עדכון ושאלה

elicoz

New member
עדכון ושאלה

בשעה טובה אישתי קיבלה (לאחר פתיחת תיק) אישור כניסה (ויזת תייר ב2) ותגיע לארץ תחילת חודש הבא.
מנסיון קודם, הויזה שתקבל בנתב"ג תקפה רק לחודש ואצטרך להגיע ללשכה בחיפה לצורך קבלת ב1 (או הארכה?).
מילאתי טופס בקשה על מנת שיצרו איתי קשר ואכן התקשרו מחיפה עוד באותו יום (להפתעתי הרבה! היה לי ניסיון עם לשכה אחרת) אך הם סירבו לקבוע לי תור, והנחו לפנות אליהם שנית לאחר שאשתי תגיע לארץ, כנראה שלחסוך זמן יקר - לא כל כך ילך.

עכשיו שאלתי היא כזאת: אישתי לא ביצעה שינויי שם בארץ מוצאה, ודרכונה כמובן על שמה.
האם ניתן בארץ, תוך כדי ההליך המדורג (קבלת ת.ז ארעי/א5) להשתמש בשם משפחתי במקום שלה?
הכוונה שדרכונה הזר יהיה על שמה אך בישראל היא תשתמש בשם משפחתי? או מבחינתי רק להוסיף את שלי ולהשאיר את שלה כמשני.
או שרק לאחר קבלת האזרחות ניתן להגיש בקשה לשינוי שם?

תודה

sobodei

New member
אי אפשר - יהיה לה אותו שם כמו בדרכון שלה

לכן אם היא רוצה להיות עם שם המשפחה שלך בארץ היא צריכה קודם לשנות את השם בדרכון הזר שלה .
שים לב שאם היא מחליטה לשנות את שם המשפחה שלה (לדוגמה מסמית' לאליקוז), משרד הפנים דורש 2 תעודות יושר, אחת על שמה מלפני הנישואים ואחת על שמה החדש.
&nbsp

elicoz

New member
אז

אני מבין שרק לאחר קבלת האזרחות, תוכל לשנות את שם משפחתה לשלי.

תודה.

זה חדש 2 תעודות יושר ?

על השם הקודם והחדש
אגב לא קראתי את התקנה הזו בשום מקום
באתר מישרד הפנים

היסתכלתי בתעודת יושר

כרגע הנימצאת אצלי של אישתי
אז כך
מופיעה השם החדש
ובסוגרים השם הישן באנגלית
כך שמישרד הפנים התיילנדי חשב על זה
אז אני רגוע . לכן לבק לירשום את 2 השמות
התעודת יושר

prizman

New member
השאלה לא ממש ברורה.

מה הבעיה שתבצע שינוי שם עכשיו?
זה לוקח רק כמה דקות.

randyloo

New member
אם כבר פתחו לכם תיק

כלומר שילמתם אגרת פתיחת תיק וכד' ויש לכם תאריך לפגישה אז אין תורך להאריך את האשרה. עצם קביעת הפגישה והקבלה על פתיחת התיק כבר מהווה אישור להישאר.
אני לא חושב שצריכה להיות בעיה לשנות את השם, מן הסתם זה תלוי גם בפרוצדורה במדינת המקור. יש לכם עוד לפחות ארבע שנים עד לקבלת אזרחות אם זה מטריד אתכם.

stkachov

New member
שינוי שם - רק במדינת המקור

לא ניתן יהיה לשנות שם כאשר תגיע לארץ.
&nbsp
&nbsp

elicoz

New member
תודה

לשנות שם במדינת המקור אנו לא רוצים מטעמים אישיים ובירוקרטיים.

לכן לסיכום, רק לאחר ההתאזרחות ניתן לשנות שם בארץ, ובמהלך כל ההליך המדורג היא תישא את שמה המקורי כמו שהוא בדרכונה הזר.

nok13

New member
המלצה שלא תהיה שוני בין שני דרכונים

לא כל ארץ מקבל את זה שאין תיאום בין השמות במסמכים שונים ואחרי זה אם יש ילדים זה עוד יותר מסבך את העניינים כי יש מקומות שלא נותנים לילדים שאין להם אותו שם משפחה של המבוגר שליעדם לצאת או להיכנס אתם לארץ אחרת ללא מסמכים מלווים... ואם כבר משנים לוודא שכתוב בכל מקום באותו צורה. ארה''ב במיוחד פדנטים בדברים כאלו..

randyloo

New member
לילדה שלנו יש שם משפחה שונה מהאמא

ליתר בטחון תעודת הלידה שלה תמיד בדרכון של האם ולפעמים באמת שואלים אבל מעולם לא עשו בעיות.

elicoz

New member
חקרתי

קצת באינטרנט וראיתי שיש לא מעט אנשים עם אזרחויות כפולות ושמות שונים ב-2 הדרכונים מסיבות כאלה ואחרות (נישואין למשל)
הדילמות היחידות שאנשים נתקלו בהן זה העניין עם כרטיסי טיסה.. שמות לא תואמים עם יוצאים ממדינה X עם דרכון אחד ונכנסים עם דרכון Y, כשיוצאים עם דרכון Y הוא לא יהיה תואם לשם המוזמן בטיסת החזור.. הרי החוק מחייב לצאת ולהכנס עם הדרכון הלאומי של אותה מדינה, בהנחה שאנחנו מדברים על המדינות בהן יש אזרחות כפולה.

כאשר יהיה ילדים, הם יקבלו אזרחות ע"פ נוהל הכרה באבהות.. יקבלו דרכון ישראלי ויוכלו להכנס למדינת האם כישראלים.
היא לעומתם, תצא מישראל עם דרכון ישראלי ותכנס למדינתה עם דרכונה הזר.
כך ששמה המקורי יהיה על הדרכון הזר, ובישראלי שם משפחתי.

randyloo

New member
כרטיסי הטיסה צריכים להיות עם שם זהה לדרכון

יש לי חבר שסבל מכך משום שכשעלה לארץ מדינת ישראל שיבשה לו את שם המשפחה כך שהוא לא תאם את הדרכון המקורי שלו...

למעלה