עדכון חמין...

עדכון חמין...

התוך כל התערובת העשירה של התבשיל הנהדר הזה הוספתי קישקע של טיבון ויל, שאומנם מרכיביו ללא גלוטן אך ישנם פסי יצור סמוכים (אולם ליד?) שאינם נטולי גלוטן. ניסיתי אותו בכל זאת והכל בסדר. החמין יצא היסטרייייייי, ואני שוב מחכה לצהריים לארוחתו. הפעם הראשונה היתה אתמול בערב...

ואגב אורחא

הקישקע לא הכי מדהים. יש יותר טעימים. יכול להיות שבכלל בפעם הבאה אני אכין אותו לבד.

וממש קל להכין...

את הקטניות יש להשרות יום וחצי: פעם ראשונה החלפת מים אחרי שעה; ולאחר מכן מחליפים מים כל 12 שעות שלוש פעמים. אח"כ אין סיכוי להפגזות... לפני שמכניסים לסיר את רכיבי החמין אני מטגן 3 בצלים חתוכים לקוביות בינוניות עם ראשי שום שלמים בקליפתם. ככה לפחות עשרים דקות עד שהבצלים משווים טעם מתוק מעט לקרקעית החמין. כעת זורקים לסיר כוס שלוש כוסות של כל מיני קטניות (חומוס, שעועית חומה, שעועית לבנה),5 תפו"א דזירה קלופים, כמה ביצים שרוצים, 750 גר' קוביות בשר בקר (אני משתמש בפילה מדומה או בשר כתף ללא שומן), 3-4 עצמות רגל של עגל, חלקן עם מח, וקישקע כמה שרוצים. תבלינים - מאוד חשוב: אני מוסיף: 4 כפות פפריקה מתוקה, כף כרכום, 5 כפות סוכר, 2 כפות מלח, כפית קינמון. מרתיחים, ולאחר הרתיחה מכבים את האש ומעבירים לפלטה חשמלית. החלטתי להשקיע ולרכוש כזו כדי לעשות חמין ב-ד-י-ו-ק לפי הספר. כבר ניסיתי כל מיני קיצורי דרך (סיר לחץ וכו'), ולא יוצא ממש אותו דבר. על הפלטוה החמין יושב לפחות יממה. ואוייייי כמה שהגאולה קרובה...

1motty

New member
קטניות

אנו פותרים את בעיית הגזים בקיטניות ע"י הרתחתם במים והעברת לסיר הבישול . אני עוקבת כבר זמן רב אחרי המתכונים שלך וכולי הערכה גם אני לומדת ממך , וכשקורה ואתה לא מתחבר הרבה זמן אתה פשוט חסר קבל ח"ח .

limim

New member
5 כפות סוכר מול 2 כפות מלח?../images/Emo12.gif

זה לא מתקבל מתוק מדי? זה עושה רושם מעולה. ניסית את החמין הזה עם עוף?

בשביל כמות ענקית...

זה לא הרבה. הסוכר משמש פה כתבלין ולא כממתיק. וחמין עם עוף מזכיר לי את החמין של הצבא, שלא אהבתי לאכול.

רגע רגע.... יש לי!

אני זוכר שלא מזמן כשהכנתי לי את מרק הגונדי המאאאאמממממם שפשוט לא נמאס מימנו, באחת הנגלות הכנתי אותו עם יותר קמח חומוס מכפי שצריך ופחות מידי בשר טחון, והטעם יצא כמעט כמו הקניידלך של אמא שלי, שאני אוהב אותם קשים כמו גושי בטון ולא אווריריים. למי שצמחוני אפשר לערבב את קמח החומוס עם אבקת מרק דגש לא בשרית ומי שלא רוצה אבקת מרק - לא צריך. מספיקליצור כדורים מבצק של קמח חומוס. כדי לאוורר אותם אפשר להוסיף חטיף אורז או פריכיות טחונות במעבד מזון לבצק. תיבול נראה לי רק מלח ופלפל שחור...

כמי2

New member
גם אני מחפשת מתכון מנצח

לקניידלך.ניסיתי מתכונים שונים וזה לא הדבר האמיתי. אם יש למישהו מתכון כזה אודה לו מאוד.

shavririt

New member
קניידלע'ך- אבל לא לגמרי כמו-

לא ממש "הדבר האמיתי", כי אין תחליף לקמח מצה וטעמו המיוחד, אבל למי שלא משתמש באורז וקטניות בפסח, חמותי מכינה לבת שלי קניידלע'ך שהיא בהחלט אוהבת מאד, על בסיס תפוא"ד. מבשלים כמה תפוא"ד במי-מלח. מכינים מחית, ומוסיפים 2 ביצים, כף שמן ופלפל שחור, וכן קמח תפוא"ד, ומערבבים לבלילה סמיכה. צרים כדורים ומבשלים במי מלח עם מעט אבקת מרק, למשך 10 דקות. הבלילה מעט דביקה ואין ברירה אלא להסתדר עם ה"פצ'קע-מצ'קע" הזה, אלא בהרטבת כפות הידיים מדי פעם בזמן קריצת הכדורים.

נילוס11

New member
קציצות "גפילטא פיש"

לפני שנה הפתיעו אותי המשפחה כשעשו לי במיוחד לליל הסדר קציצות דגים במקום קמח מצה לי עשו את הקציצות עם שקדים קצוצים וזה היה טעים.

כמי2

New member
נשמע טעים, האם הם מתנפחים

ואווריריים? המון תודה, הולכת לנסות.

כמי2

New member
התכוונתי לקניידלך.

גם הגפילטע נשמע טעים עם השקדים.

נילוס11

New member
הם יוצאים בדיוק כמו האחרים

לי עשו אותם בסיר קטן ,נפרד נתנו לי את כל היתר הביתה וכל החג אכלתי כל יום קציצה טעימה ומיוחדת. שווה לנסות .

כמעט הדבר האמיתי

אתחיל בהצהרה האובייקטיבית: אין, ולא יהיו כמו הקניידלך (מלאי הגלוטן) של סבתא שלי. למן היום בו גילו לי את הצליאק, לםני מספר שנים, סבתא שלי עובדת על תחליף ראוי בשבילי. היו הרבה נסיונות, ותוצר סופי ראוי (אם כי פחות טוב מהדבר האמיתי, אני חייבת לציין). אני בטוחה שהיא תשמח לנדב את המתכון..

למעלה