עדכון לא שמח

orlishelmarom

New member
עדכון לא שמח ../images/Emo4.gif

אחרי 4 ימי ריספרדל במינון נמוך (עלינו אתמול ל-0.3 מ"ג) ואחרי 3 ימים ממש טובים בביה"ס, קיבלנו היום מייל לא משמח מביה"ס שהבן הפריע היום בכל השיעורים "כאילו אין מחר". נאלצו לשלוח אותו להירשם במזכירות על הפרעה. כמו כן, הציק לבן כיתתו (דבר שלא קרה כבר מזמן - ההצקות). הודענו לו שהתנהגות כזו אינה מקובלת עלינו בכלל. לטענתו הוא היה עצבני מהבוקר, והוא מודע לכך שהתנהג בצורה מחפירה. לבסוף הוא התקשר לילד שהציק לו היום, ביקש יפה סליחה והם חזרו להיות חברים. ההתנהגות בבית ללא שינוי - בבית הוא מתנהג מאד יפה. בשבת האחרונה הוא אפילו לא נטל קונצרטה ובכלל לא הרגשנו אותו. היה שקט והתנהג נהדר. מה יהיה הסוף? אני כבר מיואשת מיואשת מיואשת..... לתת לריספרדל עוד זמן? תודה על ההקשבה, אורלי.

b a r b a i m a

New member
אורלי-תני לזה זמן!!! 4 ימים זה לא

מספיק והמינון מאד נמוך אצלנו ראו שינוי כשהגענו ל 0.5 מ"ג בשילוב עם קונצרטה הסבירי בביה"ס שהילד מקבל טיפול חדש וזה לוקח מעט זמן עד שמתחיל להשפיע - שיחכו בסבלנות ויעזרו לכם!!! אולי-אל ייאוש!!!

orlishelmarom

New member
תודה ו...

שמנו לב שההפרעות בשיעורים נגרמות בשיעורי תנ"ך, דקדוק ועברית, שמלמדת אותם המחנכת. הילד טוען שיש לו "אלרגיה" אליה. יש הפרעות גם כשקורה משהו בלתי צפוי, כגון - המורה הקבועה לא הגיעה ואז יש ממלאת מקום. במקצועות אחרים ואצל מורים אחרים אין הפרעות. האם יש אנשים שהריספרדל פשוט "לא עובד" עליהם (נניח כמו שריטלין לא מתאים מבחינת הסוג)? מהו המינון הסופי המקובל ל- 30 ק"ג? תודה, אורלי

orlishelmarom

New member
עוד משהו קטן אבל חשוב ../images/Emo53.gif

נראה לי שאני "מפקששת" במינון כבר יומיים, כלומר נותנת פחות מדי. האם מישהו מכם (שמשתמש בריספרדל נוזלי) שם לב לכמות שנכנסת למזרק? היום שמתי לב בפעם הראשונה שיש רווח קטן של אוויר בין הנוזל שנמצא בקצה המזרק לבין קצה ה"הדק" של המזרק (סוף ההדק שנמצא למטה בתוך המזרק). כמה שלא ניסיתי "לתקן" את הכמות לא הצלחתי. לא משנה אם המזרק היה ישר או נוטה כלפי הנוזל, תמיד אחרי השאיבה נשארה אותה בועונת של אוויר בין הנוזל ל"הדק". האם זה אמור להיות ככה? אני מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי.

spidergirl

New member
הבועה לא מפריעה

כי הגודל שלה קבוע, כך שיוצא שכל יום את נותנת את אותו מינון וזה לא משנה כמה זה בפועל.

spidergirl

New member
עושה רושם שהריספרדל

דווקא עובד על הילד שלך. כבר כתבתי שצריך סבלנות, בהתחלה הביצועים לא אחידים כי אין עדיין רמה בדם גם אם הגעתם למינון הסופי. חוץ מזה, המינון עדיין נמוך. אני מניחה שב- 30 ק"ג לוקחים 1 מ"ג.

orlishelmarom

New member
OK, נרגעתי לגבי הבועה ../images/Emo9.gif

השאלה שמטרידה אותי בעיקר: האם יש אנשים שהריספרדל "לא עובד" עליהם (כמו שיש אנשים שריטלין לסוגיו לא עושה להם כלום והם נאלצים להחליף לסטרטרה למשל)? אני יודעת שיש כאלה שנאלצים להפסיק עם ריספרדל עקב תופעות לוואי לא רצויות, אך האם יש מצב שמפסיקים ריספדל כי הוא לא "עושה את העבודה"?

b a r b a i m a

New member
אורלי אני לא יודעת אם יש כאלה

שהריספרדל "עובד" עליהם או לא אני רק יכולה לומר לך שאתם חייבים סבלנות - והרבה!!! הצוות החינוכי בביה"ס צריך להיות לצידכם ולעזרתכם ולא לעמוד מנגד ולהכשיל את הנסיונות שלכם לעזור לילד. הוא לא אשם!!! הוא לא עושה דבר בכוונה!!! את זה הם חייבים להבין - ופה את חייבת להיות בתמונה ולדרוש (כמובן בצורה הכי פוליטית שקיימת) מהם להיות לכם לעזר, למשענת... אני מאמינה שכשתגיעו למינון הנכון הדברים ייראו אחרת. לגבי המינון - הבן שלי שוקל 40 ק"ג הוא בן כמעט 10 ולוקח 0.5 מ"ג בכדור בכל בוקר בתחילת הדרך קיבל חצי כדור בבוק רוחצי כדור בערב - מהר מאד הבנו שהמינון גבוה - הילד היה ישנוני כל הזמן. כל ילד זה אינדיבידואל !!!

spidergirl

New member
אני מניחה שכן

אבל במקרה שלכם הסימנים נראים מעודדים

מותר לו

לכל אחד יש יום חלש, נכון, זה נוגד את הגבולות שהחלטת עליהם, נכון זה הפרה של הסכם. אבל לכולנו יש ימים חלשים. מותר לו. להתייחס למה שטעון שיפור ןלעודד, לתמוך במה שבכל זאת היה טוב, ולצפות לטוב יותר מחר. אם תשדרי לו אכזה הוא עלול ליחס שינויים לתרוםה ולא לעצמו. התרופה היא כלי מסייע. לא משנה כמה מינון תרופצי תתני לאדם, הוא ביום שרגשית לחוץ, פוגע, הוא עשוי להגיב בתוקפנות גם עם תרופה. חשוב שהוא יראה בתרופה ככלי עזר ולא כגורם השינוי,כי אז נשאר דימוי עצמי נמוך למרות השינוי החיובי בהתנהגות. וזה ללא קשר להחלטה תרופתית, שהואיל ואיני מכיר את המקרה לא חושב שזה נכון שאתייחס אליה. שיהיה לך יום נפלא מחר

למעלה