עדכון ושאלות

עדכון ושאלות

שלום לכל הפיזיותרפיסטים. לפני כחודשיים התייעצתי אתכם ארוכות ועזרתם לי (במיוחד עמי). רציתי להתייעץ אתכם לגבי המשך הטיפול שלי. אני בת 34. לפני כחודשיים התייעצתי אתכם לגבי משהו שאובחן לפני כשנה כדלקת בגיד TP, ומשום מה מסרב להתרפא למרות מגוון טיפולים שעברתי עד עכשיו. עם הזמן בנוסף לכאב בשוק הלכה והתחזקה מגבלה בתנועה של דורסיפלקציה של כף הרגל. מדובר על רגל ימין. יעצתם לי לקחת הפסקה מהטיפולים של ה"דלקת בגיד" ולבדוק שוב את האבחנה. ובכן, צדקתם. הלכתי לאורטופד מומחה לכף רגל. הוא מצא ב- CT שיש לי בלט דיסק ב- L4-L5 וב- L5-S1. כמו כן מסתבר שיש לי היפרלורדוזיס (מפרקים פצטאליים קצרים). בבדיקה פיזיקלית הוא שם לב שיש לי רגישות ב- SIJ, מעט ירידה בכוח גס של EHL וערות יתר של החזרי הפיקה והאכילס. לכן האבחנה השתנתה. ובמקום שייחסו את הכאב לדלקת בגיד (שהיה לדעתי הסבר תמוה מלכתחילה) מדברים עכשיו על כאב ברגל שמוקרן מהגב, ומיאלופתיה. בינתיים, כבר שנה אני לא מסוגלת לנהוג - בגלל הקושי בדורסיפלקציה עם דוושות הרכב. השאלה מה עושים עכשיו כטיפול. הרופא יעץ לחזור שוב לפיזיותרפיה או כירופרקטיקה. חזרתי לפזיותרפיה. בבדיקה הראשונה התרפיסטית (אני מקצרת) שמה לב שבעמידה על רגל אחת, האגן ברגל השנייה צונח. בדורסיפלקציה פאסיבית (בניגוד לאקטיבית) טווח התנועה תקין. לדעתה זה מחזק את הכיוון של כאב מוקרן מהגב. אבל נראה לי שהיא מתקשה לבחור כיוון טיפולי. בהתחלה אמרה שתחלק את העבודה עליי עם עוד תרפיסטית, אני אבוא כל יום (!) וימתחו לי את *הגב*. (חשבתי לעצמי שאם יש משהו אחד שבטוח לגבי טיפול כזה - זה שאני אצא מאוד *מתוחה*). בפעם הבאה שבאתי, היא שכחה מה שאמרה בפעם הקודמת, ונתנה לי תרגילים לעשות בבית *לרגל*. לטענתה, גם אם הכאב נובע מלחץ על העצב, וגם אם כבר יש נזק לעצב, הדרך לשקם אותו היא "להפציץ" אותו בגירויים. שאלותיי: 1. בכאב מוקרן כזה, במה לדעתכם צריך לטפל - בגב או ברגל? 2. אי יכולתי לנהוג מציקה לי מאוד. מישהו מכיר מהו ההליך שצריך לעבור במרכז הרפואי לבטיחות בדרכים (מרב"ד) וכמה זמן הוא לוקח (ימים? שבועות? חודשים) על מנת שיאשרו לי התקנת דוושה לרגל שמאל? 3. האם יש דרך אחרת לחזור לנהוג כאשר יש מגבלה בדורסיפלקציה? 4. אני חושבת להיכנס להריון בשנה הקרובה. כיצד זה צפוי להשפיע על מצב הגב והרגל שלי? רוב תודות לכל העונים

AMI-101

New member
welcome back ephronit

nice to hear from ya תשובות בגלובלי 1. צריך לדעתי לטפל בשני המישורים. הרי צריך לטפל בבעיה, וגם בהחלשות של השרירים 2. לא, אולי מישו אחר בפורום יודע 3. ייתכן, אך זה יכול להיות יקר, כמו התקנה של מתקני עזר כמו של אנשים עם רגל כרותה או עם פגיעה בעמוד השידרה 4. בהצלחה, אין סיבה שאחד ישפיע על השני -ישירות- אלא אם כן את גם לוקחת תרופות, או שיש הרבה לחץ נפשי מהענין ההריון, מצד שני, עלול להשפיע על הגב, ולכן גם על הרגל, בגלל השינויים במשקל, הלחצים על עמוד השדרה, וגם שינויים הורמונליים. מקווה שהענין של הגב והרגל יפטרו עד אז ביי עמי

Thanks, Ami

You are very helpful. האם אתה מוכן להרחיב בנקודה האחרונה (הריון)? לאיזה כיוון הוא אמור להשפיע - לרעה (בגלל המשקל וההיפרלורדוזיס) או לטובה (בגלל ה"ריכוך" של אזור האגן)?

AMI-101

New member
unfortunatly

לדאבוני לרעה המשקל, המרחק שלו מעמוד השידרה, ההיפרלורדוזיס, ואפילו ה"ריכוך" של אזור האגן עלולים לגביר את הסימפתומים זה הרי כתבת שיש involvement של ה SI זה לא סוף העולם, זה גם סיכויי (likelyhood, chance), ולא מאה אחוז בטוח ואני מקווה שעד ההריון המצב ברגל ובגב וישתפר ביי עמי

AMI-101

New member
I know

You should try performing the ones your PT will provide you during the session STAY AWAY FROM PAIN otherwise, I like to recommend stabilization exercises for the pelvis Such as pelvic tilts, cat stretches, "bug on back", and others using a theraball or wobble board. I also like mini squats and resisted gait. Does this help, or do I have to use the virtual keyboard to type in hebrew?! bye Ami

This helps

הבעיה היא לא השפה אלא המושגים. אה...והבעיה הבסיסית היא כנראה התרפיסטית. שנתנה לי תרגילים רק לרגל (עם גומייה וכו'). cat stretches- מענין שזה משהו שאני עושה כל בוקר כבר שנים באופן טבעי, אף פעם לא ידעתי למה. Bug on back- אני מנחשת שמדובר בתרגיל של שכיבה על הגב עם הברכיים על הבטן (כל אחת בנפרד) ונדנוד לצדדים ולמעלה-מטה? Theraball -זה הכדור הענק שמשתמשים בו לנשים בהריון? האם לשכב עליו או מה? wobble board - אין לי מושג מה זה. sorry. mini squats, resisted gait - אין לי מושג ירוק
האם יש לך קישור לאתר עם תמונות של התרגילים האלה? אני לא רוצה להטריח אותך לכתוב תיאור מילולי של כל תרגיל ותרגיל. המון תודה על העזרה והמהירות!

טוב...

Google images עוזר קצת. לפחות ראיתי איך נראים האביזרים. וגם תמונות סכמטיים של התרגלים. אבל אני לא יכולה להגיד שממש ברור לי מה אני עושה עם זה
אלו תרגילים לבית או ל- PT?

AMI-101

New member
Hey There

the exercises should be done both at home and at the clinic your PT can adress which ones she/he wishes you to do, and when to advance to the the next exercises PLEASE, dont go out and buy equipment these are just some of the ones I find helpful you should probably perform these with supervision, at least at first to make sure you are doing the exercises well, with good technique Theraball exercises can be a myrad of forms, thet should be progressed as your tolerance increases, usually I'll have people start by sitting on it and bounce, and then with arm movements, with one leg, etc, its a progression mini squat is like you are about to sit down, make it half way there and rise again, the idea is to keep good form and also protect your knees while exercising... lastly, resisted gait can be performed with bungi (?) cords attached to your belt, and you walk slowly away from the cords, and backwards from the cords, and sideways away from the cords, again, you should probably perform these with supervision, at least at first to make sure you are doing the exercises well, with good technique. OK?! NISHTAMEAH Ami

hey hey

תודה על ההסבר המקיף, עמי. הלוואי שהפיסיותרפיסטית שמטפלת בי בקופ"ח הייתה משקיעה בי חצי מכמות המחשבה שאתה שאתה משקיע. העובדה שבבדיקת האבחון הראשונה היא אמרה שהטיפול יתמקד במתיחות של הגב ובפגישה השנייה היא נתנה לי רק תרגילים לרגליים, גורמת לי לחשוב ששוב אני נמצאת בטיפול שאין לו שום כיוון

AMI-101

New member
עפרונית

תודה אבל כדאי להביע (אולי בעדינות) לפיזיותרפיסתית שלך על ה- concerns שיש לך,ותני לה צאנס. אם את עדיין לא מבסותה מהטיפול, מיצאי מטפל/ת אחרת או קיי עמי

OK

כן, אני אגיד לה. הבעיה היא שאני כבר מסתובבת עם הבעיה הזאת שנה. עד כה טיפלו בי שני פיזיותרפיסטים נוספים מאותו מכון (כל אחד בנפרד), וכן שני כירופרקטורים (נפרדים) ואוסתיאופט. כל אחד מטפל בי קצת אחרת, לכל אחד אני מביעה concern מההתקדמות החלקית או מחוסר הכיוון האבחנתי וכל אחד אומר לי בדרכו שאבחנה זה לא דבר שמעניין אותם - הם רק "מנסים". ה-PT הראשון שטיפל בי תחת האבחנה של "דלקת גיד" אמר שזה שלמרות שאני מצליחה ללכת אני לא מצליחה לבצע דורסיפלקציה היא .... שכנראה בתת מודע שלי אני לא רוצה להתרפא
ושלח אותי לחבר שלו שמטפל בשיטת "מוח אחד" (שו??). ה- PT השנייה אמרה שכנראה הטיפול שלי נתקע כי אני ב"טיפול יתר". כירופרקטור אחד עשה לי 12 טיפולים לרגל תחת האבחנה של "דלקת גיד" והודה שלא עזרו. הוא הראשון שעלה בדעתו לשלוח אותי לצילום הגב (החמאתי לו על כך), שחשף שהבעיה ברגל בכלל מוקרנת מהגב. אבל בשביל טיפול הוא שלח אותי ל- PT. כירופרקטור אחר אמר שהנזק לעצב שלי הוא כבר בכלל בלתי הפיך ואני כבר במצב של drop foot (קצת מוזר בהתחשב בזה שאני די בקלות עומדת על האצבעות). ואז הגעתי ל- PT השלישית שמסתבר שמחליפה תוכנית טיפול כל שבוע. זה די מייאש

AMI-101

New member
drop foot

drop foot occures when you unable to dorsiflex (point the foot and toes upward) your foot or maintain the dorsiflexion SLAP foot is a term that comes from when you walk and your foot drops rapidly to the floor and you can hear it "slap" the ground Ami

Thank you so much, Ami

So if I can dorsiflex, but it's just slow and weak, this isn't drop foot, right? To be precise: my active dorsiflexion is slow and weak. My passive dorsiflexion is fine. And doctors ask you to walk on the tip of your toes ("like a ballerina"), what are they cecking? אתה רואה, עמי? בסוף בגללך גם אני אתרגל לדבר על אורטופדיה באנגלית

AMI-101

New member
walking on toes

the reason a Dr may ask you to walk on your toes may be for several reasosn the 3 primary reasons I think of off hand are A - check the strength of your Gastrocs and soleus muscles B- check the innervation (nerve supply) to the same muscles, usually S1-2 C - look at your balance also, lets not forget the entertainment value of seeing a grown person walk on their toes... :) yalla Bye Ami

המרב"ד-מכון רפואי לבטיחות בדרכים

מישהו יודע איך הולך שם הליך של אישור דוושה לרגל שמאל, וכמה זמן זה לוקח?

למעלה