הי קוקילידה
התגובה של כל אחת להורמונים ולטיפולים בכלל היא שונה. יש אנדואיות שבכלל לא מוטרדות בזמן הסטימולציה... מהנסיון הפרטי שלי, כבר ביום השני להזרקות - כאבי בטן מטורפים. ומאותו יום, ועוד איך הייתי על משככים, ומאלו הכבדים. עד לשאיבה. *בכל טיפול*. בכל השמונה שעשיתי. בטיפול הראשון לא הייתי מטופלת בפרטי, ודיווחתי, הו כמה שדיווחתי ליח' הפוריות ושמו עלי זין ענק. אח"כ מצאתי את עצמי ממררת בבכי לד"ר סוריאנו, כי אצלי, ברגע שהאי2 מגיע ל 3000 אז הדרך למיון קצרה. ביום בו דיברתי עם סוריאנו הייתי כבר לקראת אי 2 של 8000 ופחדתי למות. פשוט ככה הרגשתי, שלא אתעורר בבוקר. אלו לא קיטורים!! בסיום אותו טיפול הגעתי שוב למיון ורק בדיעבד, כשכבר בחרתי רופא פרטי והוא הסתכל על אותו פרוטוקול, הוא אמר שהייתי בגירוי יתר שהתעלמו ממנו. מה ששמתי לב היה שככל שהסטימולציה התקדמה ואיתה הכאבים, היה שלב בו כאילו משהו התאזן בתחושה. יום השאיבה בכל טיפול - היה היום נטול הכאבים. פשוט לא הרגשתי את הגוף. ובגלל ששיוועתי לשקט הזה, אז בכל שאיבה דרשתי לקבל זריקת וולטרן כשאתעורר וכך המשכתי לא להרגיש כאב. שלב התמיכה, עם הפרוגסטרון היה לי מעולה. כאילו הכל נרגע. הגוף שלי מגיב מאוד טוב לפרוגסטרון (ובהתנסות אחת מחרידה עם תמיכת אסטרוגן בנוסף - הייתי על הפנים כולל תופעת דופק מואץ ופגישה עם קרדיולוג...). לצערי, לא יכולה לדווח על הריון. אבל אחרי כל שלילי הייתי חייבת להיות על דיכוי (בהתחלה עם דקא ובהמשך עברתי לגלולות ברצף, ועשיתי הפסקות ארוכות יחסית בין כל טיפול כדי להרגיע את הגוף). אז..... 1. תחליטי אם שווה לך כן לקחת משככים, כמובן תוך ייעוץ עם רופאך, כדי להצליח לעבור את זה פיזית. 2. תפני לרופא בלי לחשוב פעמיים. אלה לא קיטורים, זו הבריאות שלך. 3. (וזה כמובן מופנה לכל הקוראות) - אם הגוף מגיב לא טוב, עדיף רופא פרטי שיהיה זמין לך.... 4. בואי נגיד שכאבים של אנדואית שעושה IVF זו לא סיבה להפסיק טיפול איף יו נואו וואט איי מין... 5. לבנות עם הרופא פרוטוקול עם מינונים נמוכים יחסית של הורמונים. 6. אל תתני לרופאים לבלבל לך את הראש בעניין "זה כן או לא גירוי יתר לפי הספרים" ואל תתני להם לשכנע אותך ש"הספרים לא מצביעים על תגובה של התעוררות האנדו עקב כמה ימי סטימולציה/בטיפול ראשון" כי זה בולשיט. תחזיקי מעמד יקירה, אני יודעת שזה קשה וכואב, אבל זה מחיר שאנחנו מוכנות לשלם. מליוני איחולי הצלחה לטיפול מנצח!!!!