מוזמן לראות למטה יותר...

gershon17

New member
זה בהחלט חשוב

אבל מצעד בירושלים פחות חשוב מזה שלא ירו קסאמים על שדרות. על קסאמים בשדרות אתם מוכנים לדבר ולהתדיין ויוצאים מדרכם לנסות להבין את הצד השני, אבל כשמדובר במצעד גאווה בירושלים - אתם הופכים אטומים לאחר כאחרון הימנים.

Fackazot Hunter

New member
ועל מצעד גאווה, שהוא מראה לא רק

הומוהים ולסביות, מה שלדעת הרבה דוחה, הוא מראה גם חופש ביטוי, שישראל היא מדינה נאורה, ישראל היא מדינה חדשה ומערבית! זאת זכות, ויש לממשה, כמו שלדתיים יש זכות להפגין נגד ההתנתקות בקיבוץ (שרוב יושביו מציביעים מרצ). אנחנו לא איראן, אנחנו מדינה עם זכויות, שיש לממשן. אם אתה לא חושב ככה, אין לנו על מה לדון.

gershon17

New member
אתה מפספס את הנקודה

ברור שצריך לאפשר מצעד גאווה בירושלים. רק שממש כל המשתתפים פה בפורום מסתכלים בזעם על מי שרוצה למנוע את מצעד הגאווה ("אין להם בעיה לרצוח" וגו'), זעם הרבה יותר גדול מאשר על פלסטינים שיורים קסאמים על שדרות. מנהל הפורום בכבודו ובעצמו דורש במפגיע להבין את הפלסטינים. לא ראיתי אפילו מישהו אחד שאומר "אולי ננסה להבין למה הדתיים מתנגדים" או "אולי ננסה לדבר איתם ולהגיע לנוסחה מוסכמת". למה החמאס זוכה פה ליחס טוב יותר מאשר יהודים דתיים?

ד ר ו ר 1

New member
למה שיהיה צורך לנהל מו"מ עם הרבנות?

לרבנות, שהפכה להיות מוסד שהרלוונטיות הולכת ומצטמצמת עם השנים, אין ולא אמור להיות מונופול על ירושלים. ירושלים היא בירה ישראל, נכון להיום, וזכותו של כל אזרח להפגין בה. האזרחים החרדים והדתיים בה הם אינם אזרחים שוויום יותר מאזרחיה החילונים, ומאזרחיה הגאים. לבקש אישור מהרבנות האם לצעוד או לא?!? לאן הגענו
בעיני, אם תכנע המשטרה ללחץ הדתיים (לא רק הדתיים היהודים), זה יהיה ניצחון נוסף של הכפייה הדתית במדינה הזו.

gershon17

New member
אז עם הרבנות אתה לא מוכן לדבר

אבל עם החמאס כן. אתה לא חושב שזה לא הגיוני?

ד ר ו ר 1

New member
לא בדיוק -

עם הרבנות אני לא צריך לדבר (לצורך העניין - "לבקש רשות"). עם החמאס כן.

gershon17

New member
אתה לא צריך לבקש רשות

אתה יכול לשבת ולדבר איתם ולהגיע לנוסחה שמוסכמת על שני הצדדים. אתה יכול להרשות לעצמך לחוש אמפטיה גם ליהודים חרדים ודתיים, רחמנא ליצלן, ולא רק לפלסטינאים. למה עם החמאס צריך לשבת ולהגיע לנוסחה מוסכמת, בעוד עם אזרחים ישראלים לא צריך? למה החמאס לא יכול להבין כח, ויהודים דתיים כן צריכים להבין גישה כוחנית שאומרת "אני לא צריך את האישור שלכם, תקפצו לי"? וזה כאשר החמאס דווקא הוא ארגון טרור רצחני, בעוד היהדות הדתית היא לא.

ד ר ו ר 1

New member
זה לא על אותו משקל, וזו השוואה...

...ילדותית. הדתיים (על דתותיהם השונות) לא רק שלא רוצים מצעד בי-ם, אלא הם לא רוצים מצעד בכלל. למעשה, הם גם לא רוצים לשמוע על הומואים ולסביות בכלל. הם מכנים אותם חולים. אילו היו בוחרים כל אותם שונאים הומופובים בדרכים של הדברות ושל רצון להגיע להסדר, ואילו היו נמנעים מלכנות את אנשי הקהילה כחולים, סוטים, סדום ועמורה, תועבה, מלוכלכים ועוד שלל כינויי חיבה למינהם, אז עוד היה אפשר לנסות איכשהו להדבר, אבל ברגע שהם יוצאים מנקודת הנחה כזו, הם שוללים את האפשרות. חוצמזה, ששוב - לא צריכה להיות פשרה, מהסיבה הפשוטה שירושלים היא עיר במדינה שאני חי בה, וזכותי, גם גם זכותו של אמנון יצחק המחזיר בתשובה, וכמו גם זכותו של המטיף-מסית-הומופוב מר אורי לופוליאנסקי, לקיים הפגנות בעיר ואירועים למינהם. כן, מפריע לי שיש כלמיני סוחרי דת שעומדים לעתים בכניסה לבתי ספר ומשדלים ילדים לחזור בתשובה, אבל אני, ואני מאמין שכל הציבור הגאה והציבור החופשי - שוויוני, כמוני, לא יבחר לדקור או להסית בצורה אלימה וגרוטסקית כל כך. יש מקום למחאה לגיטימית. אין מקום לחציית גבולות, ולניצול חופש הביטוי לטובת הסתה.

gershon17

New member
ההשוואה לא ילדותית כלל וכלל

והנה גם התמצית של מה שאתה כותב - עם דתיים אי אפשר לדבר ("הם מכנים אותם חולים"! אוי ואבוי!) אבל עם חמאס אפשר גם אפשר. יותר מזה, אתה לא תדיין עם דתיים על זכותך האלמנטרית להפגין בעיר ישראלית, אבל אתה כן תדיין עם החמאס על זכותם האלמנטרית של תושבי שדרות לחיות בלי שמפגיזים אותם. מה, יותר חשוב לך שיאפשרו לך להפגין מאשר שתושבי שדרות יוכלו לישון בלילה בשקט? גם הם אזרחים ישראלים. למה החמאס ראוי יותר מאשר היהדות הדתית?

מי פה הצדיק ירי קסאם?

תלמד לקרוא ולהבין מה שאנשים אומרים לך. אינני איש מרצ יותר אבל בכל אופן זה בכלל בכלל לא מה שאמרתי. אבל ניראה לי שאני מבזבז את הזמן איתך.

בחרתי כך בעצמי

אני מתקשה להזדהות היום עם מרצ מספיק כדי להיות פעיל במפלגה וחבר במוסדותיה. מי שמעוניין לשמוע מדוע מוזמן לשאול אותי במסר אישי.

למעלה