עדכון מביקור בתה"ש

מנדליקה

New member
עדכון מביקור בתה"ש

שלום בנות יקרות. הייתי היום אצל סוריאנו בתה"ש. הוא היה מאוד אדיב והקדיש את כל הזמן שנדרש לענות על כל השאלות שלי. הוא עשה לי בדיקה ידנית + US ולהלן המימצאים (הקצת מפחידים): מסתבר שיש לי אנדו' ברמה קשה, כולל הידבקויות וכו'.... הלפה' שעברתי לפני 5 שנים, רק הוציאו ציסטה, אבל לא דאגו לנקות מוקדים ולהסיר הידבקויות וכו'. שלח אותי לבצע US של הכליות וכן US של הרקטום (אמאלה!!)- האם מישהי עברה את הסיוט הזה ??? עוד כל מיני בדיקות (דם,שתן וכו') ולחזור אליו לביקור חוזר על מנת לקבל החלטה לגבי הניתוח. בינתיים אני אמורה לחזור לגלולות ברצף, החל מהמחזור שצריך להגיע בסופ"ש הזה. כמה שאלות ברשותכן - האם יש בעיה לחברות קופ"ח כללית להשיג טופס 17 לניתוח בתה"ש? אני מניחה שבלית ברירה, את שאר הביקורים אני איאלץ לשלם באופן פרטי. כמו כן, במקרה הגרוע - איך אפשר להגיע לסוריאנו באופן פרטי? הוא סרב היום בתוקף לדבר על האופציה הפרטית (מתוקף היותו מנהל המחלקה). לאט לאט גומלת בליבי החלטה שאני הולכת לעשות את הניתוח על מנת לנקות ולפנות מקום למשהו אחר - ילד ! אני מקווה שהנזק לא יהיה גדול מידי ושלא אצטרך לעבור מסכת ייסורים גם בזה.

זואילי

New member
הי מנדליקה

טוב עשית שפנית למרפאה. את כל הבדיקות שהוא נתן לך, את יכולה למצוא פה בפורום אם תעשי חיפוש עם המילים: אולטרסאונד/כליות/שתן/פריאנלי/תחת/רקטום/טוסיקון/ישבנון/בארגבל/חוקן/ברררררר ועוד ועוד. כן, יש בעייה להשיג טפסי 17 למרפאה בתה"ש וגם לגסטרו בתה"ש (שרק שם תעשי את אותה בדיקה ידועה!!!) ואת צריכה לקחת אויר ולהתחיל במלחמות עם הקופה. אם תתישי אותם - תקבלי. שיהיה בהצלחה

את יכולה לעשות חיפוש

עם המילה "פריאנלי" ולמצוא הרבה חומר. נראה לי שכבר התקבלה החלטה וכל הבדיקות אליהן הופנית הן על מנת לתאם מועד לניתוח.. אני הייתי שוקלת טיפול ארוך בדקא ארוך לפני כניסה לחדר ניתוח אם בכלל כניסה לחדר ניתוח. אם את לפני שלבים של ניסיונות להרות אז למה לנתח לפני? למה לא לנסות ולראות? אולי יהיה הריון ללא ניתוח? בכל מקרה, בהצלחה

מנדליקה

New member
הי

אשמח לקבל הסבר לגבי דקא ארוך - מ זה? אני מתחילה עכשיו גלולות ברצף, ל- 3 חודשים בתור התחלה. ולשאלה מדוע להיכנס לניתוח לפני נסיונות להיכנס להריון טבעי - האם לא זו המלצה בד"כ? לנקות את המקום והמוקדים, ובכך לשפר את איכות החיים ואת הסיכויים להיכנס הריון?

זואילי

New member
דקא ארוך

GNRH אנלוג - הוא מונע את הביוץ המוקדם תוך כדי הטיפולים, אחד מכמה תרופות. רבות מאיתנו מקבלות דיכוי כזה להרגיע את האנדו - לשלושה חודשים (או יותר...) - הדקא הארוך הוא חודשי (מוזרק פעם בחודש). יש כאלו שמקבלות לוקרין והוא זריקה אחת שמחזיקה 3 חודשים. הוא בעצם מדכא את הורמון הביוץ LH ולכן גם אין ווסת. זה לאנדואיות דיכוי ב"הארד קור"... בטיפולי פריון עדיף לאנדואיות להתחיל פרוטוקול עם דקא' ארוך וגם לעשות פרוטוקול ארוך. ואם עושים כמה טיפולים אז ישנה האפשרות שהדיכוי עוד ממשיך פעולתו ואז יש זמן לגוף לנוח ולהתאושש מטיפול קודם, על הדרך לקבל עוד דקא', וכשמוכנים לפעם הבאה, צריך רק לבדוק שאכן יש דיכוי וקדימה לדרך וככה ניתן לחסוך עוד איזה ווסת.

מנדליקה

New member
זואילי

תודה על התשובה המרחיבה. האם נטילת גלולות ברצף היא בעצם גם סוג של דיכוי? אני מסיימת היום את המחזור והתחלתי גלולות, כך שאני מצפה לשיפור באיכות החיים בחודשים הקרובים.

תשובות קיבלת

עינייני מנהלה....כללית עושה בעיות עם ט. 17 צריך להילחם. ואם סוריאנו אמר לך לא לפרטי אז לא......גם איתי זה היה כך......ואני מקבלת ממנו יחס מצויין מעולה טוב וטיפול מסור גם בציבורי. תעשי את הבדיקות שנתן לך .....וכשאת חוזרת אליו עם כל התוצאות תשאלי אותו לגבי דקא ארוך.....לפני ניתוח......

לולי72

New member
בקשר לטופס 17, רוצה רק להגיד

שקופת החולים שלי מעולם לא עשתה לי בעיות לקבל עבור תל השומר....ואני בכללית

גם אני בכללית לדעתי הכל תלוי ברופא

לי עשו בעיות רק בפעם הראשונה ואח"כ הרופא הוציא לי כל פעם טופס 17 ללא בעיה

מנדליקה

New member
הי

באיז מרפאה את? ואם מותר לשאול, מי הרופא שלך? במבים כאלה, אין לי סנטימנטים לרופאים הוותיקים שלי, אם הם לא מוכנים לתת לי ט. 17 ..... תודה.

היי

לי עשו בעיות לקבלת טופס 17 אבל לבסוף הם נכנעו ונתנו... לגבי פרטי, זה קצת בעייתי אם כבר התחלת טיפול בתה"ש... את הטופס 17 מאשרים בהנהלת המחוז שאת שייכת אליו ותבדקי בכללית מושלם בניתוחים פרטיים אם סוריאנו מופיע בהסדר...

למעלה