עדכון ושאלה

מיקמיק72

New member
עדכון ושאלה

אז נועל'ה יצאה מהאינקובטור לעריסה ואוכלת כבר מבקבוק. לא את כל הארוחות אבל מתקדמת יפה. הבעיה היא שהיא פולטת המון ולא עולה בכלל במשקל. היא תקועה כבר שבוע ב-1850-1860. וזה די מייאש. חשבתי שאולי יש לה ריפלוקס אבל הרופא אמר שגם אם כן לפי מחקרים חדשים אין מה לטפל בכך תרופתית. מה עושים? אם עכשיו היא לא תעלה במשקל יפה לא נרהא את הבית בקרוב... כמה מייאש!!!

לפעמים- המשקל איננו "אמיתי"

ז"א אם לפני שבוע, נניח, העלתה ביום אחד 70 גרם, ובמשך 4 ימים אח"כ לא זזה במשקל- זה יתכן. יתכן שההעלה היתה מים (בצקת), אפילו הליחה שוקלת (ולצערי- אני לא צוחק). כמובן שאני לא רופא ואני מדבר מהזיכרון- אבל אני חושב שאם מדובר בחלק משבוע- זה לא חייב להיות נורא. אם מדובר על שבוע שלם ויותר- אולי כן. לצערי- רק נחכה ונראה.... בהצלחה!

מיקמיק72

New member
היום היא עלתה

סוף סוף ל-1870. אבל אולי יש לה ריפלוקס והרופאים אומרים שאין מה לעשות רק סבלנות וזה מסתדר לבד. בנתיים היא קצת נחה מהבקבוק. נקווה שתעלה יפה ונהיה בבית בקרוב אמן אמן

יוביס

New member
גם אנחנו היינו ועדיין בסיפור הזה

הבנות שלנו נולדו שבוע 27 760 ו 820 גרם כאשר הם התחילו לאכול מבקבוק הבנו שאנו נכנסים למלחמה! כל האכלה הייתה סיוט ולהאכיל 30 סי סי היה לוקח לנו שעה ולבסוף כמובן פליטה. אף אחד לא אמר לנו כלום על ריפלוקס ורק הסבירו לנו שבגלל הפגות הקשה קשה להם לאכול אך חייבים לתת להם לאכול אחרת הם לא יעלו במשקל. כמובן שא הסכימו לשחרר את הבנות כאשר הם אוכלות שעה אך אנו התעקשנו ולבסוף שחררו. גם בבית האכלה הפכה לסיוט עם פליטות והכל... וכולם אמרו לנו שהם פשוט צריכות להתחזק ולהגיע ל3 קילו ואז הכל יסתדר. המפנה הגדול היה כאשר אחת הבנו סירבה לאכול!!!!! רק היינו שמים אותה בתנוחת האכלה והיא הייתה צורחת ומסיטה את הראש. כמובן הגענו למיון ומם לאשפוז! שם גילנו שיש מחלה שנקראת ריפלוקסץ פגשנו רופא מדהים שגם אמר לנו שהוא מקבל המון פגים אליו ושיש לו ויכוח תמידי עם רופאי הפגייה לגבי בעיות אכילה אצל הפגים (אגב אחד הסיבות לריפלוקס הוא אכילה בשכיבה). הבת שלנו אמנם השתחררה עם זונדה לבית אך מיד כשהתחלנו לטפל בריפלוקס ראינו תוצאות. אנו עד היום במעקב במרפאת האכלה (הבנות הם בנות 7 חודשים כרונולוגי) הרופאים אצלך צודקים שקשה לטפל בריפלוקס ואנו לומדים זאת על בשרינו הבנות שלנו עושות המון בעיות באכילה ובעלייה במשקל, אך אנו בטוחים שללא התרופות מצבן היה הרבה יותר חמור והם כמובן הפסיקו לפלוט בגלל התרופות. הלקח הכי חשוב שלמדנו מכל הסיפור ואנו גם מישמים אותו היום הוא לא!!!! להכריח לאכול!!! למרות זו גישת פגייה מובהקת בסוף הילדים האלה הם יותר חכמים מכולנו והם פשוט מסרבים לאכול!!!! ותאמינו לנו שלהגיע הבייתה עם זונדה זה לא הכי נעים.

מיקמיק72

New member
אני לא מבינה

מה זאת אומרת לא להכריח לאכול? איך היא תעלה במשקל בלי לאכול? הרופאים עוד לא ממש הגדירו את זה כריפלוקס. כי לא כל ארוחה היא פולטת. לפעמים יש ימים ללא פליטות בכלל. ולגבי התרופות. הבעיה היא שמנהל המחלקה ממש נגד זה. אז אני לא מאמינה שאני אוכל לשכנע משיהו כן לתת, אם יהיה צורך.

אפשר ואף רצוי טיפול התנהגותי ולא תרופתי=

החזקה במאוזן 20-30 דקות אחרי האוכל, הגבההת ראש המיטה, המנעות מטלטולים. כל עוד יש תינוקת מרוצה ועליה תקינה במשקל לא כדאי להתחיל עם תרופות. (ואת העיכוב השבוע בבקשה לא להחשיב)

יוביס

New member
רגישות לחלב פרה

אנחנו כבר חצי שנה בסיפור הזה. לפני כשבועיים כאשר היה עוד "משבר", רופא אחד הציע לבדוק כיוון של רגישות לאוכל. הבנות שלנו אוכלות חלב אם ולכן אשתי הפסיקה לאכול מוצרי חלב וקקאו ואחרי שבוע ראינו שיפור. הרופאים לא ממהרים להגדיר את זה כרגישות לחלב כי יש לזה המון השלכות. הוא הציע גם להפסיק את הקפה. אנחנו לאט לאט מבינים שאין פתרון קסם ועניין האוכל לא יהיה פשוט וצריך לחכות בסבלנות עד שיגדלו וזה כולל עליות וירידות כל הזמן.... לא כל כך מעודד, אני יודע........ מה הבת שלך אוכלת? כי אם היא אוכלת מטרנה אפשר להסמיך את החלב עם קורנפלור וזה עוזר לפליטות. בכל אופן יש רופאים שמתעסקים ספציפית בהפרעות אכילה של ילדים. לנו יש רופא כזה שממש עזר ואפשר להגיד שבזכותו הבנות אפילו ינקו! אם במקרה אתם גרים באזור ירושלים נעזור לכם בכייף. בפגייה שלנו אנחנו יודעים שיש כנראה פוליטיקות שמונעות שיתוף פעולה בין הפגייה לבין צוות שמתעסק בהפרעות האכלה (כולל דיאטיקנית, רופא מומחה וקלינאית תקשורת) וזה כל כך חבל כי אם היינו מתחילים לטפל בעניין האוכל בשלב מוקדם היו נחסכים לנו חודשים של תסכול ומאבקים סביב עניין האוכל. כשיש ריפלוקס זה אומר שיש ממש כאבים בזמן האוכל\ אחריו.אנחנו הכרחנו לאכול ו"דחפנו" להם בכוח וזה הגיע למצב של ממש טראומה כשהן התחילו לקשר בין האוכל לבין הכאב. והיה קשה לבנות מחדש את האמון ואת החוויה. וכמובן יש פה שאלה של השלכות של מצב כזה לעתיד. אנחנו בעצם בונים להם את החוויה של האוכל ואוכל צריך להיות כייף, זמן של תקשורת וקירבה ובטח לא מלחמה.... כדאי לטפל ברגע שאתם יוצאים הביתה אם עוד תצטרכו (הלוואי שלא תצטרכו והכל יסתדר) בהצלחה והמון כוחות!

מיקמיק72

New member
קודם כל תודה על התגובות

היא אוכלת עכישו פרוגסטמיל. ובזמן ההאכלות במרבית המקרים היא לא סובלת מכאבים ואוכלת יפה. לכן לא בטוח שזה ריפלוקס. ואני מקווה שלא יתפתח למשהו יותר קשה. אם אצטרך המשך יעוץ כשאשתחרר אודיע לכם. תודה ושבת שלום

למעלה